USB-ckova CHOROBA

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
qwerty-xyz

USB-ckova CHOROBA

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:roll: ja viem zase blby nazov temy ale prejdem hned k veci aby ste vedeli co sa deje a mohli poradit. Na zaciatok vsetky kompy o ktore sa bude jednat maju original windowsy a antivirusove systemy aktualizovane kazdy den-Norton,NOD 32 a Kaspersky prevladaju. A tu je problem. Nikomu z kamaratov neidu USB-cka. Ani moje ani ich. USB cka su od roznych vyrobcov a rozne stare ale aj nove. Kapacity su od 128 MB po 8 GB a su s nimi len problemy. Jednoducho po pripojeni sa nam robrazi klasicke okienko co chceme urobit tak kazdy klikne na otvorit a zobrazit subory. Okamzite hned nato kazdemu ukaze zasrane maju tabulku s vypisom ze jednotka J neni platna pre aplikaciu win32. Komu nenabehne toto nabehne mu ze DISK NENALEZEN. Alebo podobne hlasky typu ze sme tam ziadne usb-cko ani nevopchali. Windowsy mame XP-cka profesional a VISTY. NIe sme idioti,kazdy z nas sa do pocitacov rozumie ale taketo spravanie som este nevidel aby to bol onaraz na tolkych pocitacoch a s tolkymi usb ckami. Dalej ide o to ze tie usb cka sa niektore daju otvorit cez prieskumnika ale iba niektore. Niektore nam iba zobrazi ze su tam a ani s nimi nepohneme. Nedaju sa ani naformatovat ani skontrolovat ani vobec nic. :roll: Nevedel som kam to prasknut tak som to dal do volnej diskusie nech sa k tomu vyjadri viac ludi.
Pre nas je to takpovediac zahada ako je mozno ze je tolko usb cok v háji,alebo tolko pocitacov. Pritom virove kontorly sme robili X krat aj aktualizovane aj vsetko mozne. Dokonca sme skusali aj preinstalovat drivery na usb-cka a proste NIC. :roll: NO moze sa ich tolko samo od seba pokazit?
Shark NX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Zmeraj si napatie na USB ... ak je nizsie ako 4,7V tak si nasiel chybu ... Len sa nedotkni konstrukcie USBcka. Je uzemnena a len by si si odpalil prudovu poistku na doske.
Su to PCcka rovnakej znacky?? alebo uplne odlisne?
Zas mal som spoluziaka ktory si sam skladal PC a otocil napajacie Vodice USB cize kazde USBcko ktore vlozil do PC prepoloval a odpalil. A takto nam "oddrbal" asi 12USB klucov ktore mu dala cela trieda nech nam nahra Materialy na skusky atd. :roll:
qwerty-xyz

Shark NX napísal:Zmeraj si napatie na USB ... ak je nizsie ako 4,7V tak si nasiel chybu ... Len sa nedotkni konstrukcie USBcka. Je uzemnena a len by si si odpalil prudovu poistku na doske.
Su to PCcka rovnakej znacky?? alebo uplne odlisne?
Zas mal som spoluziaka ktory si sam skladal PC a otocil napajacie Vodice USB cize kazde USBcko ktore vlozil do PC prepoloval a odpalil. A takto nam "oddrbal" asi 12USB klucov ktore mu dala cela trieda nech nam nahra Materialy na skusky atd. :roll:
no to su vsetko pocitace ktore su kupene a su to notebooky ASUS, ACER a TOSHIBA vsetko najviac tak pol rok az rok stare. Nic neskadane vsetko komplet kupene. :?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Hmm ... Format nedovoli??
Mozno by to pomohlo ... Skusit sformatovat FAT na Normalnom mode ... nie rychlom.
Este si mrkni Vlastnosti vid Priloha
Prílohy
USB.png
qwerty-xyz

Shark NX napísal:Hmm ... Format nedovoli??
Mozno by to pomohlo ... Skusit sformatovat FAT na Normalnom mode ... nie rychlom.
Este si mrkni Vlastnosti vid Priloha
hm ale nas ani k formatovaniu nepusti,vobec k ziadnemu. Ukaze nam jedine ze disk nenalezen. Alebo vlozte disketu do jednotky to je vsetko. a pri tych tabulkach co mas v tom obrazku tak nam tam USB cka ukaze ale napr pri kapacite uz nepise nic,proste vobec nic. Je to tam prazdne alebo v lepsom pripade pise na 8GB usb-cku ze je tam 0 MB kapacita :cry: jak u blaznov.
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

skus to USB strcit do nejakeho PC kde je linux, ja som mal podobny problem s externym HDD a to som tam mal nejaku haved (autorun ??) pripadne skus ho pripojit a drzat shift (ak to funguje aj pri USB)
miso03
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa miso03 »

Podobna vec sa mi stala s externym HDD, tiez napisalo ze v USBcku je disk no ked som si ho chcel v Total Commanderi otvorit napisalo mi Disk not found alebo take nieco. Vyriesil som to nasledovne -> Start -> Pravym na My Computer -> Manage -> Disk management. Tam sa mi ext. HDD zobrazil no napisalo mi ze na nom nie je vytvorena ziadna particia, preto som tam jednu vytvoril, naformatovalo a bolo po probleme...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Podla mna ste boli vsetci aj s tymi klucmi na jednom mieste sucasne a kluce tam mohli dostat staticky vyboj ktory ich znicil alebo poskodil. Kde ste boli posledne spolu este predtym ako tie kluce odisli?

