Útok proti Libyi
Re: Útok proti Libyi
Sýrske jednotky zabili najmenej 44 demonštrantov
Pri zásahoch proti demonštráciám, ktoré trvajú už od 15. marca, zahynulo doteraz podľa údajov sýrskej opozície už takmer 900 ľudí
http://www.sme.sk/c/5903039/syrske-jedn ... antov.html
mna by zaujimalo kde je ta vsemohuca usa so svojimi bombardermi a preco humanne nezbombarduju aj Syriu.
Pri zásahoch proti demonštráciám, ktoré trvajú už od 15. marca, zahynulo doteraz podľa údajov sýrskej opozície už takmer 900 ľudí
http://www.sme.sk/c/5903039/syrske-jedn ... antov.html
mna by zaujimalo kde je ta vsemohuca usa so svojimi bombardermi a preco humanne nezbombarduju aj Syriu.
Holt, tam zrejme nie sú vyššie záujmy.
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Rusko sa proti zásahu do Sýrie postavilo? Nebude to aj tým ?
@Songoku Keď tam prezident zavelí armáde k útoku na vlastných ľudí a vlastné mestá a bude sa oficiálne vyhrážať smrťou tisícom vlastných občanov tak možno prídu aj tam. A v Lýbii nejde o akciu USA (oni sa tam ani primárne netlačili, doštuduj si históriu pred tým než začneš trepať blbosti), a nebombardovala sa Lýbia, ale čisto armádne ciele pokiaľ viem.
Tak či onak, do ťah do Lýbie bol akceptovaný až po žiadosti Arabskej ligy, na rovnaký stimul sa čaká aj pri Sýrii - ale neprichádza. Sýria sa popri Lýbii a Pobreží slonoviny nezdá byť veľmi horúcim zemiakom. Zvlášť keď všetko stojí na nepodložených údajných správach miestnych opozičných aktivistov, zatiaľ čo oficiálne Sýria popiera, že by za tým bola ich armáda a zvaľuje to na teroristov. To sú podstatné rozdiely, ktoré ignoranti prehliadajú aby si zase raz všetko mohli vykladať tak ako sa im to hodí. Intervencia si vyžaduje isté podmienky a proces, ktorý sa nedá obísť. Ty vnímaš len výsledok a aj to len po svojom.
Tak či onak, do ťah do Lýbie bol akceptovaný až po žiadosti Arabskej ligy, na rovnaký stimul sa čaká aj pri Sýrii - ale neprichádza. Sýria sa popri Lýbii a Pobreží slonoviny nezdá byť veľmi horúcim zemiakom. Zvlášť keď všetko stojí na nepodložených údajných správach miestnych opozičných aktivistov, zatiaľ čo oficiálne Sýria popiera, že by za tým bola ich armáda a zvaľuje to na teroristov. To sú podstatné rozdiely, ktoré ignoranti prehliadajú aby si zase raz všetko mohli vykladať tak ako sa im to hodí. Intervencia si vyžaduje isté podmienky a proces, ktorý sa nedá obísť. Ty vnímaš len výsledok a aj to len po svojom.
hehehe na teba som cakal co zas za debility napises vzdy si najdes tu spravnu odpoved na objahobu celosvetoveho fizla.a nebombardovala sa syria ale armadne ciele a sa ta pytam tie armadne ciele boli na akom uzemi?a uz som ti niekde raz pisal aby si na mna nereagoval ja na teba tiez nereagujem ibaked ty zabrdas presne ako teraz.ale mozno sa ta spytam na jednu otazku a som fakt zvedavy na tvoju odpoved ale to teraz nie.
Povedať "bombardovala sa Lýbia" je zavádzanie. Človek, ktorý by nevedel o čom je reč by z tej vety nevedel povedať či sa bombardovali Lýbijske hory, piesočné duny, poľnonospodárske polia, nemocnice, civilné obyvateľstvo alebo armádne jednotky, ktoré tiahnu zmasakrovať mesto s ľuďmi ktorí nechcú pri moci Kaddáfiho.
