Pre nas je to takpovediac zahada ako je mozno ze je tolko usb cok v háji,alebo tolko pocitacov. Pritom virove kontorly sme robili X krat aj aktualizovane aj vsetko mozne. Dokonca sme skusali aj preinstalovat drivery na usb-cka a proste NIC.
USB-ckova CHOROBA
-
qwerty-xyz
USB-ckova CHOROBA
Pre nas je to takpovediac zahada ako je mozno ze je tolko usb cok v háji,alebo tolko pocitacov. Pritom virove kontorly sme robili X krat aj aktualizovane aj vsetko mozne. Dokonca sme skusali aj preinstalovat drivery na usb-cka a proste NIC.
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Zmeraj si napatie na USB ... ak je nizsie ako 4,7V tak si nasiel chybu ... Len sa nedotkni konstrukcie USBcka. Je uzemnena a len by si si odpalil prudovu poistku na doske.
Su to PCcka rovnakej znacky?? alebo uplne odlisne?
Zas mal som spoluziaka ktory si sam skladal PC a otocil napajacie Vodice USB cize kazde USBcko ktore vlozil do PC prepoloval a odpalil. A takto nam "oddrbal" asi 12USB klucov ktore mu dala cela trieda nech nam nahra Materialy na skusky atd.
Zas mal som spoluziaka ktory si sam skladal PC a otocil napajacie Vodice USB cize kazde USBcko ktore vlozil do PC prepoloval a odpalil. A takto nam "oddrbal" asi 12USB klucov ktore mu dala cela trieda nech nam nahra Materialy na skusky atd.
-
qwerty-xyz
no to su vsetko pocitace ktore su kupene a su to notebooky ASUS, ACER a TOSHIBA vsetko najviac tak pol rok az rok stare. Nic neskadane vsetko komplet kupene.Shark NX napísal:Zmeraj si napatie na USB ... ak je nizsie ako 4,7V tak si nasiel chybu ... Len sa nedotkni konstrukcie USBcka. Je uzemnena a len by si si odpalil prudovu poistku na doske.
-
qwerty-xyz
hm ale nas ani k formatovaniu nepusti,vobec k ziadnemu. Ukaze nam jedine ze disk nenalezen. Alebo vlozte disketu do jednotky to je vsetko. a pri tych tabulkach co mas v tom obrazku tak nam tam USB cka ukaze ale napr pri kapacite uz nepise nic,proste vobec nic. Je to tam prazdne alebo v lepsom pripade pise na 8GB usb-cku ze je tam 0 MB kapacitaShark NX napísal:Hmm ... Format nedovoli??
Mozno by to pomohlo ... Skusit sformatovat FAT na Normalnom mode ... nie rychlom.
Este si mrkni Vlastnosti vid Priloha
Podobna vec sa mi stala s externym HDD, tiez napisalo ze v USBcku je disk no ked som si ho chcel v Total Commanderi otvorit napisalo mi Disk not found alebo take nieco. Vyriesil som to nasledovne -> Start -> Pravym na My Computer -> Manage -> Disk management. Tam sa mi ext. HDD zobrazil no napisalo mi ze na nom nie je vytvorena ziadna particia, preto som tam jednu vytvoril, naformatovalo a bolo po probleme...
Podla mna ste boli vsetci aj s tymi klucmi na jednom mieste sucasne a kluce tam mohli dostat staticky vyboj ktory ich znicil alebo poskodil. Kde ste boli posledne spolu este predtym ako tie kluce odisli?
Shark NX, prepolovanim portu sa nestane nic, iba to zariadenie nebude fungovat, USB kluc je polovodic
Shark NX, prepolovanim portu sa nestane nic, iba to zariadenie nebude fungovat, USB kluc je polovodic
-
qwerty-xyz
no to sme davali tiezmiso03 napísal:Podobna vec sa mi stala s externym HDD, tiez napisalo ze v USBcku je disk no ked som si ho chcel v Total Commanderi otvorit napisalo mi Disk not found alebo take nieco. Vyriesil som to nasledovne -> Start -> Pravym na My Computer -> Manage -> Disk management. Tam sa mi ext. HDD zobrazil no napisalo mi ze na nom nie je vytvorena ziadna particia, preto som tam jednu vytvoril, naformatovalo a bolo po probleme...
