UPC - vypovedanie zmluvy

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jefty
Star
Star

UPC - vypovedanie zmluvy

Príspevok od používateľa jefty »

Ahojte,

mam internet od UPC, 13.8.2014 mi konci viazanost a chcel by som zmluvu vypovedat a nadalej nevyuzivat ich sluzby. Kedze vieme co je UPC zac, tak som sa rozhodol obratit na vas, aby ste mi pripadne pomohli a poradili. Rad by som upozornil na to, ze v auguste 2012 som si sluzbu objednaval cez internet, bola tam vtedy este nejaka zlava. Po online objednavke mi zavolali z UPC, dohodli sme vsetko cez telefon a kurier (myslim ze DPD) mi priniesol uz len krabicku s papiermi(VOP, udaje o registracii a sprave konta, odovzdavaci protokol protokol k zmluve o poskytovani verejnych sluzieb, nejake prilohy, tarify a podmienky kampane) a modemom. Ziadnu zmluvu som nikomu nepodpisoval, ani nemam ziadnu kopiu z nej a oni to urcite tiez nemaju. Jedine co som podpisoval bol odovzdavaci protokol protokol k zmluve o poskytovani verejnych sluzieb.

Na stranke UPC som nasiel nasledovne:
Ako mám postupovať, keď chcem vypovedať Zmluvu?

Ak chcete vypovedať Zmluvu, je potrebné doručiť písomnú výpoveď spoločnosti UPC BROADBAND SLOVAKIA, s.r.o. Výpovedná lehota je 1 mesiac a uplynie posledný deň kalendárneho mesiaca nasledujúceho po mesiaci, v ktorom bola výpoveď doručená. V prípade smrti Užívateľa, Zmluva zaniká jeho smrťou (prosíme Vás o zaslanie úmrtného listu Užívateľa).
Staci ak UPC napisem email s vypovedou? Alebo si musim vytlacit vypoved, vlastnorucne ju podpisat, oskenovat a odoslat emailom? Nie je nahodou niekde v zakone, ze za pisomnu vypoved sa povazuje aj elektronicka forma alebo take nieco?

Pisal som si aj cez live chat na webe UPC s nejakou operatorkou a ked som sa spytal, ze akym sposobom sa da ukoncit zmluva tak mi napisala:
Žiadosť o ukončenie zmluvného vzťahu je potrebné zaslať na adresu našej spoločnosti písomne – listom , na adresu UPC Broadband Slovakia P.O.BOX 216, 85 000, Bratislava. Na žiadosť o ukončenie zmluvného vzťahu je potrebný vlastnoručný podpis zmluvného zákazníka, inak nebude žiadosť akceptovaná. Výpovedná lehota je jeden mesiac a uplynie posledný deň kalendárneho mesiaca nasledujúceho po mesiaci, v ktorom bude výpoveď doručená. Žiadosť sa dá podať aj priamo na zákazníckom stredisku.
a hned na to ukoncila chat a dalej nereagovala, aj ked som mal dalsie otazky...

Vseobecne obchodne podmienky hovoria toto:
Spoiler
Čl. 19 Trvanie a zánik Zmluvy

19.1 Zmluva sa uzatvára na dobu neurčitú.

19.2 Zmluva zaniká (I) dohodou Užívateľa s Poskytovateľom ku dňu určenému v dohode, (II) výpoveďou podľa
čl. 19.3 Podmienok, (III) odstúpením podľa Zákona alebo Podmienok, (IV) uzatvorením Zmluvy s novým
užívateľom s rovnakým Miestom inštalácie, ak má byť Služba poskytovaná novému užívateľovi prostredníctvom
toho istého Koncového bodu, (V) spôsobom dohodnutým v Podmienkach alebo (VI) iným spôsobom, ktorý
vyplýva z právneho poriadku Slovenskej republiky. Zánikom Zmluvy sa rozumie zánik všetkých práv
a povinností vyplývajúcich zo Zmluvy okrem tých, ktoré vzhľadom na svoju povahu majú trvať aj po zániku
Zmluvy.