Nechápeš ani tým najjednoduchším alegóriám v texte. Strata času s tebou diskutovať.. ďalšiu reakciu k tomuto nečakaj.
Nechápeš ani tým najjednoduchším alegóriám v texte. Strata času s tebou diskutovať.. ďalšiu reakciu k tomuto nečakaj.
vyzera to tak ze Syrske jednotky tiez masakruju protestujucich ale tam uz nie su ohrozene dodavky ropy pre svet takze netreba intervenciu a dodrz slovo a nereaguj
//autoeditácia príspevku (21 Jún 2011, 20:57)
Účasť USA na operácii v Líbyi je podľa NATO nevyhnutná
http://www.sme.sk/c/5947331/ucast-usa-n ... nutna.html
//autoeditácia príspevku (21 Jún 2011, 20:57)
Účasť USA na operácii v Líbyi je podľa NATO nevyhnutná
http://www.sme.sk/c/5947331/ucast-usa-n ... nutna.html
Zaujímavé.
Že by tí ľudia boli donútení..?
Že by tí ľudia boli donútení..?
No tak máš tu taký trochu hlbší rozbor! Myslím si tebe nič nepovie lebo židovská Hitlerovská SS horda nemá nikým a ničím zlutovania.http://www.federaljack.com/?page_id=37933hughito napísal:Ako tu už bolo spomenuté, s vojnou principálne nesúhlasím, ale toto je určite na hlbší rozbor.
Sledoval som to skôr na začiatku, potom som tomu prestal venovať pozornosť a zrazu z ničoho nič to prišlo, už sa zdalo, že to k intervencii nedospeje.
Co se Libye týče (nečetl jsem všechny příspěvky, takže se omlouvám, jestli se opakuji).
Takzvaný "vývoz" demokracie nikdy nefungoval, fungovat nebude a ani fungovat nemůže. Je to proces, ne událost, kterou jednoho dne vyvoláme, a pak si budeme v klidu žít v míru a svobodě. Politolog Fareed Zakaria říká něco, co je podle mě víc než pravda - že v první řadě nejde o "demokracii", jak nám to často vnucují média, protože je to jen způsob volení svých zástupců, resp. zastupování sama sebe, ale spíš jde o liberalismus. O svobodné myšlení lidí. A jak zřejmo, způsob myšlení prostě "nenainstalujeme". Můžeme nějakým způsobem podporovat přechod k liberálnímu myšlení, ale nejde to ze dne na den...
Co se přímo konfliktu v Libyi týče, vládne tam prostě blázen, kterého se lid pod vlivem arabských protestů z jara chtějí zbavit. V tom bych ještě nic špatného neviděl. Z čeho mi je ale s prominutím na blití je fakt, že NATU s USA v čele jde opět jen o svoje sobecké zájmy, které schovává za ochranu lidských životů. Nikdo přece není tak naivní, aby si myslel, že jim o ropu, jejíž zásoby jsou v zemi obrovské, nejde. Kdyby opravdu byli tak humanitně založení, proč už padesát let může beztrestně existovat Severní Korea, nejrestriktivnější stát světa, který bezprostředně sousedí s Jižní Koreou, státem, o kterém Amerika hrdě prohlašuje, že je to jejich největší asijský spojenec. Aha, proto ho necháme žít pod hrozbou jaderných zbraní "v klidu" dál. Nehledě na to, že za 38. rovnoběžkou lidi umírají hlady, trpí chorobami, o kterých se zbytku světa v dnešní době může jen zdát, a jediný, kdo se má dobře, je "milovaný" strýček Kim. Místo toho, aby se milovaná velmoc zbavila reálných světových hrozeb, míchají se do lokálních konfliktů v zemích, kde se, ač groteskně, životní úroveň zvyšuje právě díky rozhodným autoritářským vládám. Neříkám tak, že Kaddáfí je skvělej chlap, ale určitě se pod ním žije líp, než pod Kimem.
