Úrad práce
Re: Úrad práce
Mam celkom v pohode pracovníčku kam sa chodim podpisovať, lenže niesom už vyradený ? nedal som vedieť ani nič. Dnes tam chodiť by bolo zbytočné ? keď sú nestrákové dni tak tam ani niesu alebo ako to je ?
Nestrankove dni = pre verejnost zatvorene. Ci tam su, alebo nie ti moze byt jedno.
Takže dnes už nespravim asi nič, niekde som čital že PN sa nahlasuje do 3och pracovných dní, ak som mal ist v pondelok je to teoreticky dnes. Mam zavolať na úrad že som chorý a preto som sa nedostavil v pondelok ? v tejto téme píšete o nejakom tlačive ktorý mi dá pracovníčka ku ktorej chodím a ten potvrduje doktorka. No to sa da teoreticky zohnať až zajtra kedze su dnes nestrankove. Mam teda dnes volať že už som u doktorky bol len niesom vypisany na PN alebo ako to je ? Doktorka je dobrá známa a potvrdi mi hocijaky datum
Podla mna je zbytocne riesit PN, ak zmeskas tri pracovne dni (nestrankovy nepocitam) tak by sa z toho nemalo strielat.
vybav si tu peciatku ze si bol na pohovore v BA a bude to v pohode
ak teda niesi z BA, povies, ze si prisiel az v stredu poobede. nevyradili ta na 100%
pozeral som si na dovera.sk , teraz je to 55,02 € mesacne... ale nechapem jednu vec... ako mi dovera vypocita kolko mam platit ak budem nezamestatny, na socialke nenahlaseny... a na ucte budem mat peniaze z inych cinnosti? (nic trestne). pls vysvetlite mi to este raz co a ako:beardie napísal:v tom pripade nebudes evidovany ako nezamestnany, ale ako samoplatca
presnu sumu ti povedia v poistovni, do konca augusta to za teba plati stat
1. vyklaslat sa na urad prace, vobec tam nemusim ist?
2. staci si to poriesit s doverou, nic viac?
kazdopadne vdaka
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Nahlasis na UP ako dobrovolne nezamestnany a budes si platit zdravotku, to je teda tych 55,02 eura mesacne. Cize ako dobrovolne nezamestnany budes platit len tuto sumu.
1. takze zajtra skocit na UP im to nahlasit (vyplnuje sa nieco? tlacivo?)
2. napisat email dovere, ze som dobrovolne nezamestatny resp. na urade prace neregistrovany
3. vyplnim dovere (asi tlacivo)
4. platim tu sumu
5. nepozera mi dovera na moj ucet kolko mam penazi? ci ta sumu je fixna a nezaujima ich to
aby som doplnil, ta cinnost z coho budem mat prijimem je obchodovanie na burze.
2. napisat email dovere, ze som dobrovolne nezamestatny resp. na urade prace neregistrovany
3. vyplnim dovere (asi tlacivo)
4. platim tu sumu
5. nepozera mi dovera na moj ucet kolko mam penazi? ci ta sumu je fixna a nezaujima ich to
aby som doplnil, ta cinnost z coho budem mat prijimem je obchodovanie na burze.
-
Ryan Giggs
VIP
Pokiaľ chceš byť dobrovoľne nezamestnany, na UP nemaš čo isť hlasiť. Tam pôjdeš zbytočne. Ich to nezaujima. Nahlasim sa na Urade prace, že na Urad prace sa nebudem chodiť hlasiť? To je čo za logiku?! S UP nemaš absolutne nič, tam nemaš žiaden dôvod isť.
Stači len isť do poisťovne (budu chcieť doklad o tom kto za teba platil odvody doteraz). Teda ak si skončil strednu školu, tak potrebuješ zo školy potvrdenie o ukončeni študia. Tam bude uvedeny konkretny datum. A od toho dňa ťa bude poisťovňa brať ako samoplatcu. Takže zaplatiš zdravotnu aj spätne od toho dňa čo bude na tom tlačive o ukončeni študia.
