Aky mate vztah k US-Punku? Myslim tym kapely typu NOFX, LAGWAGON, RISE AGAINST, GOOD RIDDANCE, ANTI FLAG, so slovenskych GOOD REASON, PEACE-IS-GUN, Bacova fujara... Chcem pocut vase nazory
Na tejto sajrte je spusta US punkovych videi:
A co tak Ramones alebo Misfits.... ?
To co si spomenul ty je z kategorie mladsich....uz to neni ono.
ten Old School punk...ktory v USA vznikol....ten ma skutocnu hodnotu...
A slovenske tiez preferujem kapely ako Zona A,Slobona Europa,Ex-Tip alebo Sibenica...
suhlasim s nazorom nado mnou... The Ramones , Misfits ... to je klasika, zaklad ale taky novodoby? celkom f poho je Blink 182, Boxcar racer, Jimmy eat world, rancid,... a Slovakia punk-rock moc nepocuvam, ale Zona A, a Slobodna europa...
takto vas vysmejem co tu trepete co je USA Punk o tom nemate ani sajnu, no misfits - ramones, rancid ano ale tie neo-punkove skupiny nemaju s punkom nic spolocne, tak pre zaujimavost klasicky USA punk rock je The Virus, The Casualties, US Chaos, Discharge a kopa inych
mambo55 napísal:hovoris, akoby si ich zakladal... rancid nie je punk?? pocul si to niekedi sa mi vidi!!!
ja som pocul viac skupin punkovych ako cele toto forum a viem o com hovorim...rancid je punk nepovedal som, ze nie je, tak ale urcite to nie je klasicky USA Punk
sacek napísal:ja som pocul viac skupin punkovych ako cele toto forum a viem o com hovorim...rancid je punk nepovedal som, ze nie je, tak ale urcite to nie je klasicky USA Punk
f pohode... ja ti v tom nebranim... ale USA Punk nie je ten pravy, ten origos punk vznikal v GB... aspon sa mi zda... a ten je podla mna aj najlepsi, ten pociatocny!!
Nemam nic proti pociatocnym punkovym skupinam typu Clash alebo Sex Pistols. Ale zda sa mi to take strasne jednotvarne... 3akordy sa daju pocuvat tak tridsat sekund. New school punk je o inom. Plno prepracovanych riffov, zmien rytmusu. Ide z neho vacsia energia... Mne je ovela viac pocuvatelny, prave koli melodike
sacek napísal: takto vas vysmejem co tu trepete co je USA Punk o tom nemate ani sajnu, no misfits - ramones, rancid ano ale tie neo-punkove skupiny nemaju s punkom nic spolocne, tak pre zaujimavost klasicky USA punk rock je The Virus, The Casualties, US Chaos, Discharge a kopa inych
Vravis o sebe aky si odbornik na punk. Ale neo-punk nikdy neexistoval... tak si trosku seres do huby... Najdem ti niekde ten clanok...
Sacek neviem koho tu chces vysmievat...
Ale ako zaklad USA punku povazujem jedine kapely ako Ramones alebo Toy Dolls....New York dolls.Nigdo iny sa uz za zaklad USA punku povazovat neda.proste punk 74...to je cele gro.
Ked si uvedomim ucinkovanie kapiel ako Misfits alebo Dead Kennedys tak uz ani tito sa nedaju povazovat ako zakladatelia punk sceny pretoze kazdy do punku priniesol prvky z inych scen...Misfits metal...Kennedys HC.
Anglicke kapely ako Clash alebo Sex pistols {popripade Damned alebo Exploited}...to je uz ina kapitola.Je to o niecom uplne inom ako USA punk.2 vekove generacie-2 punkove styly....su odlisne ale nevylucuju sa a obe sa daju pokladat ako zaklad celosvetovej punk rock sceny.
nebudem sa tu s vami hadat...neo-punk hm, no my tomu hovorime tak tym chlapcom z nagelovanymi hlavami vysuchanymi gatami a botami za 4litre a pocuva blink, sum a pod. myslite si co cete mam v pi*i...a ipunk je dost trapny portal ty lolo...to je ako fansite blink, sum, penywise etc.
Dufam ze to nepises kazdemu tu....lebo si to vezmem k srdcu
Len som hovoril co povazujem za zaklad punku.
K ostatnym kapelam som sa nevyjadroval...a ked uz : pocuvam len to o com som pisal....
heinrich napísal:Dufam ze to nepises kazdemu tu....lebo si to vezmem k srdcu
Len som hovoril co povazujem za zaklad punku.
K ostatnym kapelam som sa nevyjadroval...a ked uz : pocuvam len to o com som pisal....
ano zaklad punku boli tie skupiny co si napisal boli ale tie su z UK nie s USA chapes to?
chalaniska, ale tato tema neni o zalozeni US punku. Ja som chcel nazory na novu generaciu US punk-rocku... Myslim, ze Misfits Dead Kenedys a spol. uz paomaly ale iste zapadaju prachom. Je nova doba a s nou aj nova generacia...
sacek napísal:nebudem sa tu s vami hadat...neo-punk hm, no my tomu hovorime tak tym chlapcom z nagelovanymi hlavami vysuchanymi gatami a botami za 4litre a pocuva blink, sum a pod. myslite si co cete mam v pi*i...a ipunk je dost trapny portal ty lolo...to je ako fansite blink, sum, penywise etc.
JA na to forum nechodim. A blink uz vobec nepocuvam... To som len nasiel cez nejake odkazy kedysi davno... A myslim, ze to neni o botach za 4litre ale o podstane vacsej kreativnosti ako Old School punk. Nechcem ti skakat do toho co pocuvas ty, samozrejme to respektujem. Ale ja vravim, ze sa mi tie tri akordy + prefajceny hlas + bubenikov jeden rytmus + sem-tam jednoduche solo vobec nepacia a nezdaju pocuvatelne ALE PEACE
Ok...jednen z progresivnejsich nazorov : kapely ako Dead Kennedys,Ramones alebo Misfits mozno zapadaju prachom u ludi ktori sa nevenuju punkrockovej scene globalne ale len u ludi ktori sleduju modernu-sucasnu kvazi punkrock scenu.
take kapely co si tu napisal..ako Blink,Sum,Green day...su kapely ktore sa preslavia 1-2 pesnickami a z toho neskor tazia.Hudobna kritika ich nazvala neopunkeri pretoze im to nic ine nepripominalo...Im taketo pomenovanie prischlo hoci s povodnym punkom maju castokrat spolocne len oblecenie a uces.
Taketo kapely....su hudba isteho kratkeho obdobia....ale potom sa na ne zabudne pretoze pre scenu nic nove nespravili.
Na tie prve kapely sa bude v suvislosti s punkom este dlho dlho spominat....a to ich vzdy udrzi nezabudnute.