TV do 650€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
LukasqoO
King
King

TV do 650€

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Čaute. Povedal som si, že zainvestujem trošku viac do tv. Mám magio set up box.
Čo by som chcel, aby mal tv:
-32'' uhlopriečka
-400hz

Tieto sa mi pozdávajú:
http://www.alza.sk/32-samsung-ue32es6710-d308093.htm
http://www.alza.sk/32-lg-32lm660s-d318660.htm
http://www.alza.sk/32-lg-32lm620s-d318659.htm

Aký je rozdiel medzi tými LG a ktorý z týchto troch je najlepší?
Aké telky by ste vy odporúčili ?
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: TV do 650€

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Nieco ako najlepsi tv nie je. Pre jedneho je lepsie to, pre dalsieho ine.

Tych 400 Hz nie je to co si bezne pod Hz predstavujes. Tych 400 je len dopocet, nie obnovovacia frekvencia. A teda 400 Hz televizor nemusi mat plynulejsi obraz ako tv kde je povedzme tych Hz len 200. Je to len marketing. V skutocnostisu tie tv 100 herzove.

660s ma lepsiu vybavu ako 620s a iny dizajn.

Lg oproti Samsungu zaostava v hlbke ciernej a kontraste. Zas ma ale podstatne lepsie pozorovacie uhly a lepsie podanie farieb. A obrovskou vyhodou u LG je pasivne 3D a ovladanie (Magic Motion u 660s). Plus LG ma lepsie vyriesenu Smart tv.
LukasqoO
King
King

Máš skúsenosti s konverziuo z 2d na 3d ? Je vidiet 3d obraz aj z iného uhla, alebo musím sedieť priamo proti tv ? Pri tom 3d je ten obraz rovnako pekný ako u 2d?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Konverzia dost zavisi na kvalite signalu, z HD to bude vyzerat lepsie ako z SD zdroja. Ale samozrejme ten efekt nebude taky vyrazny ako ked tam pustis nejaky original 3D zdroj.

Prave to pasivne 3D ma okrem ineho vyhodu v tom ze nemusis nutne sediet kolmo pred tv. Ten uhol je tam podstatne lepsi ako u aktivneho. Ale uhol ako pri 2D necakaj.
LukasqoO
King
King

Nikde som nenašiel, koľko ms má ten 660s. Ten sa mi moc páči. Záleží na tých ms vlastne ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nezalezi. Vyrobca ti tam totiz napise cifru aku len chces. Z toho nevycitas nic, realne cisla su aj tak uplne inde. Ale odozvu maju dostatocnu v podstate vsetky sucasne tv. Na to sa uz dnes nehra. To vobec neries.
LukasqoO
King
King

Ďakujem za odpoveď, a dá sa niekde zistiť, či je tá tv ozaj dobrá ? A som zvedavý ako to bude na tom magio boxe.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Odozvu to ma velmi rychlu, uz sa to ale nemeria, nema to vyznam kedze to na vysielanie viac nez bohato staci. Dolezitejsi je input lag, obzvlast ked je signal z externeho zdroja. Input lag je niekde okolo 30 ms coje vyborna hodnota.
LukasqoO
King
King

Input lag na tejto telke je tých 30ms ? Mohol by si mi poslať prosím tú stránku ? :) A...myslíš, že cez to magio to bude OK ? A ešte, že pri tej minulej telke to bolo tak, že jeden obraz bol na celu tv, jeden bol len taky stvorec v strede...Zaleží to od toho tv programu nie ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kedze mas stb, PIP, PAP a pod. je zalezitost Magioboxu. Tv s tym nic nema. Takze ked ti PIP doteraz fungoval, bude aj nadalej.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/lg-42lm6 ... 091900.htm
http://www.hdtelevizija.com/2012/06/10/ ... xx-serija/
LukasqoO
King
King

Ja som myslel, že ako na tom bude kvalita obrazu. A inak, ak sa smiem spýtať, ty cez čo pozeraš tv ? (myslím nejaký stb, satelit, ...)
Ryan Giggs
VIP
VIP

