Kód: Vybrať všetko
http://www.donosy.com.pl/news/14/517/Obama_Kadafi_powinien_ustapic.htmlKód: Vybrať všetko
http://www.grandorient.org/Agencia/Noticias/Noticias.asp?Id=80Kód: Vybrať všetko
http://www.donosy.com.pl/news/14/517/Obama_Kadafi_powinien_ustapic.htmlKód: Vybrať všetko
http://www.grandorient.org/Agencia/Noticias/Noticias.asp?Id=80Kód: Vybrať všetko
http://cfp2.miroslavsuja.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2776%3Avyznani-plukovnika-kaddafiho-ktere-demokraticke-media-nepinesly-&catid=62%3Aafrika&Itemid=451
To by som veľmi rád videl ako bohato si to tí ľudia žijú : ))) naozaj tomu neverím sryA jak že si to ty libyjské oběti Kaddáfího diktatury vlastně žijí? HDP na obyvatele ... $ 14.192, měsíční podpora v nezaměstnanosti $ 730, měsíční plat zdravotní sestry $ 1.000, porodné $ 7.000, měsíční podpora nesamostatné výdělečně činných (závislých) osob $ 1.000, nevratná dotace státu na pořízení bytu pro novomanžele $ 64.000, nenávratný příspěvek na provozování živnosti $ 20.000, cena benzínu $ 0,14 / litr.
Bezplatně: zdravotní péče a část léků, školní vzdělávání. Vzdělávání a stáže v zahraničí: platí stát. Nájemné: neexistuje. Platby za energie v domácnosti: neúčtují se.
Automobil: zpravidla z 50% dotuje stát. Úvěry bez úroků. Systém obchodů pro mladé rodiny za dotované ceny výrobků. Alkohol - nežádoucí, není.
Na první pohled je vidět, že finančně jsou na tom o světelné roky lépe, než otroci v Česku. Jen si představte, že by Nečas s Kalouskem z lásky k vám věnovali ze státní pokladny po svatbě na pořízení bytu 43 900 eur, resp. 1 325 725 Kč. Ano, Libye dělá některé věci jinak a proto musí lehnout popelem, aby západní elity zahladily stopy a případnou chuť svých poddaných. Ještě že jsou ty bomby.
Kód: Vybrať všetko
Pýtam sa, prečo západný svet túži zničiť jednu z dvoch priamych demokracii na svete? Príde na rad aj Švajčiarsko?
Líbyjčania majú najvyššiu životnú úroveň v Afrike. HDP na obyvateľa je 6000 USD. Pokiaľ ide o Index ľudského rozvoja, ktorý je priemerom 3 indexov: indexu dĺžky života, indexu vzdelania a indexu HDP a ktorý najlepšie vyjadruje kvalitu života obyvateľstva, bola Líbya v roku 2010, ako vedúca africká krajina na 53. mieste na svete, ďalší bol Tunis až osemdesiaty prvý. V 1951 bola Líbya najchudobnejšou krajinou sveta.
Britskí žurnalisti David Bluntly a Andrew Lycett, ktorí nie sú priaznivci Kaddáfího revolúcie museli napísať: “Mladí ľudia sú dobre oblečení, živení a vzdelaní. Dnes si Líbyjčania zarábajú v priemere na hlavu viac ako Briti. Nerovnosť ročných príjmov je menšia ako vo väčšine štátov. Líbyjské bohatstvo je rozdelené spravodlivo v celej spoločnosti. Každý Líbyjčan má zabezpečené bezplatné (a často vynikajúce) vzdelanie, lekársku a zdravotnú starostlivosť. Nové školy a nemocnice sú impozantné podľa všetkých medzinárodných štandardov. Všetci Líbyjčania majú vlastný dom alebo byt, automobil, TV, video a telefón.”
Nositeľ Nobelovej ceny Nelson Mandela nazval Muammara Kaddáfiho jedným z najväčších bojovníkov za slobodu 20. storočia s tým, že Juhoafričania môžu za kolaps apartheidu v mnohom vďačiť práve Kaddáfímu a Líbyi, a dodal, že v najťažších okamihoch života ako svojho, tak i svojich spolubojovníkov to bol práve Kaddafi, kto bol stále s nimi. Kaddáfiho “Zelená kniha” predstavuje ostrú kritiku kapitalizmu a západného parlamentného modelu mnohostraníckej demokracie. Zatiaľ sa nikto nepokúsil poprieť, že systém “priamej demokracie” prezentovaný Kaddáfim je vhodným alternatívnym modelom pre Afriku a Tretí svet, kde západný parlamentarizmus zlyhal a priniesol iba biedu, etnické i tribálne konflikty a chaos.