To mě přivádí k otázce - jak by v případě napadení dopadla Evropa, většinou dost chudá na nerostné suroviny? V poslední době vyvstala přece skvělá výmluva, proč nás nebránit: svoje armády financujete málo, nezapojujete se - smůla, žádná pomoc. (trošku polemiky...)
Takzvaný "vývoz" demokracie nikdy nefungoval, fungovat nebude a ani fungovat nemůže. Je to proces, ne událost, kterou jednoho dne vyvoláme, a pak si budeme v klidu žít v míru a svobodě. Politolog Fareed Zakaria říká něco, co je podle mě víc než pravda - že v první řadě nejde o "demokracii", jak nám to často vnucují média, protože je to jen způsob volení svých zástupců, resp. zastupování sama sebe, ale spíš jde o liberalismus. O svobodné myšlení lidí. A jak zřejmo, způsob myšlení prostě "nenainstalujeme". Můžeme nějakým způsobem podporovat přechod k liberálnímu myšlení, ale nejde to ze dne na den...
Co se přímo konfliktu v Libyi týče, vládne tam prostě blázen, kterého se lid pod vlivem arabských protestů z jara chtějí zbavit. V tom bych ještě nic špatného neviděl. Z čeho mi je ale s prominutím na blití je fakt, že NATU s USA v čele jde opět jen o svoje sobecké zájmy, které schovává za ochranu lidských životů. Nikdo přece není tak naivní, aby si myslel, že jim o ropu, jejíž zásoby jsou v zemi obrovské, nejde. Kdyby opravdu byli tak humanitně založení, proč už padesát let může beztrestně existovat Severní Korea, nejrestriktivnější stát světa, který bezprostředně sousedí s Jižní Koreou, státem, o kterém Amerika hrdě prohlašuje, že je to jejich největší asijský spojenec. Aha, proto ho necháme žít pod hrozbou jaderných zbraní "v klidu" dál. Nehledě na to, že za 38. rovnoběžkou lidi umírají hlady, trpí chorobami, o kterých se zbytku světa v dnešní době může jen zdát, a jediný, kdo se má dobře, je "milovaný" strýček Kim. Místo toho, aby se milovaná velmoc zbavila reálných světových hrozeb, míchají se do lokálních konfliktů v zemích, kde se, ač groteskně, životní úroveň zvyšuje právě díky rozhodným autoritářským vládám. Neříkám tak, že Kaddáfí je skvělej chlap, ale určitě se pod ním žije líp, než pod Kimem.
To mě přivádí k otázce - jak by v případě napadení dopadla Evropa, většinou dost chudá na nerostné suroviny? V poslední době vyvstala přece skvělá výmluva, proč nás nebránit: svoje armády financujete málo, nezapojujete se - smůla, žádná pomoc. (trošku polemiky...)
Čo ropútali to peklo v Lýbii podla teba to su normální ľudia?!http://www.federaljack.com/?page_id=37933Co se přímo konfliktu v Libyi týče, vládne tam prostě blázen,
Mož byť že aksi to pozrieš tak ti určite nebude cutiť jesť. Vzaté Hypoteticky ak by ti na tvoju rodinu hodil bombu a ty by si zostal ako kalika, tak by si nadával aj na toho kto vymýslel pušný prach a nie to tak ešte A bombu.
Ak má to byť demokracia, tak tá demokracia predbehla o tisíc dĺžok Fašizmus. Masakre Afganistane , Iraku t.č Líbýi, to je skutku pravá demokracia? Ta od takej demokracie parádne rýchlo utekať preč.
Link nefunguje. Doporučuju ale, přečíst si to, co jsem napsal, až dokonce. Neobhajuji ani jednu stranu konfliktu, nelíbí se mi jenom, jak se chová NATO s USA v čele... To, jak jsou na tom povstalci, jsem neřešil. Psal jsem už ale, že "demokracii" ani "svobodumyslnost" si nemůžou vystřílet, k ní musí dospět. A americký vývoz demokracie rozhodně ničemu nepomáhá.
