Potom je jazdenie pri zamestnaní tak ako som písal.baldorex napísal:Ešte niečo spomínal, že dočasne ho môže zastrešovať nejaká firma čo má koncesiu a akože pre tú by jazdil pod taxify - presný mechanizmus fungovania neviem.
Uber / Lyft / Taxify / Liftago - odvoz cez aplikaciu
Re: Uber - preprava osob
Áno, preto som o tom písal ako o dočasnom riešení kým sa vybaví vlastná koncesia.
-
yoggy
Aby sa to ujasnilo:\
pri pracovnopravnom vztahu clovek musi zarobit aspon 1800e, aby mal 1000e v cistom a kde to este phm, leasing atd.
Ja osobne by som nad pracovnnopravnym vztahom ani nerozmyslal... popr. to este mozes robit nacierno, ale to uz sme zase na hrane(vlastne uz za hranou) zakona. Ale na to ti ani nemaju ako prist
https://blog.bolt.eu/sk/2019/03/partner ... koncesiou/Jednou zo zmien, ktoré prináša novela zákona o cestnej doprave, ktorá vstupuje do účinnosti dňa 1.4.2019, je aj povinnosť disponovať koncesiou. Na výber máte v rámci tejto náležitosti 2 možnosti:
Mať koncesiu vlastnú – návod ako na to sa dočítate tu
Nadviazať pracovnoprávny vzťah s niekým, kto už držiteľom koncesie je
pri pracovnopravnom vztahu clovek musi zarobit aspon 1800e, aby mal 1000e v cistom a kde to este phm, leasing atd.
Ja osobne by som nad pracovnnopravnym vztahom ani nerozmyslal... popr. to este mozes robit nacierno, ale to uz sme zase na hrane(vlastne uz za hranou) zakona. Ale na to ti ani nemaju ako prist
Nemajú ako prísť....kua všetko je vedené elektronicky a peniaze ti chodia na účet a nie v obálke do ruky.... Takže zatajovať príjmy môže skutočne iba inteligent s IQ konára stromu.
Re: Uber / Lyft / Taxify / Liftago - odvoz cez aplikaciu
Len tak ma napadlo inšpirovať sa skupinami na sociálnych sieťach. Zvyknú sa zakladať skupiny "susedská burza" alebo "susedská pomoc" a aj pri malých mestách to má tisíce členov a fakt keď som sa v skupine spýtal či poznajú vodára, či vedia kedy je niečo otvorené, kto pomôže s tým a tamtým, do pár minút prišla odpoveď! Tak trebárs založiť skupinu "odvoz" na sociálnej sieti a fungovala by podobne. Keď niekto dá príspevok prakticky okamžite smartfón upozorní každého člena a tak by mohli reagovať a medzi tisícami ľudí žijúcich v jednom meste/okrese sa vždy nájde niekto kto ide z bodu A do bodu B a stále by sa nejednalo o napodobeninu bla bla caru. Je to bez registrácie, vypĺňaní... Proste šlahnete do skupiny že sa chystáte autom ísť alebo že hľadáte odvoz a určite niekto pôjde. Veď ak veci som skôr predal v takejto skupine ako na originál inzertnej webstránke.
Tak takú skupinu založ, kde je problém?
nerozumiem v com je to lepsie a jednoduchsie ako blablacar
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
taketo skupiny uz davno existujuMayDaySK napísal:Len tak ma napadlo inšpirovať sa skupinami na sociálnych sieťach. Zvyknú sa zakladať skupiny "susedská burza" alebo "susedská pomoc" a aj pri malých mestách to má tisíce členov a fakt keď som sa v skupine spýtal či poznajú vodára, či vedia kedy je niečo otvorené, kto pomôže s tým a tamtým, do pár minút prišla odpoveď! Tak trebárs založiť skupinu "odvoz" na sociálnej sieti a fungovala by podobne. Keď niekto dá príspevok prakticky okamžite smartfón upozorní každého člena a tak by mohli reagovať a medzi tisícami ľudí žijúcich v jednom meste/okrese sa vždy nájde niekto kto ide z bodu A do bodu B a stále by sa nejednalo o napodobeninu bla bla caru. Je to bez registrácie, vypĺňaní... Proste šlahnete do skupiny že sa chystáte autom ísť alebo že hľadáte odvoz a určite niekto pôjde. Veď ak veci som skôr predal v takejto skupine ako na originál inzertnej webstránke.
To ze na socialnych sietach je uz pomaly kazdy t.j. socialnu siet cita viac ludi ako bazrove stranky alebo ine zamerane na konkretnu vec. Funguje to podobne ako blablacar ale netreba stahovat ziadnu appku, regstrovat sa na ziadnu stranku, ale na socialnej sieti je kazdy automaticky, staci len napisat prispevok do skupiny. A ked sa tak "medzi styrmi ocami" dohodnete tak to moze byt aj tak trochu nacierno ze dotycny vam neda len na benzin ale o nieco viac. Ako ked maliar ide a fusku k znamemu a nic sa nefakturuje len sa tak "medzi nami" nieco da nejake vsimne.CheZteR napísal:nerozumiem v com je to lepsie a jednoduchsie ako blablacar
Veď to. Neraz som sa tak odviezol. Najprv sme mali skupinu medzi kamarátmi, rodinou, kolegami, a riešilo sa kto bude kedy komu šoféra robiť aby ostatní mohli piť. Nakoniec sa pridali známi, známych, a už to išlo. Teraz už zoženieme aj dodávku keď treba.baldorex napísal:Tak takú skupinu založ, kde je problém?
