USA

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

audiotrack napísal::D asi si nestrávil týždeň na Times Square v Manhatane, že? Tam to úúplne prekvitalo pohodou :D

... ale tak hej, každý národ je lenivý natoľko aby zmenil svoju krajinu a dosť usilovný na to aby roky ohovaral ostatných :) Možno zas v iných povolaniach sú usilovnejší (viď naších lopatových pracovníkov ako bolo písané) ale s takými profesiami som sa nestretol nakoľko som bol v letovisku a teda sa tam robili len práce v hoteloch a reštikách
no myslim ze v USA je aj kopanie lopatou normalnym povolanim pretoze tam beru vsetkych a manualne povolania su tam predom ziadane - komercna vystavba, servisy, zvysujuca technicka zavislost :wink:

inak by som poznamenal ze slovaci niesu hlupi prave naopak ale my sa zajimame len sami o seba, vsetko drzi USA a z europy je to Anglicko, tam sa toho najviac vymyslelo, natocilo, nahralo a vytvorilo zatial co filmove studia slovenska sa zmozu len na kraviny typu susedia ordinacia v ruzovej zahrade a podobne hluposti, toto mna mrzi, kvalitny slovensky film alebo hudbu je ozaj problem najst, alebo tak co revolucne sa vymyslelo na slovensku myslim ze to bol vynalez padaku ale na viac si nespominam :wink:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

SchYzo napísal:teba prestat nechcem nestojis mi za to si len pokrytecky blbecek ktory na nas nadava ze sme zavistlivi a lenivi ale nabalit sa tu to uz hej co? ja si o chorvatoch nemyslim nic zle bol som tam posledne leto vacsina z nich su mili ludia...asi preto si odtial odisiel lebo sa tam nehodis...a za ten vyrok o kur****, nepraj si ma stretnut na ulici...ukazem ti kto je tu kur*a
Prosim, pod mi to vysvelit. Dam ti aj ulicu? Prosim ta, nedaj sa vysmiat a zacni sa vyjadrovat k teme. Ak mas nieco viac na moju osobu, kludne napis SS, ale presvedci sa, ze pises spisovne po slovensky.

kinjeril, ja som taky, aky som a nemienim sa zmenit. Mam svoj nazor odjakziva a prezentujem ho tak, ako si to skutocne myslim a mam na jazyku. To, ze sa to nepaci tebe, ci niekomu inemu so vsetkou uctou, mna absolutne netrapi. Ostatne, sme odlisni.

Vsetci dobre vedia, ze tym, co som napisal par prispevkov dozadu na adresu Slovakov nemyslim generalne a je tu MNOHO ludi, ktori su skveli, ale.. nebudem to proste rozvadzat dalej, tema nie je o tom.

mi-chau, nemam proti Slovakom, ako takym osobne nic, vadia mi len niektore crty naroda, ako urcite vadia mnohe crty Chorvatov, Talianov, ci Madarov ostatnym, that's it.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Sheep este si zabudol na Jozefa Murgaša :)
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

para: seriem na teba

audiotrack: co si pisal o tych restauraciach ze tam obsluhuje tolko ludi...neprejavi sa to potom na cene toho jedla? sak ked z toho platia 10x viac ludi tak to jedlo musi byt omnoho drahsie nie?
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

audiotrack napísal:Sheep este si zabudol na Jozefa Murgaša :)
tak uz viem preco sa po nom vola elektrotechnicka priemyslovka v Banskej Bystrici :D

ozaj toho za zivot stihol dost ale opat sa potvrdilo ze tu nemal podmienky a odisiel do USA a toto som ja myslel :wink:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

SchYzo napísal:para: seriem na teba

audiotrack: co si pisal o tych restauraciach ze tam obsluhuje tolko ludi...neprejavi sa to potom na cene toho jedla? sak ked z toho platia 10x viac ludi tak to jedlo musi byt omnoho drahsie nie?
ani nie, už som písal že tam sú tieto práce platené od tipsov. Amík ti vždy nechá nejaktý ten dolár navyše a za deň si zarobíš celkom pekne ak je busy. Časovú mzdu majú v reštikách len dishwasheri.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

audiotrack napísal:ani nie, už som písal že tam sú tieto práce platené od tipsov. Amík ti vždy nechá nejaktý ten dolár navyše a za deň si zarobíš celkom pekne ak je busy. Časovú mzdu majú v reštikách len dishwasheri.
to sa potom vyplati...tebe to kto vybavil nejaka agentura?
/edit:ludia ako mam vediet co vam vadi ked mi to nenapisete??
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

v podstate hej, ale k agentúre som sa dostal cez jednú dobrú kamarátku. Inak by som do ničoho takého určite nešiel keby som nemal istotu že je to seriozne. Ona tam bola rok predtým, tak sme šli spolu

