mam internet od UPC, 13.8.2014 mi konci viazanost a chcel by som zmluvu vypovedat a nadalej nevyuzivat ich sluzby. Kedze vieme co je UPC zac, tak som sa rozhodol obratit na vas, aby ste mi pripadne pomohli a poradili. Rad by som upozornil na to, ze v auguste 2012 som si sluzbu objednaval cez internet, bola tam vtedy este nejaka zlava. Po online objednavke mi zavolali z UPC, dohodli sme vsetko cez telefon a kurier (myslim ze DPD) mi priniesol uz len krabicku s papiermi(VOP, udaje o registracii a sprave konta, odovzdavaci protokol protokol k zmluve o poskytovani verejnych sluzieb, nejake prilohy, tarify a podmienky kampane) a modemom. Ziadnu zmluvu som nikomu nepodpisoval, ani nemam ziadnu kopiu z nej a oni to urcite tiez nemaju. Jedine co som podpisoval bol odovzdavaci protokol protokol k zmluve o poskytovani verejnych sluzieb.
Na stranke UPC som nasiel nasledovne:
Staci ak UPC napisem email s vypovedou? Alebo si musim vytlacit vypoved, vlastnorucne ju podpisat, oskenovat a odoslat emailom? Nie je nahodou niekde v zakone, ze za pisomnu vypoved sa povazuje aj elektronicka forma alebo take nieco?Ako mám postupovať, keď chcem vypovedať Zmluvu?
Ak chcete vypovedať Zmluvu, je potrebné doručiť písomnú výpoveď spoločnosti UPC BROADBAND SLOVAKIA, s.r.o. Výpovedná lehota je 1 mesiac a uplynie posledný deň kalendárneho mesiaca nasledujúceho po mesiaci, v ktorom bola výpoveď doručená. V prípade smrti Užívateľa, Zmluva zaniká jeho smrťou (prosíme Vás o zaslanie úmrtného listu Užívateľa).
Pisal som si aj cez live chat na webe UPC s nejakou operatorkou a ked som sa spytal, ze akym sposobom sa da ukoncit zmluva tak mi napisala:
a hned na to ukoncila chat a dalej nereagovala, aj ked som mal dalsie otazky...Žiadosť o ukončenie zmluvného vzťahu je potrebné zaslať na adresu našej spoločnosti písomne – listom , na adresu UPC Broadband Slovakia P.O.BOX 216, 85 000, Bratislava. Na žiadosť o ukončenie zmluvného vzťahu je potrebný vlastnoručný podpis zmluvného zákazníka, inak nebude žiadosť akceptovaná. Výpovedná lehota je jeden mesiac a uplynie posledný deň kalendárneho mesiaca nasledujúceho po mesiaci, v ktorom bude výpoveď doručená. Žiadosť sa dá podať aj priamo na zákazníckom stredisku.
Vseobecne obchodne podmienky hovoria toto:
Spoiler
19.1 Zmluva sa uzatvára na dobu neurčitú.
19.2 Zmluva zaniká (I) dohodou Užívateľa s Poskytovateľom ku dňu určenému v dohode, (II) výpoveďou podľa
čl. 19.3 Podmienok, (III) odstúpením podľa Zákona alebo Podmienok, (IV) uzatvorením Zmluvy s novým
užívateľom s rovnakým Miestom inštalácie, ak má byť Služba poskytovaná novému užívateľovi prostredníctvom
toho istého Koncového bodu, (V) spôsobom dohodnutým v Podmienkach alebo (VI) iným spôsobom, ktorý
vyplýva z právneho poriadku Slovenskej republiky. Zánikom Zmluvy sa rozumie zánik všetkých práv
a povinností vyplývajúcich zo Zmluvy okrem tých, ktoré vzhľadom na svoju povahu majú trvať aj po zániku
Zmluvy.
19.3 Užívateľ aj Poskytovateľ je oprávnený vypovedať Zmluvu aj bez udania dôvodov. Výpovedná lehota je
jeden mesiac a uplynie posledným dňom kalendárneho mesiaca nasledujúceho po mesiaci, v ktorom bola
výpoveď doručená druhej zmluvnej strane, ak v Podmienkach nie je uvedené inak. Ak Užívateľ vypovie Zmluvu
počas pozastavenia poskytovania Služby podľa čl. 11 Podmienok, takéto pozastavenie skončí ku dňu začiatku
plynutia výpovednej lehoty určenému podľa predchádzajúcej vety. Po dobu plynutia výpovednej lehoty je
Poskytovateľ oprávnený účtovať Užívateľovi Cenu a iné ceny a platby podľa Zmluvy a Užívateľ je povinný ich
riadne a včas platiť.
Ja chcem vypovedat zmluvu k 13.8.2014 a nadalej nevyuzivat ich sluzby, ale asi mi ten internet bude fungovat az do konca augusta a od 14.8 do 31.8 mi zauctuju poplatok podla normalnej tarify?
Poradte prosim ako to urobit tak aby som sa s nimi nemusel natahovat a aby som im co najmenej zaplatil. Nemam zaujem byt u operatora, ktory sam pocas viazanosti porusil zmluvu a zvysil mi poplatok aj ked mi na zaciatku garantoval, ze pocas 2 rokov budem mat stale rovnaku cenu. Dalej sa mi nepaci ich pristup k zakaznikovi a system ako to u nich funguje. Vtedy ked zvysili poplatok som nemohol vypovedat zmluvu, pretoze som nemal lepsie a lacnejsie riesenie.
Za dobre rady sa odmenim aspon K
Vdaka