V čom ste ochotní prispôsobiť sa partnerovi

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
zuzanuska
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

V čom ste ochotní prispôsobiť sa partnerovi

Príspevok od používateľa zuzanuska »

resp. v čom si myslíte, že ste sa zmenili, odkedy máte partnera/rku. Alebo v čom vás to ovplyvnilo.
Alebo ste sa niečoho vzdali kvôli partnerke?
brm
Darca
Darca

Re: V čom ste ochotní prispôsobiť sa partnerovi

Príspevok od používateľa brm »

Určite každý partnerský vzťah nejak zmení človeka, zmení niektoré zvyky a tak. Ja napr. som sa naučil jesť niektoré jedlá, ktoré som nikdy v živote nejedol (francúzske zemiaky, cestoviny na rôzny spôsob, hotdog s kečupom).. doma naši len krútia hlavou, odkedy také veci jedávam. Tiež som pochytil rôzne slovné hračky, vyjadrovania, prirovnania (hundrať ako frontový vojak). Čo sa však týka mojej osobnosti, to by skôr vedela povedať mamička..

A čoho som sa vzdal? Niektorých záľub, do istej miery aj kamarátov.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Obmedzene nadavanie ked je clovek s dievcatom umna, ale nic prevratne. Snazim sa nemenit, kedze som nerad "upravovany" podla druhych.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...prestal som byť egoistická sviňa aspoň na jednu osobu...môj cynizmus však ostal zachovaný...a tiež môžem konečne povedať, že som jednu osobu nikdy neoklamal...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Vzťah je proces týkajúci sa hľadania kompromisov založený na vzájomnej dohode, takže partneri sa v záujme fungujúceho vzťahu musia prispôsobiť obaja.

Osobne ma dlhodobý vzťah zmenil - k lepšiemu. Začal som byť zodpovednejší, začal som v mnohých veciach uvažovať maximálne triezvo, tak povediac zo dňa na deň som prestal piť alkohol (myslené pravidelne v piatok + na akciách donemoty), svet sa mi centralizoval na jednu jedinú ženu, som ženatý, plánujeme rodinu, budúcnosť, získal som úplne iné starosti, atď...
Osobne všetko hodnotím pozitívne. Aj keď by sa niekomu mohlo zdať, že som veľa stratil - neľutujem to.
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Áno, jasne, vo vzťahu sa partneri vzájomne ovplyvňujú.

Ale je nejaký rozdiel, že "urobil si to sám od seba" alebo "urobil si to kvôli niekomu"?

Teda, rozlišujú to nejak chlapi? Aby to nebolo, že pretvára ho žena. Lebo zas tiež by som nechcela, aby dakto robil, to, čo poviem, ak to neurobí chlap kvôli tomu, že aj on sám to tak chce. Lebo keby sa napr. niečoho vzdal kvôli mne, možno keby sa pohádame atd, tak by to just šiel urobiť.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

zuzanuska napísal:Áno, jasne, vo vzťahu sa partneri vzájomne ovplyvňujú.

Ale je nejaký rozdiel, že "urobil si to sám od seba" alebo "urobil si to kvôli niekomu"?

Teda, rozlišujú to nejak chlapi? Aby to nebolo, že pretvára ho žena. Lebo zas tiež by som nechcela, aby dakto robil, to, čo poviem, ak to neurobí chlap kvôli tomu, že aj on sám to tak chce. Lebo keby sa napr. niečoho vzdal kvôli mne, možno keby sa pohádame atd, tak by to just šiel urobiť.
Či už niečo spravím sám od seba, alebo kvôli niekomu je podľa mňa prašť jak uhoď. Dôležité je, s akým zámerom to robíš. Konanie partnerov, či už individuálne iniciatívne, alebo ovplyvnené by malo vždy smerovať ku zveľaďovaniu vzájomného vzťahu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

V nejakých drobnostiach určite áno, ale čo sa týka zásadných vecí, postojov a názorov, tak určite nie.
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

jin napísal:Či už niečo spravím sám od seba, alebo kvôli niekomu je podľa mňa prašť jak uhoď. Dôležité je, s akým zámerom to robíš. Konanie partnerov, či už individuálne iniciatívne, alebo ovplyvnené by malo vždy smerovať ku zveľaďovaniu vzájomného vzťahu.

ja si myslim ze je to rozdiel :) pretoze ak to "urobis pre seba" robis to nezavisle od vole druheho a ak to robis pre niekoho robis to preto aby sa to druhemu pacilo aj ked si mozno proti tomu...
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