Žiadna vojna nie je dobrá, sam s tým nič nenarobíš ale kde je tu medzinárodná verejnosť? Že by to bolo každému sum a fuk? Ale ten link som skušal a ideb.o.b.i.k napísal:Link nefunguje. Doporučuju ale, přečíst si to, co jsem napsal, až dokonce. Neobhajuji ani jednu stranu konfliktu, nelíbí se mi jenom, jak se chová NATO s USA v čele... To, jak jsou na tom povstalci, jsem neřešil. Psal jsem už ale, že "demokracii" ani "svobodumyslnost" si nemůžou vystřílet, k ní musí dospět. A americký vývoz demokracie rozhodně ničemu nepomáhá.
To, co se deje v Libyi zajima minimalne americkou vladu, prave kvuli rope. Nalety NATO muzou povstalcum pomoct, to sice ano, ale ty se konaji prave kvuli rope. Kdyby zadna nebyla, nechaji tam ty lidi klidne pochcipat. Nejsem sice pro rozsirovani demokracie, ale co mi vadi jeste vic je pretvarka.
Africká revolúcia sa šíri do USA:
O lá lá.. a čo má USA a NATO s biedou v Sev.Kórei? Ako by si prosím ťa chcel zvrhnúť režim v SKorei bez ohrozenia miliónov životov? Zamyslel si sa vôbec nad tým než si napísal ten príspevok?b.o.b.i.k napísal: Kdyby opravdu byli tak humanitně založení, proč už padesát let může beztrestně existovat Severní Korea, nejrestriktivnější stát světa, který bezprostředně sousedí s Jižní Koreou, státem, o kterém Amerika hrdě prohlašuje, že je to jejich největší asijský spojenec. Aha, proto ho necháme žít pod hrozbou jaderných zbraní "v klidu" dál. Nehledě na to, že za 38. rovnoběžkou lidi umírají hlady, trpí chorobami, o kterých se zbytku světa v dnešní době může jen zdát, a jediný, kdo se má dobře, je "milovaný" strýček Kim. Místo toho, aby se milovaná velmoc zbavila reálných světových hrozeb, míchají se do lokálních konfliktů v zemích, kde se, ač groteskně, životní úroveň zvyšuje právě díky rozhodným autoritářským vládám. Neříkám tak, že Kaddáfí je skvělej chlap, ale určitě se pod ním žije líp, než pod Kimem.
Ak by tam zasiahli kritizoval by si ich zato, ak tam nezasiahnu, kritizuješ tiež. Rovnako Líbia, ak tam zasiahli sú zlí lebo ropa, ak by nezasiahli a Kaddáfi by zrovnal jedno mesto zo zemou a genocídoval každého lýbijčana čo ho neuctieva, tak by ľudia nadávali tiež. Ropa z Lýbie tiekla aj doteraz, bez toho aby ju niekto dobíjal. A či by tam revolta bola alebo nie, tiekla by aj naďalej, lebo je to jediné z čoho tí cigáni tam žijú, okrem toho tam nie je nič.
edit pre darcu// O Sýrii tu už bola reč a raz som sa vyjadril, nevidím dôvod to opakovať.
Vzdycky jsem rad, kdyz se na diskuznim foru najde nekdo, nad jehoz prispevky se dokazu od srdce zasmat!
Na otazku ti odpovim otazkou - a co ma USA s bidou v Libyi? Muzes se vsadit, ze v Severni Koreji nesouhlasi s rezimem mnohem vic lidi, mnohem vic lidi by se tam bylo ochotnych bourit, pokud by dostali podporu ze zahranici. V momente, kdy v Libyi zacala revolta, at uz z jakyhokoliv duvodu, byly prisuny ropy do Evropy a USA ve vaznem ohrozeni. A proto se relativne svizne odhlasovala vzdusna podpora. I kdyz podle oficialnich deklaraci USA neni v Africe ani jeden spojenec tak cenny jako Jizni Korea, ji zadnou pomoc v podstate nikdo nepodava. V kazdem konfliktu jsou v ohrozeni civilni zivoty, vyvoz demokracie neni fajn, jak uz jsem nejmin stokrat rekl. Stejne tak ale neni fajn, jaka ve skutecnosti je americka zahranicni politika.