... a táto téma nie je o práci v zahraničí, ak máš záujem písať na túto tému tak pokračuj na niektorej z týchto adries:
http://www.hojko.com/zarobok-v-zahranic ... 52-30.html
http://www.hojko.com/brigada-v-zahranici-t69331.html
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Inak na margo tej americkej ekonomiky mi neda nehodit sem vyrok komentatora denniku SME Ivana Štulajtera: "Držme palce Amerike, aby sa čím skôr dokázala vymotať z hospodárskych problémov. Tak ako veľakrát v dejinách. Všetci sme tak trochu Američania." :lol:

A k volbam americkeho prezidenta tak, Ron Paul pozastavil prezidentsku kamapn co bola zrejme reakcia na sustavne ignorovanie medii, vratane nasich.
http://www.zvedavec.org/komentare/2008/ ... -paula.htm
http://www.zvedavec.org/komentare/2008/ ... kampan.htm
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

njn ron paul to mal tazke... tradicne razie FBI v jeho sidle to istili :)... obama za prezidenta! 8)
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

jimino napísal:njn ron paul to mal tazke... tradicne razie FBI v jeho sidle to istili :)... obama za prezidenta! 8)
Suhlasim..

lebo niekedy je dobre sa drzat hesla "worse is better.."

cernosi samozrejme volia rasovo (vidno z vysledkov v roznych oblastiach) plus podpora od velkeho mnozstva belochov na ktorych ma nenapada prave vhodny vyraz... inak nie je zaujimave ze 'produktom' cierneho otca a bielej matky je "cernossky kandidat"? :wink:
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

Aryan Angel napísal: cernosi samozrejme volia rasovo
aj mne to tak pripada :? ale na druhej strane, rasovo budu volit aj ti, ktori si povedia(cisto hypoteticky ak budu volit medzi Obamom a McCainom),ze daju hlas McCainovi len preto, ze Obama je cernoch :wink:
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

nejde o rasu... to je nepodstatne...

Tie clanky o ronovi paulovi maju nieco do seba, videl som cely youtube rona paula, vsetko vysoko hodnotene videa, a akosi sa vytratili... holt predpokadal som to, "system" uz ma velku moc na to aby ho dokazal ovplyvnit jeden clovek a jeho par privrzencov...
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

mystique napísal:... vsetko vysoko hodnotene videa, a akosi sa vytratili... holt predpokadal som to, "system" uz ma velku moc na to aby ho dokazal ovplyvnit jeden clovek a jeho par privrzencov...
Hm, "neverim ti ani slovo mystique- v najdemokratickejsej spolocnosti predsa taketo nieco mozne nie je". Sodoma Gomora :smt096
Prílohy
masa
masa
510291f2101e7ae7.jpg (52.79 KiB) 1014 zobrazení
pepan90
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pepan90 »

hladam niekoho, kto si vybavoval viza do usa, potreboval by som poradit v mnohych veciach, chcel by som nepristahovalecke vizum/turisticke vizum, nieco som si uz pozeral tu http://slovak.slovakia.usembassy.gov/ve ... rmcie.html ale aj tak... chcem ist do usa na 2 mesiace (letne prazdniny), konkretne do new yorku, kde byva mamkina sestra...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pepan90 napísal:hladam niekoho, kto si vybavoval viza do usa, potreboval by som poradit v mnohych veciach, chcel by som nepristahovalecke vizum/turisticke vizum, nieco som si uz pozeral tu http://slovak.slovakia.usembassy.gov/ve ... rmcie.html ale aj tak... chcem ist do usa na 2 mesiace (letne prazdniny), konkretne do new yorku, kde byva mamkina sestra...
ja som vybavoval v lete (2007) na tri mesiace ak chceš niečo konkrétne tak sa pýtaj
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

pepan90: Pre ulahcenie situacie by bolo dobre, aby ti poslala pozvanku s tym, ze budes u nej byvat, bude ta stravovat a podobne, znacne by ti to ulahcilo situaciu. Aj ked za poslednych par rokov sa percento udelenych viz znacne zvacsilo, navyse ak si student, tak by problem nemal byt.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

>Ron Paul si v Kongresu vysloužil přezdívku Mr. NO! - to proto, že konzistentně hlasuje proti zákonům, nerespektujícím Ústavu. Z jeho libertariánského politického programu: Důsledná ochrana občanských práv a svobod, zrušení Federálního Rezervního Systému (FED), reforma emise dolaru a zavedení kryté měny, zrušení federálního daňového úřadu (IRS) a federální daně z příjmu, radikální zeštíhlení federální administrativy, Zrušení zahraničních vojenských základen USA a zavedení důsledné politiky nevměšování, zrušení federálního ministerstva školství, důsledná ochrana suverenity Spojených států a jejich hranic, dekriminalizace všech narkotik, narovnání tržních podmínek, vyrovnaný rozpočet... Vzhledem k jeho téměř dvacetiletému konzistentně nekompromisnímu působení v Kongresu a na poli federální politiky - a z toho nabytých zkušeností - to patrně nelze považovat jen za pouhé dětinské sny naivního populisty.
Hmm, to mi neostava nic ine, len mu popriat aby to prezil :wink:
Napísať odpoveď