- prestal som nadvazovat znamosti so zenami:)
- uz tak casto nechodim so znamymi von (pripadne ideme obaja)
- ..s tym suvisi obmedzenie spotreby alkoholu (doma si dam maximalne par piv; snazim sa nechodit domov pod parou... co si ale vzdy vykompenzujem na firemnych akciach - kedze to mame vzdy mimo BA :)
- zacal som mysliet viac na svoje zdravie + som zodpovednejsi (kedze planujeme rodinu)

...tieto zmeny som urobil preto, ze sa mi to zdalo spravne. asi to ma nieco spolocne s vychovou :D
5-ula
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa 5-ula »

ked je clovek vo vztahu .... snad je to o tom ze sa snazime milovat cloveka taky aky je....ci? :?
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

v drobnostiach by ma partnerka zmenila, ale v zasadnych veciach ako donutit ma prestat fajcit, alebo zakazovat kamaratov tak to nie. ale toto zrejme plati u kazdeho
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

terajsiu manzelku som donutil, aby prestala fajcit. v opacnom pripade by som si ju samozrejme nevzal :D
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

ja fajcit musim - keby som nefajcil pridem o nervy...nikotin ma ukludnuje
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Peter_Retep: tak zacni fajcit fajku (klasicku, nie vodnu), nikotin dostanes, pluca cosi usetris (aj ked zase vyse zatazis hrtan), chut je daleko lepsia (ked sa naucis a najdes si svoj tabak) and you smoke with style 8) (bradu mat nemusis aj ked vela fajciarov fajek ju z neznamych pricin ma)

K teme:
Prisposobujem sa z casoveho hladiska, casto som nuteny prekonavat svoju lenivost kvoli priatelke, sem tam nieco platim (vacsinou si emancipovane zaplati za seba) ale myslim ze jin to vystihol najlepsie - proste usilie pre spolocne dobro a hughito sa zase na to pozrel z druhej strany - nemozem sa koli zene zriect veci co ma robia sebou...
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

v obliekani a vyzore do istej miery, v hudbe (resp. mi nevadi ziaden druh), v traveni spolocneho volneho casu (podujatia, kam by som sama od seba nesla), v jedle -> cize v takych normalnych ludskych veciach. neprisposobila by som sa nazorovo, ked som o niecom presvedcena (aj ked tolerancia musi byt), nevzdala sa dobrych kamaratov (s vynimkou ex), rodiny a vztahov vseobecne.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Som hlavne zodpovednejsi, pijem malo ak som s nou tak skoro vobec, nefajcim. Prakticky cely svoj zivot som prisposobil vztahu, som ochotny ustupit aj tam kde by som inak nikdy a nikomu neustupil, ale vo veciach tykajucich sa hobby, sport atd. som nic nezmenil a ani nezmenim cize gro osobnosti ostalo napriek tomu rovnake, len rozmyslam viac racionalne, dospelo.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

nemusis to byt ani partnerka, staci ze mi s nou je dobre a preto, ze s nou chcem byt co najviac som nabehol na jej biorytmus, rovnako sa prisposobujem hubdbe, ktoru pocuva a ja by som si ju inak nevybral, alebo som o nu len "zavadil". a ako bolo spomenute, tiez akcie na ktore by som asi nesiel, idem s nou lebo chcem, aby sa zabavila. rovnako sa ona prisposobi ked chcem ist ja "na svoju" akciu a ona to pozna len okrajovo. a tiez filmy a literatura. z faktov a dokumentov som presiel na este viac klubovych filmov a beletriu aby sme mali co najviac spolocnych tem.
nazorov som sa nevzdal, mozno som ich trochu zjemnil, lebo viem ako sa ona pozera na niektore veci. kamratov mame svojich no nemame problem sa s nimi stretavat navzajom.
mico5000
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mico5000 »

na moju osobu existujú rozporuplne reakcie co sa prisposobivosti týka- takže ak budete tvrdiť ze som egoista - som ale ze som zo všetkých najväčší to som si nie istý ale možné to je..
Vzťah človeka mení to je jasné ale keď sa človek voľne prispôsobuje požiadavkám partnera tiež to nieje najlepšie riešenie
príde mi zvláštne keď ľudia chcú akosi spojiť dva v jedno - poskladať z dvoch puzzle jedno aby sa im striedali riadky z jedného a druhého každý niečobude mať podľa svojho zároveň partnerovi mlčky ustúpi v inej otázke ( na psychiku nič-moc)
Ako to riešiť ani tak- ani tak..
INsomNIA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa INsomNIA »

Som ochotna vyskusat jeho zaujmy :D
Ale nevzdam sa vybijanych kozenych nohavic,ktore si kupim a uz vobec nie latexoveho korzetu,ktory si zadovazim takisto. :twisted: :lol: :lol:
Napísať odpoveď