O kvalite som pisal, ze Magio nie je nic prevratne, ale v pohode sa da.
Ja mam tiez IPTV.
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Ja si zase skor myslim ze pasivne 3D ma horsiu kvalitu ako aktivne, uz len z toho dovodu ze pasivne ma polovicne rozlisenie...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nema polovicne rozlisenie. To platilo tak pred rokom. U novych modelov je to niekde inde. Navyse aktivne 3D blika co 2x prijemne pre oci nie je. Nehovoriac o cene okuliarov ked ich chces pre viac ludi. Plus minimalne uhly.
laforez
Light Professional
Light Professional

Tak mi vysvetli ako dokaze potom ten obraz pustit vo fullhd ked naraz musi zobrazit obraz pre lave aj prave oko?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ked uz si niekde nieco precitas, tak to aj dokonci tym, ze to docitas dokonca aby si zistil ako to naozaj funguje.

a) ked uz, tak polovicne vo vertikalnom smere, nie polovicne celkovo
b) funguje to tak, ze sa zobrazi 1920x540 pre kazde oko a potom v dalsom rychlom slede zvysnych 540 toho isteho obrazu. V mozgu sa ten obraz spoji a clovek to ako "polovicne" full hd nevnima. A s kruhovou polarizaciou ktoru LG pouziva v novych modeloch je ten efekt o dost dalej ako v minulych modeloch.
c) aktivne funguje tak, ze obraz preblikava pre lave a prave oko, zobrazuje zvlast full hd pre prave a lave oko. Cize oboma ocami naraz ten obraz aj tak nevidis. A prave to preblikavanie sposobuje to blikanie ktore vacsine jedincom nerobi dobre.
Jedina nevyhoda je ze z urcitej nevhodnej vzdialenosti moze clovek vnimat riadkovanie.
laforez
Light Professional
Light Professional

Jasne nemyslel som celkovo polovicne rozlisenie, ale na polovici pixelov je pre lave oko a na polovici pixelov pre prave. A to s tym preblikavanim nie je pravda, mozno pri nietorych slabych telkach, ktore nemaju dostatocnu obnovovaciu frekvenciu. Takze aktivne zobrazuje fullhd a pasivne nie. Je to celkovo subjektivny nazor, ale ja som cital, ze kvalitou obrazu 3d je aktivne lepsie, ale ma mnoho nevyhod, ktore tu uz boli spomenute ako tazsie a drahsie okuliare a podobne.
Ryan Giggs
VIP
VIP

To preblikavanie nesuvisi len s tym, ze je rychlejsi alebo pomalsi tv. Ale prave aj kvoli tomu je lepsa plazma, ako lcd, kedze je rychlejsia. To preblikavanie je aj zalezitost okuliarov, kedze sa striedavo zaciernuje raz prave a raz lave oko. U aktivneho sice vidis full hd, ale vzdy iba jednym okom. 3D obraz sa tak rodi vzdy az v mozgu, prave tym ze to medzi lavym a pravym okom blika 2D obraz. U pasivneho sice naraz full HD nevidis, ale seriou tych zobrazeni to v konecnom dosledku mozog aj tak vnima ze je to full hd. A aj keby si to vnimal ako rolisenie nizsieked nebudes mat doma moznost okmziteho porovnania toho isteho obrazu, tak ti to teoreticke nizsie rozlisenie moze byt ukradnute.
Ak ale predsa len aktivne, tak radsej na plazme.
laforez
Light Professional
Light Professional

Tak mozog ojekabatuje aj aktivne aj pasivne. Samozrejme niekomu moze vadit to stmavovanie okuliari, niekto to mozno moze postrehnut, to je prave jedna z tych nevyhod aktivneho 3d. Ale co som cital tak kvalita 3d je cez to aktivne lepsia, len ma tie niektore nevyhody. Keby malo len tie nevyhody, tak by sa to nepouzivalo predsa.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pouziva sa to preto lebo pasivna technologia je pomerne nova a zatial ju ma vyvinutu jedina firma. Aktivna existuje dlhsie, preto je technologicky vypelejsia, lacnejsia a ma ju zmaknutu v podstate kazdy vyrobca. Postupne ju ale pasivna bude vytlacat (okrem plazmy). To deklarovala vacsina vyrobcov.
To co si cital o tom, ze je lepsia aktivna platilo minuly rok. U novych modelov uz nie. Ten pasiv je o triedu lepsi ako bol u minulych modelov. Samozrejme kazdy si vyberie podla toho na co mu je prijemnejsie sa divat, ale aktiv uz nema vyhodu v nicom.
Napísať odpoveď