Uber / Lyft / Taxify / Liftago - odvoz cez aplikaciu
ale ved to vsetko existuje v podobe blablacar, ja nemam facebook, mam len messenger, teraz si musim registrovat facebook a lajkovat kopu stranok? blablacar je medzinarodny a vyuzivam ho aj na pracovnych cestach do prahy ci do nemecka a viem si pomimo zarobit, taktiez ked sme isli na dovolenku do slovinska vzali sme ludi cez blablacar a zaplatilo mi to celu cestu tam a aj cast naspat
vies... to je take ze... je nieco uspesne, tak podme to okopirovat a preklopit na fejsbuk vo forme skupin, ved tam je kazdy [emoji3]
navyse facebook upada a dnes je trend mat osobitnu aplikaciu ktora to zastresuje a funguje na 100% a nie listovat medzi 1000 prispevkami a nevies ktory je aktualny a ktora jazda je obsadena... cele zle.. toto fungovalo pred 7 rokmi
vies... to je take ze... je nieco uspesne, tak podme to okopirovat a preklopit na fejsbuk vo forme skupin, ved tam je kazdy [emoji3]
navyse facebook upada a dnes je trend mat osobitnu aplikaciu ktora to zastresuje a funguje na 100% a nie listovat medzi 1000 prispevkami a nevies ktory je aktualny a ktora jazda je obsadena... cele zle.. toto fungovalo pred 7 rokmi
nie, nefungujeMayDaySK napísal:Funguje to podobne ako blablacar
Nemôžeš vyhľadávať podľa kalendára
plus medzi veľa európskymi mestami už dávno existujú carpooling skupiny, presne take ako opisujes... Už sa mi par krat stalo ze som cez takúto skupinu zareagoval na ponuku a aj tak ma odkázali na ich jazdu na blablacar.
Ale inak áno, pre nejakú dedinu môže fb skupina znieť ako
technologická revolúcia
Ale inak áno, pre nejakú dedinu môže fb skupina znieť ako
technologická revolúcia
tato teta mozno keby bola v takej skupine tak sa do tej baane nakoniec aj dostane 
Preto sa radsej nechavam odviest. Jedna vec je mat vodicak a druha je poznat cesty, doslova cesty. Nemyslim krajinu lebo je k dispozicii tucet off-line navi aplikacii ale presne na takychto miestach by som si neporadil ani s navigaciou lebo vy chcete ist niekam pod dialnicu, okom na to dovidite, ale v tom spletenci pruhov, nadjazdov, vyjazdov, jednosmeriek, sa tam nie a nie dostat. Tak to radsej nechavam na ludi co chodia dennodenne na pracovne cesty a maju to v malicku.
Neviem nakolko je to scifi a nakolko realita tie samojazdne google auta by mohli sluzit ako taxik. Nasadnes, povies pocitacu kam chces ist a auto ta tam zberie.
Neviem nakolko je to scifi a nakolko realita tie samojazdne google auta by mohli sluzit ako taxik. Nasadnes, povies pocitacu kam chces ist a auto ta tam zberie.
ano, tak nejak bude vyzerat finalny level autonomnosti aut
ale inak veci co pises vobec nedavaju zmysel .. ludia co chodia dennodenne prevazne len z bodu A do bodu B by z akeho dovodu mali poznat vsetky cesty? proste tvoj napad v takej forme akej si ho prezentoval je prepadak a uz davno existuje v ovela prepracovanejsich a efektivnejsich formach ,se s tym smir.
ale inak veci co pises vobec nedavaju zmysel .. ludia co chodia dennodenne prevazne len z bodu A do bodu B by z akeho dovodu mali poznat vsetky cesty? proste tvoj napad v takej forme akej si ho prezentoval je prepadak a uz davno existuje v ovela prepracovanejsich a efektivnejsich formach ,se s tym smir.
Nevadi. V pohode. Vyuzijem obe subezne. Nic proti ostatnim. Uber bol dobry projekt, len skoda ze ho zrusili a nefungoval aj v inych mestach.
Uber predsa normalne uz znovu funguje.
Nesledujem to ale co sa stalo? Pocul som ze ich zakazali kedysi.
tak uz ich povolili
-
yoggy
Dostali zakaz cinnosti, pretoze prevadzkovali nelegalne taxisluzbu. 
//autoeditácia príspevku (12 Júl 2019, 18:46)
//autoeditácia príspevku (12 Júl 2019, 18:46)
MayDaySK napísal:Nesledujem to ale co sa stalo? Pocul som ze ich zakazali kedysi.
splnili podmienky ktore pozadoval stat pre registraciu, zacali niekedy v marci a funguju,len je zatial menej aut ako predtym.