UFO!!!

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Verite v UFO?

nie
209
22%
ano
515
53%
mozno
240
25%

Celkom hlasov: 964

spirki
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa spirki »

Old Dirty Bastard: Stargate a Babylon 5 majú ako tak pozerám teóriu o cestovaní v hyperpriestore dotiahnutú do najmenších detailov :D

Zaujala ma ale zmienka o projekte Philadelphia z obdobia 2.sv2, pri ktorom sa tiež spomína hyperpriestor:
k tajomným javom došlo aj pri projekte Philadelphia v roku 1939. Išlo pokusy s maskovaním vojenského krížnika Eldridge. Na palube lode boli obrovské generátory elektromagnetického poľa. Svedkovia, ktorí sa na projekte zúčastnili tvrdia, že loď sa pomaly strácala. A postupne vznikala naokolo najskôr slabozelená žiara, ktorá neskôr zanikla a loď sa naozaj stratila. Objavila sa v tom momente v prístave mnoho kilometrov odtiaľ. Kde bola pár sekúnd, kým sa vrátila naspäť, ale s katastrofálnymi následkami? Neviditeľnosť sa pokúšali dosiahnuť pomocou silného elektromagnetického vlnenia, ktoré pôsobí na ostatné vlnové dĺžky látok. Podľa Mateja Bórika sa pokusom sa podarilo dokázať, predlžovaním vĺn predmet prejde do stavu neviditeľnosti a dostane sa do iného priestoru. Nie je však jasné, prečo sa loď objavila v inom prístave... Po automatickom vypnutí generátorov sa loď postupne vrátila približne na pôvodné miesto. Obhorení ľudia (niektorých mŕtvych našli zatavených do steny) poskytli výpoveď o pokuse. Niektorí, ktorí prežili, sa zbláznili kvôli účinkom elektromagnetických vĺn na ľudský organizmus.
“Strácanie sa lode bolo spôsobené prechodom do iného rozmeru – tzv. hyperpriestoru, medzi veľmi dlhé vlny, ktoré sú neviditeľné a našou vedou zatiaľ neregistrovateľné. Zelená žiara okolo lode vznikla posunom svetelného spektra v okolí lode, kde ešte pôsobil zvyšok elektromagnetického poľa z generátorov, ale bol oveľa tlmenejší. Od frekvencie modrého svetla k zelenému nie je ďaleko. Loď sa objavila v prístave pravdepodobne preto, že
v hyperpriestore neplatia naše zákony o rýchlosti a zotrvačnosti, nie je tam vysoký vplyv trenia a odporu prostredia. Stačilo teda, že sa loď pohla pri strácaní sa v mori o pol metra a v hyperpriestore to znamenalo 100 metrov. To presne spôsobilo aj hmlovitý pohyb, keď jedna časť vĺn je v trojrozmernom priestore a iná časť vlnovej dĺžky už má frekvenciu napríklad piateho rozmeru. Tento posun však nemá vplyv na zvyšovanie teploty, alebo dokonca zatavenie predmetov do steny. Prechod iných rozmerov je bezpečný, pokiaľ nenastanú vedľajšie okolnosti. Nikto však presne nevie, čo sa stalo na lodi Eldridge, keď sa vracala z hyperpriestoru. Niektorí ľudia zmizli aj pár dní po pokuse. Projektom Philadelphia sa začala éra kopírovania hmoty, jej presunu v priestore a v hyperpriestore. Je oficiálne potvrdené, že sa už podarilo oficiálne transportovať atómy a molekuly,
zvyšok článku je tuto: http://www.e-sports.sk/forums/forums_sh ... 686&page=1
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Old Dirty Bastard napísal:to si skopiroval z fan webu Babylon 5 alebo Stargate - Hviezdna brana? myslim, že tam niekde som presne toto čital
No z Quarku to nebolo.. :)

Ano (B5)
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

na ufo skor nie, ale na "mimozemstanov" ze je zivot niekde inte to ano...
Keby tu behalo ufo, tak by o sebe isto dali vediet... moj nazor
blahblahblah
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa blahblahblah »

S 3097 napísal:jasne že vo vesmíre nie sme sami..nepoznáme ani 10000tinu vesmiru takže určite niekde nejakí ,,mimozemšťania,, budú :)
určite? lebo je veľký? a sú tam aj jednorožce?
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Nenapadlo vas niekedy ze to co nazyvame UFOm by mohlo byt niekedy aj dielo cloveka? Na Zemi je este celkom dost neobjavenich veci.

