Ubuntu - Kubuntu problem na notebooku
Ubuntu - Kubuntu problem na notebooku
zdravim , mam problem s ubuntu 12.04 (aj pri 11.10) že mi stale ide ventilator aj s teplym vzduchom - pripada mi to ako keby bola grafika vo zvyšenom vykone alebo CPU ... nato asi aj nadvazuje slaba vydrž notebooku ale o tomto probleme som čital že chyba je v jadre linuxu a vraj by to už pri ubuntu 12 malo byt v poriadku ... neviem už čo s tym ... mam Intel HD 3000 + nvidia 540m , i5 2430 
Re: Ubuntu - Kubuntu problem na notebooku
Co sa tyka vydrze, si nainstaluj powertop , odpoj sietove napajanie a pockaj par merani a sam zistis, kolko priblizne spotrebuje tvoj laptop na hodinu aj s odhadovanym casom vydrze. Taktiez si tam vies odsledovat v akom stave sa nachadzaju jednotlive jadra, umoznuje aplikovat zmeny, ktore vedu k uspore energie a podobne.
Potom je tu nastroj top , kde si mozes prehladne pozriet, aky proces si najviac uhryzuje z cpu, z pamate atd. , moznosti je tam vela pri oboch nastrojoch.
Verziu jadra zistis pomocou prikazu uname -a a na zaklade toho vypisu mozes si sam overit, ci skutocne tebou spominana chyba este v jadre a ak je a nie je reportnuta, tak sa nestit a pomoz a reportni chybu.
Mas laptop s optimus technologiou, tak skus, co ti vrati prikaz . U mna su obe grafiky v zapnutom stave po nabootovani systemu, co bude mat dopad na spotrebu tiez.
Skratka, dal si prilis malo informacii a moznosti je extremne vela.
Potom je tu nastroj top , kde si mozes prehladne pozriet, aky proces si najviac uhryzuje z cpu, z pamate atd. , moznosti je tam vela pri oboch nastrojoch.
Verziu jadra zistis pomocou prikazu uname -a a na zaklade toho vypisu mozes si sam overit, ci skutocne tebou spominana chyba este v jadre a ak je a nie je reportnuta, tak sa nestit a pomoz a reportni chybu.
Mas laptop s optimus technologiou, tak skus, co ti vrati prikaz
Kód: Vybrať všetko
cat /sys/kernel/debugfs/vgaswitcherooSkratka, dal si prilis malo informacii a moznosti je extremne vela.