Dôvera (ani žiadna ina inštitucia) ti nema žiadne pravo pozerať na učet, to si kde videl take? Niečo ako bankove tajomstvo ti nehovori nič? A zakon o ochrane osobnych udajov? Žiadna inštitucia (ani štatna) nema žiadne pravo na niečo take. To by ich v banke akurat vysmiali. Neviem ako ti niečo take vôbec napadlo. Jedine ak by si dlhu dobu neplatil poistne a nereagoval ani na X vyziev že tam maš nedoplatok, tak vtedy to môžu podstupiť na exekučne konanie a exekutor (nie poisťovňa) ti môže siahnuť na peniaze na učte. Aj to nie svojvoľne, ale až na zaklade poverenia od sudu.
Stači len isť do poisťovne (budu chcieť doklad o tom kto za teba platil odvody doteraz). Teda ak si skončil strednu školu, tak potrebuješ zo školy potvrdenie o ukončeni študia. Tam bude uvedeny konkretny datum. A od toho dňa ťa bude poisťovňa brať ako samoplatcu. Takže zaplatiš zdravotnu aj spätne od toho dňa čo bude na tom tlačive o ukončeni študia.
Dôvera (ani žiadna ina inštitucia) ti nema žiadne pravo pozerať na učet, to si kde videl take? Niečo ako bankove tajomstvo ti nehovori nič? A zakon o ochrane osobnych udajov? Žiadna inštitucia (ani štatna) nema žiadne pravo na niečo take. To by ich v banke akurat vysmiali. Neviem ako ti niečo take vôbec napadlo. Jedine ak by si dlhu dobu neplatil poistne a nereagoval ani na X vyziev že tam maš nedoplatok, tak vtedy to môžu podstupiť na exekučne konanie a exekutor (nie poisťovňa) ti môže siahnuť na peniaze na učte. Aj to nie svojvoľne, ale až na zaklade poverenia od sudu.
tak ako pise ryan, na urad vobec nemusis chodit. staci ti ist do poistovne
ok vdaka za info, idem pisat na doveru.
-
theBliZZard
Star
Ahojte... mam taku otazku. Som evidovany na urade prace, mam dohodu o prac. cinnosti, ktora mi konci 31.8. Od 1.9. ma normalnu zmluvu TPP, ktoru som bol odniest na urad, nech ma vyradia, zmluvu zobrali, poznacili si a povedali mi, ze musim este doniest mzdu za august (tu som musel dokladovat kazdy mesiac, kedze nemohla prekrocit 150e), az potom ma vyradia. Moja otazka, musim ist na zdrav. poistovnu odniest im zmluvu, alebo staci, ze ma novy zamestnavatel nahlasi? Resp. musim ist aj na socialku? Dakujem
Zamestnavatelia kde som mal dohodu a kde mam teraz zmluvu nie su ti isty.
/na stranke VzSP je napisane, ze som povinny ohlasit zmenu platitela poistneho.. ale kto bude vlastne platitel, kedze uz budem na TPP a zaroven budem evidovany na urade prace?
Zamestnavatelia kde som mal dohodu a kde mam teraz zmluvu nie su ti isty.
/na stranke VzSP je napisane, ze som povinny ohlasit zmenu platitela poistneho.. ale kto bude vlastne platitel, kedze uz budem na TPP a zaroven budem evidovany na urade prace?
-
Ryan Giggs
VIP
Ako môžeš byť evidovany na Upsvar a zaroveň byť zamestnany? To je nezmysel.
Pokiaľ budeš pracovať na TPP, chodiť nemusiš nikam. Do socialnej aj zdravotnej poisťovne ťa prihlasi zamestnavateľ. Len asi bude treba odniesť/poslať potvrdenie o vyradeni z Uradu.
Pokiaľ budeš pracovať na TPP, chodiť nemusiš nikam. Do socialnej aj zdravotnej poisťovne ťa prihlasi zamestnavateľ. Len asi bude treba odniesť/poslať potvrdenie o vyradeni z Uradu.