Shark NX, prepolovanim portu sa nestane nic, iba to zariadenie nebude fungovat, USB kluc je polovodic
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Sheep nemyl si elektroniku z Kanalizaciou
Polovodic je len suciastka ... ale to neznamena ze ked to zapojim naopak tak sa nic nestane.
1. Prepolovanim odpalis USB radic na USBcku.
2. Mozu vzniknut nezname prudy v celom obvode a celkovo si mozes odpalit cele PC.
qwerty-xyz

miso03 napísal:Podobna vec sa mi stala s externym HDD, tiez napisalo ze v USBcku je disk no ked som si ho chcel v Total Commanderi otvorit napisalo mi Disk not found alebo take nieco. Vyriesil som to nasledovne -> Start -> Pravym na My Computer -> Manage -> Disk management. Tam sa mi ext. HDD zobrazil no napisalo mi ze na nom nie je vytvorena ziadna particia, preto som tam jednu vytvoril, naformatovalo a bolo po probleme...
no to sme davali tiez :roll: tam sa sice disk zobrazil ale particia sa nedala vytvorit ziadna. Totizto sme mohli zmenit len pismeno jednotky a cestu tak som to akurat premenoval a nehlo s tym.

Sheep: vsetci sme pchali usb-cka vsade mozne. Takze nevieme ktory pocitac je zly a nejako sa mi to nechce zistovat vzhladom na to ze pozajtra mi pridu dve nove objednane usb cka kapacity 8GB a 16GB tak nerad by som si ich odpalil v dajakom kompe. Budem skusat postupne najprv na mojom potom na kamaratovom a zase na mojom. Jeden tu intraku nam tvrdil ze mame virus ktory odpeka autoruny. Ale to sa mi zdala blbost pretoze to by opatovnym naformatovanim vytvorilo autorun novy teda neposkodeny. :? Je to proste na hlavu. Skusim este ako tu kolega pisal dat to niekde kde je linuxovy system popripade drzat shift.
Ked to nepomoze dame asi usb-cka reklamovat nech sa s tym hraju v servisnom stredisku. Len viete cakat na to mesiac sa mi nejako moc nechce. :wink: a este ked mi poslu ze im to ide v pohode a chybu mam ja tak ma porazi.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

zaujimavy problem, o takom som este nepocul...
ale inak mam bohate skusenosti s virusmi, co sa nenapadne prenasaju cez usb media, umiestnia sa do "Recycled" a spustenie si zaistia v Autorun.inf, minule som chytil takto virus na kluc v copy shope, ked som si isiel vytlacit semestralku :roll:
to potom neostava nic ine, len drzat shift pri strkani kluca do usb, a vymazat autorun cez prikazovy riadok...
toz pisem pre ostatnych, aby vedeli, keby nieco podobne zazili, lebo ako som tak cital tvoj prispevok, tak mi hned prislo na um toto (bo aj v spominanych pripadoch su problemy pri otvarani kluca z prieskumnika).
qwerty-xyz

Mek napísal:zaujimavy problem, o takom som este nepocul...
ale inak mam bohate skusenosti s virusmi, co sa nenapadne prenasaju cez usb media, umiestnia sa do "Recycled" a spustenie si zaistia v Autorun.inf, minule som chytil takto virus na kluc v copy shope, ked som si isiel vytlacit semestralku :roll:
to potom neostava nic ine, len drzat shift pri strkani kluca do usb, a vymazat autorun cez prikazovy riadok...
toz pisem pre ostatnych, aby vedeli, keby nieco podobne zazili, lebo ako som tak cital tvoj prispevok, tak mi hned prislo na um toto (bo aj v spominanych pripadoch su problemy pri otvarani kluca z prieskumnika).
asi to moze byt aj nas problem. ale cez prikazovy riadok velmi mazat neviem. Nedalo by sa to USB cko aj naformatovat cez prikazovy riadok? ci si to mam radsej najst na nete? teda prikazy do prikazoveho riadku nerad by som daco odpilil.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

ano mozes to naformatovat aj cez prikazovy riadok... a mazanie nie je nic tazke, ides napr. takto (nezabudni pri strkani kluca do portu usb drzat shift, aby si zabranil automatickemu spusteniu pripadnej havede z kluca):

start - run - cmd (spusti prikazovy riadok)
H: (zmeni aktualny disk na H:, pismeno si tam daj take, ake ma ten klucik)
cd\ (prejde do korenoveho adresara kluca, pre istotu, bo moze to zmenit aj na nejaky podadresar, ale to my nechceme)
del autorun.inf (zmaze autorun.inf)

potom daj len klucik bezpecne odobrat ako vzdy, a po opatovnom zasunuti by uz mal fungovat :wink: a este nezabudni premazat Recycled adresar (je skryty, tak si daj odkryt skryte objekty vo windows), ale je mozne, ze sa ta haved skryva niekde inde, v inom skrytom adresari, alebo napr. v System Volume Information na kluciku, kam sa sice nedostanes ale lokalnym vypnutim sluzby System Restore na kluci sa obsah tohto adresara premaze (nie som si isty, ci na usb kluce vobec system volume information windows vytvara...)
HTH
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

:arrow: Nepatrí táto téma do časti Pomoc? :?:
Napísať odpoveď