A este sa chcem spytat ci zvas niekto travi cas tym ze pozoruje po veceroch vesmir. To asi malo kto znas kukne hore. A ked uz kukne tak len na malu chvilku.
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Jasne, ked som natrkany, tak vidim tam hore hocico :D

A inak k tym "ludskym ufam", tak je to asi jasne , ze su ludia co si robia takto "srandu".

Ale cital som jeden clanok, kde pisali, ze nemci mali na konci druhej svetovej vojny volaky prototip v tvare taniera... potom ho asi skusali, ale do druhej sv. sa uz nezapojila radova vyroba... uz to bolo davno, nepamatam si to moc...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

PsychoS napísal:Nenapadlo vas niekedy ze to co nazyvame UFOm by mohlo byt niekedy aj dielo cloveka? Na Zemi je este celkom dost neobojanenich veci.

A este sa chcem spytat ci zvas niekto travi cas tym ze pozoruje po veceroch vesmir. To asi malo kto znas kukne hore. A ked uz kukne tak len na malu chvilku.
JJ, obcas, raz som tak bol s kamaratom vonku, tak sme si sedeli sedeli, uz bola noc, krasna cista obloha, na kopci....a pozerali sme na oblohu a obidvaja sme videli UFO, bolo to taka svietiaca bodka, lietala jednym smerom, lietadlo to nebolo, kedz elietadlo blika...toto svietilo neustale...tak to teda letelo jednym smerom az sme to stratili...a potom zrazu pozerame a ono to leti zase nad nami uz inym smerom....tak otazka znie. je mozne vidiet satelit, alebo nieco take?
PsychoS
Professional
Professional

S podobnym niecim som sa stretol aj ja. Jednej letnej noci, ked bola cista obloha som si vyliezol na nejaku strechu a lahol som si len tak. Pozeral som co sa tam hore deje. Bodka ktora si menila smery ako sa jej zachcelo. Neviem co to mohlo byt. Pozeral som sa nato asi 15 minut a potom sa to stratilo. Nenazval som ti nijak.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Nasiel som tuto temu na googli a rad by som sa do nej zapojil. Verim, ze toto je nevycerpatelna tema :)

Najprv chcem podporit pozorovania vyssie, aj ja som ale cez den! videl neblikajuce svetlo, ktore islo chvilu jednym smerom a prudko potom trhlo do skoro presne opacneho smeru a zacalo sa vzdalovat. Ale vzdalovat nie za horizont, alebo tak, ale vzdalovat smerom odo mna, od Zeme. Verim ale tomu, ze som videl nejaky prelud kedze na navstevnikov, ktori nas pozoruju neverim :)
No myslim si, ze mysliet ze sme v obrovskom vesmire sami a ze vesmir vznikol kvoli nam, je maximalne sebecky nazor.
Ved uz vieme, ze na mesiaci Jupitera je vodny ocean - Europa - ktory obsahuje vela kyslika. Kedze je ale pod niekolko KM vrstvou ladu, bude chvilu trvat, kym sa tam pripadne najdu nejae mimozemske formy zivota.
Taktiez nedavno NASA bombardovala Mesiac kvoli domniekne, ze je na nom voda.

