tiez si myslim... taka debata o antihmote juuuj len sa mi napaci ze sa tu prechadza z niciho nich od jedneho problemu (antihmota) k druhemu (teleportacia).
ale preco chcete aby sa hmota spojila s antihmotou?kvoli tej energii?ved ale potom by zanikla hmota ne?a mastermind s tymi opacnymi spinmi si to nemyslel vazne ze?totiz pokial viem opacne spiny dvoch elektronov tvoria podstatu chem. väzby molekuly vodika
Tak sa teraz zamyslam, ked sa uz skace z temu na temu, ze ci by nebol mozne pohon zalozit pohon na principe plazmovej obrazovky. Lebo vlastne tam pri posobeni obrovkeho napatia v xeonovej/neonovej trubicke dochadza k emitovaniu ultrafialovych fotonov, ktore sa pohybuju velmi rychlo. Otazne je ako by sa ich pohybove energia, dala preniest na cele teleso, s ktorym by sme chceli hybat. A dalej, urcite by to zozralo dosti energie, kedze len v plazmovych obrazovkach je rozdiel potencialov okolo 150-200V.
Neviem si predstavit ako by to vyzeralo s tou plazmou, pretoze Ep musis preniest na teleso (napr. lietadlo) aby mohlo letie. A ako by si to spravil, tak to je fakt zahada.
Ved toto! Kolko by si tej plazmy musel ale mat? Predstav si take warp jadro zo Star Treku. Uz len ho napojit velke napatie a ... vsetko to vyleti do luftu. Tu fakt neviem ako. Nenasiel by sa tu nejaky fyzik? Gordon Freeman?!
cestovanie rychl. svetla alebo ine rychle sposoby su nerealne. podla mna tu mimozemstania neboli a ani niesu. piramidy a podobne mohli postavit ludia alebo vyspela civilizacia (zo Zeme), ktora kvoli niecomu zanikla.
ja si cestovanie vesmirom viem predstavit len niecim co som videl v scifi,
hyperpriestorom http://babylon5.sk/data/index.php?menu=technika&main=technika-treti_priestor&pic=technika ..ale moze byt
masterrr napísal:cestovanie rychl. svetla alebo ine rychle sposoby su nerealne. podla mna tu mimozemstania neboli a ani niesu. piramidy a podobne mohli postavit ludia alebo vyspela civilizacia (zo Zeme), ktora kvoli niecomu zanikla.
ja si cestovanie vesmirom viem predstavit len niecim co som videl v scifi,
hyperpriestorom http://babylon5.sk/data/index.php?menu=technika&main=technika-treti_priestor&pic=technika ..ale moze byt
Nema hyperpriestor daco spolocne s ciernou dierou?
podla mna je to realne.
pred sto rokmi by si tiez nevedeli predstavit taku technologiu aku mame teraz tak preco to co si mi nevieme predstavit nemoze byt o sto rokov
masterrr napísal:ja osobne teorii relativity neverim, teda ju neuznavam. bodka.
to je pekne ze jej neveris. ale ma to len nazov teoria. samozrejme ze su to veci dokazane experimenatmi. takze ak uz neveris ani cislam... tak co uz s tebou
whitek napísal:podla mna je to realne.
pred sto rokmi by si tiez nevedeli predstavit taku technologiu aku mame teraz tak preco to co si mi nevieme predstavit nemoze byt o sto rokov
To je sice pravda, ale je to nepredstavitelne, pretoze nik nemoze urcit co presne bude
Podla mna "koniec sveta" nikdy nenastane zavinene ludskou osobou. Jedine ak asteroidom... Ale uplne vyhladenie civilizacie a vymretie ludstva nehrozi. Vyvijaju sa stale nove technologie, keby prislo aj najhorsie, par jedincov by prezilo... Neviem ci je to optimisticka predstava, alebo pesimisticka..
ked uz sme pri tom konci sveta: no tak napriklad v pripade jadrovej vojny, by prezili len krysy. no ale koniec koncov by sa z nich o par tisic rokov vyvinuli ludia
mastermind napísal:ked uz sme pri tom konci sveta: no tak napriklad v pripade jadrovej vojny, by prezili len krysy. no ale koniec koncov by sa z nich o par tisic rokov vyvinuli ludia
nene, nato sa budovali vaulty. co si nehral Fallout?