19.3 Užívateľ aj Poskytovateľ je oprávnený vypovedať Zmluvu aj bez udania dôvodov. Výpovedná lehota je
jeden mesiac a uplynie posledným dňom kalendárneho mesiaca nasledujúceho po mesiaci, v ktorom bola
výpoveď doručená druhej zmluvnej strane, ak v Podmienkach nie je uvedené inak. Ak Užívateľ vypovie Zmluvu
počas pozastavenia poskytovania Služby podľa čl. 11 Podmienok, takéto pozastavenie skončí ku dňu začiatku
plynutia výpovednej lehoty určenému podľa predchádzajúcej vety. Po dobu plynutia výpovednej lehoty je
Poskytovateľ oprávnený účtovať Užívateľovi Cenu a iné ceny a platby podľa Zmluvy a Užívateľ je povinný ich
riadne a včas platiť.
Viete mi niekto vysvetlit, kedy mi vlastne skonci ta zmluva a dokedy to budem musiet platit? Asi som debil, ale nerozumiem vete Výpovedná lehota je 1 mesiac a uplynie posledný deň kalendárneho mesiaca nasledujúceho po mesiaci, v ktorom bola výpoveď doručená.

Ja chcem vypovedat zmluvu k 13.8.2014 a nadalej nevyuzivat ich sluzby, ale asi mi ten internet bude fungovat az do konca augusta a od 14.8 do 31.8 mi zauctuju poplatok podla normalnej tarify?

Poradte prosim ako to urobit tak aby som sa s nimi nemusel natahovat a aby som im co najmenej zaplatil. Nemam zaujem byt u operatora, ktory sam pocas viazanosti porusil zmluvu a zvysil mi poplatok aj ked mi na zaciatku garantoval, ze pocas 2 rokov budem mat stale rovnaku cenu. Dalej sa mi nepaci ich pristup k zakaznikovi a system ako to u nich funguje. Vtedy ked zvysili poplatok som nemohol vypovedat zmluvu, pretoze som nemal lepsie a lacnejsie riesenie.

Za dobre rady sa odmenim aspon K :plus:
Vdaka
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: UPC - vypovedanie zmluvy

Príspevok od používateľa Fabo »

Bohuzial si premeskal prilezitost ukoncit zmluvu pri zmene poplatku.

Teraz ked posles ukoncenie zmluvy v juni, tak nadobudne platnost k 1.8. Treba sa pozriet do tvojej konkretnej zmluvy ako je tam ten datum definovany. Mozes skusit urobit aj to, ze na predajni prides s dohodou o ukonceni k 13.8. a trvat na tom ze to chces vtedy (v navaznosti na to ako je napisana zmluva)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Presne ako pise Fabo. Uz v Juni podaj ziadost na vypovedanie zmluvy k 13.8. a hotovo.
jefty
Star
Star

No nepremeskal som prilezitost, pretoze vtedy som tu zmluvu ani zrusit nechcel. Ale mal som tu moznost. No nechcel som ju vyuzit.

wladas - presne to planujem urobit, chcem im poslat vypoved zmluvy k datumu 13.8. pretoze vtedy mi konci viazanost. Len sa pytam, ze ci mi bude internet fungovat az do konca augusta a budem musiet doplatit tych niekolko dni (od 14.8 do 31.8 ) ? Lebo to tam je fakt tak hlupo napisane ze tomu nerozumiem.
wladas
Redeemer
Redeemer

A to nemozes mat od toho 13.8. uz noveho ISP ? Lebo aj bez viazanosti plati podmienka mesacneho odstupneho.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Dakde musis mat napisane toho 13.8, pravdepodobne niekde v tych papieroch od kuriera. Pozri sa k tomu akym sposobom mozes ukoncit zmluvu k tomu datumu, malo by to tam byt napisane.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak dobre pamätám (riešil som to pred rokom), v zmysle zmluvy môžeš vypovedať ku koncu kalendárneho mesiaca.. takže teraz napíš výpoveď (pre istotu písomne, podpis, pošta doporučene), prípadne ju choď odovzdať priamo na predajné miesto, ak to máš blízko a budeš mať nervy čakať v rade. Môžeš skúsiť napísať k 13.8., ale podľa mňa oni Ti to zoberú až k 31.8.2014.

Ak Ti to uznajú až ku koncu kalendárneho mesiaca v zmysle zmluvy (u mňa to takto bolo) to obdobie od 14.8. do 31.8. Ti vyfakturujú už vo vyšších cenách - v tých klasických - dávaj pozor, aby sa Ti nezatočila hlava pri pohľade na faktúru. Ak dobre pamätám, UPC posiela faktúry presne podľa viazaného obdobia, čiže predpokladám od 14. do 13. nasledujúceho mesiaca. Príde Ti faktúra na vyššiu sumu až do 13.9., ale potom pri odovzdaní modemu na konci augusta nahlásiš svoje číslo účtu a oni Ti preplatok od 1.9. - 13.9. pošlú nazad na účet do pár dní.