-
theBliZZard
Star
Ved aj podla mna je to nezmysel... z uradu ma nevyradili, kedze musim doniest mzdu za mesiac august. Kym ju nedonesiem, nevyradia ma (tak mi povedali, comu absolutne nechapem, preco ma nechcu vyradit, ked som si nasiel pracu)
Divne to sice je ze ta nechcu vyradit ale tebe to moze byt uplne jedno. Nech si tam oni maju bordel jaky chcu.
-
Ryan Giggs
VIP
Tak nech urad za teba plati odvody. A bude aj zamestnavateľ. Aspoň ti pri ročnom vyučtovani vratia.
Každopadne niečo by som jej asi povedal.
Na urad sa aj tak musiš isť hlasiť. A keď sa nedostaviš, vyradia ťa aj tak za nespolupracu.
Na urad sa aj tak musiš isť hlasiť. A keď sa nedostaviš, vyradia ťa aj tak za nespolupracu.
A čo je na tom nepochopiteľné? Teraz pracuje na dohodu a jeho mzda nesmie presiahnuť 150€, čiže pokiaľ túto sumu nepresiahne, je evidovaný na ÚPSVaR. Od 01.09. mu platí zmluva na TPP, čiže správne ju odniesol na úrad. Na vyradenie, podľa slov mojej bývalej sprostredkovateľky, má úrad na to mesiac. Čiže zrejme niekedy v 9. mesiaci mu príde papier s vyradením k 31.08.13, ktorý odnesie do zdravotky a tým to u neho končí. Na sociálku nemusí chodiť.
Či som niečo zle pochopil?
//už mi to došlo, v čom je problém
Nerobí náhodou ÚPSVaR nejaké "problémy" tým, ktorých vyradili za nespoluprácu? Ak nie, tak ti to môže byť jedno, ako ťa vyradia.
Či som niečo zle pochopil?
//už mi to došlo, v čom je problém
Nerobí náhodou ÚPSVaR nejaké "problémy" tým, ktorých vyradili za nespoluprácu? Ak nie, tak ti to môže byť jedno, ako ťa vyradia.
-
Ryan Giggs
VIP
Žeby toto?!pinco napísal:A čo je na tom nepochopiteľné?
theBliZZard napísal:z uradu ma nevyradili, kedze musim doniest mzdu za mesiac august. Kym ju nedonesiem, nevyradia ma
Však som písal, že už mi to došlo
Možno to len zle pochopil a teda pokiaľ by nedoniesol potvrdenie, mohli by ho vyradiť spätne o mesiac skôr, keďže za predchádzajúci mesiac potvrdenie zrejme doniesol a za posledný ešte nie. Či niečo také urobiť nemôžu?
Ak to teda povedala úradníčka, tak ako to napísal, tak zrejme v tom nemá až tak jasno ani ona sama.
Možno to len zle pochopil a teda pokiaľ by nedoniesol potvrdenie, mohli by ho vyradiť spätne o mesiac skôr, keďže za predchádzajúci mesiac potvrdenie zrejme doniesol a za posledný ešte nie. Či niečo také urobiť nemôžu?
Ak to teda povedala úradníčka, tak ako to napísal, tak zrejme v tom nemá až tak jasno ani ona sama.
-
Ryan Giggs
VIP
Cele je to blbosť. Buď to on zle pochopil, alebo teta je uplne mimo. Akonahle ma zmluvu a donesie ju na Urad, je vyradeny. O tom teta za prepažkou nerozhoduje.
Problem asi bude v tom čo pišeš. Takže sa môže stať že ho vyradia k 31. julu, kedže za august si povinnosť nesplnil. Môžu, prečo by nemohli. A ten mesiac bude musieť v poisťovni doplatiť. Ale prečo by mu potom povedala že ho nevyradia? Skôr by ho asi postrašila tym že ho vyradia o mesiac skôr. To nejak nedava logiku.
Problem asi bude v tom čo pišeš. Takže sa môže stať že ho vyradia k 31. julu, kedže za august si povinnosť nesplnil. Môžu, prečo by nemohli. A ten mesiac bude musieť v poisťovni doplatiť. Ale prečo by mu potom povedala že ho nevyradia? Skôr by ho asi postrašila tym že ho vyradia o mesiac skôr. To nejak nedava logiku.