mastermind napísal:
no jo ale to je serial a tam mohli povedat hocico.
Vo filme hej. Na margo tohto som cital (co ine asi), zevraj mimozemstania hovorili stastlivcom, co sa s nimi stretli, ze "nasa" teoria relativity je nepresna. Co tym chcel autor povedat, tak to mozme zasa len polemizovat.
Co sa tyka toho pohonu, tak snad by odpoved mohla byt aj v antihmote. Vieme ju uz dokonca vyrobit, sice len v malych mnozstvach. Jeden gram by vraj stacil na dolet na mesiac (ci Mars?, uz si to nepamatam). Zachvilu tu budeme mat warp jadro zo Star Treku!
q-parser napísal:Co sa tyka toho pohonu, tak snad by odpoved mohla byt aj v antihmote. Vieme ju uz dokonca vyrobit, sice len v malych mnozstvach. Jeden gram by vraj stacil na dolet na mesiac (ci Mars?, uz si to nepamatam). Zachvilu tu budeme mat warp jadro zo Star Treku!
A ja som zase niekde videl, ze vsade je antihmota a hmota, pretoze hmota a antihmota daju celkovo cistu nulu. Hmota su atomy, molekuly... ale co je antihmota este nevieme. Mozno je to vtipne ale je to tak. Vyuzitie antihmoty je teda zase len sci-fi, kedze ani neviem co je to, su to zatial len predpoklady a domienky, ze vsade okolo je antihmota. Predsa by som skor to palivo videl realnejsie na magnetizacii alebo v stiepeni prvkov.
hojko napísal:A ja som zase niekde videl, ze vsade je antihmota a hmota, pretoze hmota a antihmota daju celkovo cistu nulu. Hmota su atomy, molekuly... ale co je antihmota este nevieme. Mozno je to vtipne ale je to tak. Vyuzitie antihmoty je teda zase len sci-fi, kedze ani neviem co je to, su to zatial len predpoklady a domienky, ze vsade okolo je antihmota. Predsa by som skor to palivo videl realnejsie na magnetizacii alebo v stiepeni prvkov.
Nevieme, co to je, ale vieme to vyrobit v malom mnozstve? Tak toto si odporuje v max. moznej miere. Kam toto speje? To je vetva.
hojko napísal:V malom mnozstve a aka dlha je zivotnost???
Tak to si ma dostal, bo to nemam ani sajnu.
Nasiel som o tom nejaky clanok, pise sa tam, ze to dokazu vyrobit, ale ako dlho to vydrzi, to tam nie je (Sekcia: Potential power):
q-parser napísal:Tak to si ma dostal, bo to nemam ani sajnu.
Nasiel som o tom nejaky clanok, pise sa tam, ze to dokazu vyrobit, ale ako dlho to vydrzi, to tam nie je (Sekcia: Potential power):
Pozeram teraz nieco cez google a nasiel som toto:
Negatívna energia - je zatiaľ veľmi vzácna energia, vyskytujúca sa iba v nepatrnom množstve na zemi. Vo všeobecnosti negatívna energia a bežná energia vytvárajú spolu nulu. Ide o akúsi antihmotu, ktorá naoko popiera zákon zachovania energie. V skutočnosti antihmota "neutralizuje" hmotu. T.j. ak zoberieme kus kameňa a spojíme ho s porovnateľnou antihmotou, kameň aj antihmota zmizne a vytvorí "nič".
Ak som to dobre pochopil, tak anizotron a elekton daju nulu, proton a antiproton daju nulu... a potom ten kamen zmizne. To je LOL.
ano antihmota sa sklada z anticastic.. vieme co to je. aj by sme tomu vedeli predlzit dobu zivota, ale kedze sa stale v blizkosti vzniknutej anticastice nachadza nejaka castica, dochadza k nihilacii a uvolneniu energie.
to linkman: neskac prosim ta z temy na temu.
A co to vlastne je ta antihmota? Kde to je, co to je, ako to funguje. Kurnik, neviem to jaksik pochopit. Ved aj tie antiprotony, anizotrony...pekne to znie, ale su to vobec realne castice v nasom realnom svete? Zas sa hrabem do filozofovania, kaslem na to!
Linkman napísal:mna by zaujmal vyvoj teleportácie, mate o tom nejake info ?
Co som naposledy pocul, ze nejaky xlapik robil nejaky experiment a podarilo sa mu preniest cez nejaku prekazku (asi rieka to bola) stav jedneho atomu. Pochopil som to tak, ze atom na druhej strane zmenil svoje vlastnosti podla toho druheho. Ale ci je to teleportacia v pravom slova zmysle, tot otazka zas.
mastermind napísal:ano antihmota sa sklada z anticastic.. vieme co to je. aj by sme tomu vedeli predlzit dobu zivota, ale kedze sa stale v blizkosti vzniknutej anticastice nachadza nejaka castica, dochadza k nihilacii a uvolneniu energie.
to linkman: neskac prosim ta z temy na temu.
Ak castica a anticastica anihiluju, tak sa zmenia na cistu energiu a z tej vzikaju neutralne castice, ktore maju vplyv na vznik fotonov. A foton poskytuje elektromagneticku interakciu a ta by sa mozno dala pouzit na pohon.
q-parser napísal:
Co som naposledy pocul, ze nejaky xlapik robil nejaky experiment a podarilo sa mu preniest cez nejaku prekazku (asi rieka to bola) stav jedneho atomu. Pochopil som to tak, ze atom na druhej strane zmenil svoje vlastnosti podla toho druheho. Ale ci je to teleportacia v pravom slova zmysle, tot otazka zas.
CHLAPCI vysvetli sme si zakladne pojmy --
UFO existuje lebo je to neidentifikovatelný lietajúci objekt a tých je na oblohe habadej---
Mimozemská cvilizácia alebo iná bunka vo vesmíre iného pôvodu než nášho respektívne niečo podobné forme života ako sme mi neviem nevylučujem ale ani neprehlasujem ze existuje
ikovan napísal:CHLAPCI vysvetli sme si zakladne pojmy --
UFO existuje lebo je to neidentifikovatelný lietajúci objekt a tých je na oblohe habadej---
Mimozemská cvilizácia alebo iná bunka vo vesmíre iného pôvodu než nášho respektívne niečo podobné forme života ako sme mi neviem nevylučujem ale ani neprehlasujem ze existuje
ASI tolko next please
Nj, lenze si odbocil od temy ohladom fyziky a pohonu o com sme sa bavili naposledy.