Aspoň takto nejak to bolo pred rokom, keď som to riešil..
http://www.hojko.com/ukoncenie-zmluvy-s ... 72530.html
jefty
Star
Star

wladas - asi som to zle napisal. Ja chcem ukoncit zmluvu k 13.8. a k tomu dnu chcem aby ma aj odpojili od internetu. Lenze ako som cital na internete tak oni ma nechaju pripojeneho az do konca augusta a potom odomna budu pytat za dni od 14.8 do 31.8.

brm - da sa to poriesit snimi aj tak, ze ma odpoja toho 13.8. a uz viac nebudem nic platit? ziadne obdobie po 13.8.
brm
Darca
Darca

Oficiálnou cestou podľa všetkého nie (viď podmienky, ktoré si sem pastol, že ukončiť zmluvu sa dá jedine ku koncu kalendárneho mesiaca).. jedine, ak by si mal v UPC nejakú známosť. Wladas ju niekedy mal.. http://www.hojko.com/post2070402.html#p2070402

:D
wladas
Redeemer
Redeemer

On mi len poradit aku pravnu fintu pouzit. Kazdopadne dokoncit mesiac som musel aj keby som nechcel.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

brm:
Čl. 19 Trvanie a zánik Zmluvy

19.1 Zmluva sa uzatvára na dobu neurčitú.

19.2 Zmluva zaniká (I) dohodou Užívateľa s Poskytovateľom ku dňu určenému v dohode,
:arrow: moze ukoncit aj k 13.8 ked bude velmi mocno na nich tlacit. Fakt ze mu vtedy konci viazanost by k tomu mohol pomoct.
brm
Darca
Darca

njn, ale existuje nejaká dohoda? Ak nie, treba ju uzatvoriť a s dohodou musia súhlasiť obe strany.. čiže aj UPC. Bude s tým len tak súhlasiť? Môže skúsiť napísať, že z dôvodu ukončenia viazanosti. S týmto je však dobré ísť priamo na pobočku, bo keď napíše list a oni mu to neuznajú a odpíšu mu až v júli, bude mať ďalší stratený mesiac na výpoveď v zmysle bodu 19.3

No držím palce, potom daj vedieť, ako si dopadol..
jefty
Star
Star

No asi sa pojdem pozriet buduci tyzden osobne do UPC v Bratislave. Prinesiem si uz vytlacenu a podpisanu vypoved zmluvy k 13.8 ako plan B. Mojim cielom bude stretnut sa s niekym, kto bude moct uzatvorit dohodu o ukonceni zmluvy k 13.8. Pochybujem, ze to bude moct uzatvorit teta na priehradke tak si rovno budem pytat jej nadriadenu a ked ani jej nadriadena to nebude moct uzatvorit tak budem pozadovat stretnut manazera pobocky. Planujem si to cele tajne nahrat na telefon. (nebudem mat nejaky problem ked to budem nahravat a potom nasledne ked to zverejnim na youtube?)

a ak to teda nebudu chciet uzatvorit tak im tam podam vypisanu ziadost o ukoncenie zmluvy, mozno potom napisem o nich clanok na sme (ak sa mi bude chciet :D )

Vie mi nejakym sposobom pomoct SOI?
brm
Darca
Darca

Ono by trebalo pozrieť presne všetky zmluvy a dodatky, čo kde sa hovorí.. neverím, že to nemajú ošetrené, že sa to dá vypovedať len cez ten bod 19.3. Inak pre istotu si priprav klasickú Dohodu o ukončení platnosti zmluvy, v hlavičke Tvoje iniciály, ich iniciály, odvolávka na nejakú zmluvu, potom zmluvne strany sa dohodli, že Tvoja zmluva končí platnosť k 13.8.2014.. a dole Tvoj podpis a priestor pre ich pečiatku a podpis..

Ak budeš mať problém, môžeš skúsiť povedať, že Ty si predsa nič nepodpisoval a nech Ti ukážu zmluvu s Tvojim podpisom, kde sa hovorí o všetkých tých veciach (ak si si istý, že si naozaj nič nepodpisoval), môžeš tiež skúsiť ísť ďalej súdnou cestou. Otázka je, či Ti to stojí za to.