Pozeram ze posledny prispevok je z Oktobra, vyjadri sa tu k tomu este niekto? :) Dufam ze ano...
playerSC
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa playerSC »

moze byt ze existuju sak uz len ta area 51 nemoze byt az tak strazena len koli zbraniam to je blbost v tej arei 51 sa urcite musi nachadzat nejaky takyto vyskum
Daggertail
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Daggertail »

playerSC napísal:moze byt ze existuju sak uz len ta area 51 nemoze byt az tak strazena len koli zbraniam to je blbost v tej arei 51 sa urcite musi nachadzat nejaky takyto vyskum
no nieco supertajne tam je, ale otazka je ze co ? :)
176656
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa 176656 »

neexistuju pls vymazat posledny prispevok
BX
Addict
Addict

A myslis, ze tam akoze spolupracuju s Mimozemstanmi ano? Tak mi skus vysvetlit, preco sa vacsina informacii okolo mimozemstanov spaja s USA. Isto tam robia nejaky tajny vyskum, ale podla mna s tym mimaci nemaju nic
Ved si spomenme na to, ked zomrel Nikola Tesla. Vraj policia vrazila do jeho bytu a zhabali vsetko co sa dalo. Ludia urcite prisli na nieco velke, ale ini ludia to nechcu ukazat Svetu :) Opakujem: ludia prisli na nieco velke :)

btw. Hawking vtipne poznamenal, ze: "Ak by ste sa stretli s nejakym mimozemstanom a chcel by vam potriast rukou, nerobte to. Mohol by byt z antihmoty a vzajomne by ste zanihilovali" :D
176656
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa 176656 »

BX napísal:A myslis, ze tam akoze spolupracuju s Mimozemstanmi ano? Tak mi skus vysvetlit, preco sa vacsina informacii okolo mimozemstanov spaja s USA. Isto tam robia nejaky tajny vyskum, ale podla mna s tym mimaci nemaju nic
Ved si spomenme na to, ked zomrel Nikola Tesla. Vraj policia vrazila do jeho bytu a zhabali vsetko co sa dalo. Ludia urcite prisli na nieco velke, ale ini ludia to nechcu ukazat Svetu :) Opakujem: ludia prisli na nieco velke :)

btw. Hawking vtipne poznamenal, ze: "Ak by ste sa stretli s nejakym mimozemstanom a chcel by vam potriast rukou, nerobte to. Mohol by byt z antihmoty a vzajomne by ste zanihilovali" :D
máš pravdu vláda vyčlenuje obrovské financie do vedy, amíci zatajujú ohromné skutočnosti aj ovládajú svet.
BX
Addict
Addict

Nehovorim, ze ovladaju Svet. Len maju dost velke pozicie. Ved ich prezident dostal uplne zbytocne Nobelovu cenu za mier - vraj za to co este len planuje urobit :lol:
A ked si mozu dovolit brat vedcov na jedno miesto aby im vytvarali nove veci (nechcem povedat zbrane :D) tak preco nie? :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Nepopieram MOŽNÚ existenciu iných foriem života či inteligentných bytostí vo vesmíre, ale na UFO ako také ( neidentifikovateľný lietajúci objekt ), určite neverím.
Všetky "dôkazy" sú smiešne výmysly a ďalšie rôzne pochybné svedectvá.
A už vonkoncom neverím ľuďom, ktorí tvrdia, že boli unesení, alebo pravidelne navštevujú mimozemské objekty. Tejto skupine ľudí odporúčam len návštevu psychiatra, psychológa možno rovno preskočiť, nato treba lieky. A silné.

Inak, výsledok ankety prislúchajúcej k tejto téme ma prekvapuje. Kde sa berie v ľuďoch tá mnou nechápaná potreba iracionality ? :roll:
PsychoS
Professional
Professional

ufom mozes nazvat vsetko co lieta a nevies co to je. UFO je len skratka
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

PsychoS napísal:ufom mozes nazvat vsetko co lieta a nevies co to je. UFO je len skratka
No, ďakujem, že si ma vyviedol z omylu. :roll:
Všetci dobre vieme, čo si pod pojmom UFO predstavujeme.
neo250
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa neo250 »

verím v Transformerov :cernoch:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

mám takú smelú otázku - od detstva sa zaujímam o vesmír a kozmické lety. No nikde som nenašiel odpoveď na otázku: ak bolo NASA na mesiaci, tak prečo sa tam znova nevrátilo?
Napísať odpoveď