Sheep: vsetci sme pchali usb-cka vsade mozne. Takze nevieme ktory pocitac je zly a nejako sa mi to nechce zistovat vzhladom na to ze pozajtra mi pridu dve nove objednane usb cka kapacity 8GB a 16GB tak nerad by som si ich odpalil v dajakom kompe. Budem skusat postupne najprv na mojom potom na kamaratovom a zase na mojom. Jeden tu intraku nam tvrdil ze mame virus ktory odpeka autoruny. Ale to sa mi zdala blbost pretoze to by opatovnym naformatovanim vytvorilo autorun novy teda neposkodeny.
Ked to nepomoze dame asi usb-cka reklamovat nech sa s tym hraju v servisnom stredisku. Len viete cakat na to mesiac sa mi nejako moc nechce.
-
Mek
Addict
zaujimavy problem, o takom som este nepocul...
ale inak mam bohate skusenosti s virusmi, co sa nenapadne prenasaju cez usb media, umiestnia sa do "Recycled" a spustenie si zaistia v Autorun.inf, minule som chytil takto virus na kluc v copy shope, ked som si isiel vytlacit semestralku
to potom neostava nic ine, len drzat shift pri strkani kluca do usb, a vymazat autorun cez prikazovy riadok...
toz pisem pre ostatnych, aby vedeli, keby nieco podobne zazili, lebo ako som tak cital tvoj prispevok, tak mi hned prislo na um toto (bo aj v spominanych pripadoch su problemy pri otvarani kluca z prieskumnika).
ale inak mam bohate skusenosti s virusmi, co sa nenapadne prenasaju cez usb media, umiestnia sa do "Recycled" a spustenie si zaistia v Autorun.inf, minule som chytil takto virus na kluc v copy shope, ked som si isiel vytlacit semestralku
to potom neostava nic ine, len drzat shift pri strkani kluca do usb, a vymazat autorun cez prikazovy riadok...
toz pisem pre ostatnych, aby vedeli, keby nieco podobne zazili, lebo ako som tak cital tvoj prispevok, tak mi hned prislo na um toto (bo aj v spominanych pripadoch su problemy pri otvarani kluca z prieskumnika).
-
qwerty-xyz
asi to moze byt aj nas problem. ale cez prikazovy riadok velmi mazat neviem. Nedalo by sa to USB cko aj naformatovat cez prikazovy riadok? ci si to mam radsej najst na nete? teda prikazy do prikazoveho riadku nerad by som daco odpilil.Mek napísal:zaujimavy problem, o takom som este nepocul...
ale inak mam bohate skusenosti s virusmi, co sa nenapadne prenasaju cez usb media, umiestnia sa do "Recycled" a spustenie si zaistia v Autorun.inf, minule som chytil takto virus na kluc v copy shope, ked som si isiel vytlacit semestralku![]()
-
Mek
Addict
ano mozes to naformatovat aj cez prikazovy riadok... a mazanie nie je nic tazke, ides napr. takto (nezabudni pri strkani kluca do portu usb drzat shift, aby si zabranil automatickemu spusteniu pripadnej havede z kluca):
start - run - cmd (spusti prikazovy riadok)
H: (zmeni aktualny disk na H:, pismeno si tam daj take, ake ma ten klucik)
cd\ (prejde do korenoveho adresara kluca, pre istotu, bo moze to zmenit aj na nejaky podadresar, ale to my nechceme)
del autorun.inf (zmaze autorun.inf)
potom daj len klucik bezpecne odobrat ako vzdy, a po opatovnom zasunuti by uz mal fungovat
a este nezabudni premazat Recycled adresar (je skryty, tak si daj odkryt skryte objekty vo windows), ale je mozne, ze sa ta haved skryva niekde inde, v inom skrytom adresari, alebo napr. v System Volume Information na kluciku, kam sa sice nedostanes ale lokalnym vypnutim sluzby System Restore na kluci sa obsah tohto adresara premaze (nie som si isty, ci na usb kluce vobec system volume information windows vytvara...)
HTH
start - run - cmd (spusti prikazovy riadok)
H: (zmeni aktualny disk na H:, pismeno si tam daj take, ake ma ten klucik)
cd\ (prejde do korenoveho adresara kluca, pre istotu, bo moze to zmenit aj na nejaky podadresar, ale to my nechceme)
del autorun.inf (zmaze autorun.inf)
potom daj len klucik bezpecne odobrat ako vzdy, a po opatovnom zasunuti by uz mal fungovat
HTH