Čo sa týka SOIky, skús pozrieť ich stránku, mám pocit, že sa to tam niekde riešilo.. :)

//autoeditácia príspevku (04 Jún 2014, 13:52)
Inak ešte je tam bod 19.8, že ak si využil ich kampaň, tak v priebehu platnosti kampane nemôžeš dať výpoveď.. dá sa to pochopiť, že až 14.8. im môžeš dať dohodu v zmysle 19.2.. či? Nie som právnik.. :)
jefty
Star
Star

Ano vdaka, pripravim si dohodu (2 kopie), pripravim si tiez vypoved zmluvy. Ked uz to inak nepojde tak im tam dam vypoved zmluvy a hotovo. Riesit sudnou cestou to urcite nebudem, nemienim na to vynakladat ziadnu energiu, cas a peniaze. Jedine co som ochotny je ist tam osobne, slusne ich poziadat o zrusenie dohodou, ked to nepojde tak vypovedanie zmluvy a maximalne ked sa mi bude chciet napisem niekde clanok.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

jefty a si si isty ze si nic nepodpisoval? Ja som uzatvaral zmluvu totozne online a kurier co mi dorucil modem a samoinstalacny balicek mi dal podpisat aj zmluvu.... ano kurier. Uz som aj v minulosti podpisoval zmluvu ktoru mi predlozil kurier, zrejme to kurierske spolocnosti ponukaju ako sluzbu taketo "sprostredkovanie podpisu zmluvy".
jefty
Star
Star

Hegy, neviem to povedat na 100%. No nepamatam si ze by som podpisoval priamo zmluvu. Ani nemam ziadnu jej kopiu doma. Jedine co mam doma a co som si isty ze som podpisoval je odovzdavaci protokol protokol k zmluve o poskytovani verejnych sluzieb.

brm, vdaka za upozornenie:
Spoiler
19.8 Užívateľ sa zaväzuje, že v prípade, ak využije pri uzatváraní Zmluvy akciové ceny (kampaň), nepožiada
počas doby uvedenej v kampani o ukončenie Zmluvy, alebo o pozastavenie poskytovania Služby, ani sa
nedopustí takého konania ani neumožní také konanie, na základe ktorého by Poskytovateľovi vzniklo právo
pozastaviť alebo obmedziť poskytovanie Služby, odstúpiť od Zmluvy alebo právo vypovedať Zmluvu z dôvodov
porušenia povinnosti zo strany Užívateľa. Za žiadosť o ukončenie Zmluvy sa považuje najmä výpoveď Zmluvy
zo strany Užívateľa, odstúpenie Užívateľa od Zmluvy z iného dôvodu, než je porušenie povinností na strane
Poskytovateľa. To sa vzťahuje aj na prípady uzatvorenia dodatku k Zmluve. V prípade, ak sa kampaň vzťahuje
len na určitý rozsah Služby, použijú sa tieto ustanovenia len na túto časť Zmluvy, ak je to možné.
Takze vie mi tu niekto s istotou povedat, ze ci mozem dat v tejto chvili vypoved k datumu 13.8.2014?
dakujem
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Kedze ani sam nevies na zaklade akehu zmluvneho vztahu fungujes, tak tazko
brm
Darca
Darca

Hehe, teraz som vo svojej taške našiel ešte zmluvu UPC, čo som riešil pred rokom. Dotyčná osoba bola 9.6.2011 priamo na predajnom mieste, podpísala Zmluvu o pripojení (2 strany spolu s Podmienkami kampaňe) a potom 15.6.2011 u nej bol technik ju zapojiť a dal jej podpísať podobnú Zmluvu o pripojení (pozerám, že je to to isté, čo bolo podpisované na predajnom mieste, len tabuľky sú inak rozložené) a zároveň podpísala Odovzdávací protokol k Zmluve o pripojení (čísla modemu, STB atď).. čiže tieto dva dokumenty určite musíš mať niekde zapotrošené. Určite nečakaj niekoľkostranovú zmluvu.

A áno, aj napr. ja kupoval mobil cez eshop, kuriér mi doniesol mobil so zmluvou, ktorú som podpísal, jedno ostalo mne a jedno išlo jemu. Podobne to musí riešiť aj mBank, Zuno, O2, Telekom (cca pred 8r Telekom žiadal od zákazníkov odfaxovať tieto zmluvy).
jefty
Star
Star

Viem ze sa to tak bezne robieva ze kurier prinesie podpisat zmluvu, podpisoval som to tak pre ZUNO.

Len som hladal tu zmluvu a nenasiel som ju. Vacsinou si na taketo veci davam velky pozor a davam si ich do sanonu. No a v obale pre UPC mam kopu kopu papierov a nasiel som tam len odovzdavaci protokol protokol k zmluve o poskytovani verejnych sluzieb. Uz si bohuzial nepamatam, ci som zmluvu podpisal (no zrejme asi ano). Teraz vsak ide o to ako to zrusit aby ma to vyslo co najmenej casu, penazi a nervov :)
Napísať odpoveď