Jojo majú sa tam jak "prasce v žite" (určite sa nedá hovoriť o žiadnom "utláčaní"). Navyše nepodliehajú embargu, ako Líbya tak, aj ty si niečo prečítaj. USA ich podporuje len preto, lebo skrátka majú výhodné postavenie v prípade vojny s Iránom a ďalšími krajinami na blízkom východe. Armádu majú takú slabú, že nie je schopná ani obrany (čo bolo dokázané Irackými vojskami). Ten, čo mu je jedno, čo bude s jeho ľudom nezruší ceny energií, a ani nebuduje rozsiahlu umelú rieku, ale aby si nehovoril zas dáke tie tvoje nepodložené tlachy, použijem na hodnotenie Saudskej arábie a Líbye Human Development Index (HDI).Saudská arábia: Státní ideologií je wahhábistická forma islámu a pouze muslimové mohou být státními občany Saúdské Arábie, přičemž odpadlictví od víry je v této zemi trestným činem. Trestní právo zná popravy, bičování nebo např. useknutí ruky za krádež. Saúdská Arábie nectí základní listinu práv a svobod, výše trestu i odškodnění se odvíjí od náboženského přesvědčení a pohlaví pachatele/oběti. Práva žen jsou potlačována, ženy nesmí řídit auta a musí chodit zahaleny, což je odkazem konzertativního učení wahhábismu spolu s místními tradicemi; tradice Arabského poloostrova je nošení nikábu. Na dodržování těchto pravidel dbá Náboženská policie. Král podporuje USA v tažení proti terorismu, jelikož teroristé ohrožují od roku 2003 režim přímo v Saúdské Arábii. Král je nejvyšší autoritou zákonodárnou, výkonnou, soudní i náboženskou. Jmenuje vládu, v níž většinu křesel zaujímají členové královské rodiny as-Saúdů... zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Sa%C3%BAds ... r%C3%A1bie
HDI je v Líbyi (teda aspoň pred vojnou) 840 (vysoká miera HDI - 52. miesto na svete) a v Saudskej arábii je HDI 835 (vysoká miera HDI - 55. miesto na svete).The Human Development Index (HDI) is a composite statistic used to rank countries by level of "human development" and separate "very high human development", "high human development", "medium human development", and "low human development" countries. The Human Development Index (HDI) is a comparative measure of life expectancy, literacy, education and standards of living for countries worldwide. It is a standard means of measuring well-being, especially child welfare. It is used to distinguish whether the country is a developed, a developing or an under-developed country, and also to measure the impact of economic policies on quality of life. There are also HDI for states, cities, villages, etc. by local organizations or companies. zdroj: http://en.wikipedia.org/wiki/Human_Development_Index
Prečo ju neporovnávaš so Saudskou Arábiou?
Ty si nie malo protirečíš. Ak nevieš dostatočne jasne vyjadriť svoje myšlienkove pochody, ja za to nemôžem. Pointa tvojich príspevkov je očividne jasná hlavne tebe, lebo my ostatní musíme vychádzať z toho, čo napíšeš respektíve, čo si prečítame. Ďalej som si nebol vedomý, že som porovnával Slovensko s Líbyou, okrem samozrejme zmieňovaného celosvetového dlhu. Jednu vec Líbyi budem chváliť, je to vec, ktorá ti zrejme vôbec nevŕta v hlave a to, že poskytuje bezúročné pôžičky/úvery. Totiž práve kvôli úverom vznikli všetky svetové krízy. Nenažranosti ľudí po celom svete. Toto sa však nestalo v Líbyi, ale v rozvinutých štátoch, ako napríklad USA. Ďalej budem pokračovať, že si tu neuviedol jeden jediný zdroj podporujúci tvoje tvrdenia, zatiaľ si zvládol len spochybňovanie zdrojov, ktoré sem dali iní účastníci diskusie, i keď som ťa na to upozornil pár príspevkov vyššie (aspoň za čas, čo som sa zapojil do tejto témy). Určite budem viac veriť článku, človeka, ktorý žil v Líbyi, ako tvojmu názoru na danú problematiku.Ty šašo, ja som ťa nevyzval to porovnávať zo Saudskou Arábiou
To si mal dať do tej kapustnej hlavy Neo Hitlera OBAMU dikktátora U SS A a to pasovalo ako zadok na šerbeľ
Keď pôdeš na WC tak ho použi to tvoje tričkoseth82 napísal:A to píše človek, ktorý má v avatare komunistu...Mám skvelé tričko..
Karfiol synku, karfiol..nadl napísal:To si mal dať do tej kapustnej hlavy Neo Hitlera..
Tvoj synák rozhodne nie som ! Ale zelina ako zelina. To povedala aj mlynárovie Anča najlepši mučnik je kura alebo pečená hus. Mudrland