BTW: O la la je super, keep it up! 
Netrep už
.
1. Lýbijci si sami vyprosili pomoc a žiadala oň aj arabská liga štátov. Revolta tam je. Ropa prúdila a prúdiť bude. Nič nebolo nikdy ohrozené. Neviem o tom, že by USA alebo EU dobíjali Lýbiju alebo aby sa proti nej viedla vojna. V Lýbii je v podstate občianska vojna a európske krajiny zabránili svojim zásahom tomu aby Lýbijska armáda bombardovala a tankami ostreľovala vlastné mestá.
2. Na Severnú Kóreu je uvalené asi každé embargo aké existuje. Vojenský zásah je vylúčený. Sila Kórejskej (aj keď možno zastaralej) armády je neporovnateľná s Lýbijskou. Zásah nemá medzinárodnú politickú podporu a pokiaľ je na ich strane Čína, Rusko, tak ani mať nebude. Tak prestaň žvaniť.
3. USA nemá povinnosť zasahovať. USA nemá nič spoločné s Kóreou ani Lýbijou. A ak niekde zasahuje pre naplňanie svojich zahraničnopolitických cieľov, tak ty je to ich vec. Majú na to silu a vplyv. Zmier sa s tým.
..takých mudrlantov ako ty, je tu plné fórum
1. Lýbijci si sami vyprosili pomoc a žiadala oň aj arabská liga štátov. Revolta tam je. Ropa prúdila a prúdiť bude. Nič nebolo nikdy ohrozené. Neviem o tom, že by USA alebo EU dobíjali Lýbiju alebo aby sa proti nej viedla vojna. V Lýbii je v podstate občianska vojna a európske krajiny zabránili svojim zásahom tomu aby Lýbijska armáda bombardovala a tankami ostreľovala vlastné mestá.
2. Na Severnú Kóreu je uvalené asi každé embargo aké existuje. Vojenský zásah je vylúčený. Sila Kórejskej (aj keď možno zastaralej) armády je neporovnateľná s Lýbijskou. Zásah nemá medzinárodnú politickú podporu a pokiaľ je na ich strane Čína, Rusko, tak ani mať nebude. Tak prestaň žvaniť.
3. USA nemá povinnosť zasahovať. USA nemá nič spoločné s Kóreou ani Lýbijou. A ak niekde zasahuje pre naplňanie svojich zahraničnopolitických cieľov, tak ty je to ich vec. Majú na to silu a vplyv. Zmier sa s tým.
..takých mudrlantov ako ty, je tu plné fórum
Porad si vubec nevyvratil to, co jsem rikal, at uz nedavas jakkoliv, je mi lito
. Jediny, na co jsem si stezoval, bylo to, JAK ma USA nastaveny ty tvoje zahranicnepoliticke cile. Vubec si nevyvratil to, ze pri revolte je ohrozeny prisun ropy do Ameriky a Evropy, a proto byl pro USA utok dulezity. A vubec si nevyvratil to, ze Severni Korea existuje jen proto, ze neni pro USA strategicky dulezita - kdyby byla, je mezinarodni spolecenstvi v rozhodovani mnohem sviznejsi, jako v pripade Libye...
Jeste neco?
Jeste neco?
Práveže je to občianska vojna a to, čo sa tam deje je vnútornou vecou Lýbie.... Po správnosti pokiaľ toto dianie neprechádza na územie iných štátov nie je dôvod akokoľvek zasahovať....slay napísal: V Lýbii je v podstate občianska vojna a európske krajiny zabránili svojim zásahom tomu aby Lýbijska armáda bombardovala a tankami ostreľovala vlastné mestá.
P.S. Pokiaľ by som bol hlavou nejakého štátu, ktorý by som dlhé roky budoval, a niekto by začal tento štát rozvracať a napriek opakovaným výzvam či dokonca prísľubu amnestie by v svojom konaní pokračoval naďalej, tak by som nepoužil tanky, ale pre mňa za mňa s úplne čistým svedomím aj otravný plyn či atómovú bombu....