Veľmi časté výpadky wifi siete | Nestabilné wifi pripojenie
Veľmi časté výpadky wifi siete | Nestabilné wifi pripojenie
Čaute, mám taký problém, trvá to už strašne dlho...
Doma máme stolový PC pripojený káblom, a taktiež wifi router pre celý byt. PC na kábli ide parádne, stabilne, rýchlosť je dobrá, a pravidelne pripájame dva notebooky cez wifi. Problém, ktorý evidujem už minimálne dva roky je, že internet doslova 25% času nejde, za hodinu vypadne aj 20 krát, niektoré výpadky sú aj niekoľkominútové. Vo výsledku, buď nenačítam ani stránku, odhlási ma napríklad zo Skypu a podobne, alebo ten internet ide, ale napríklad hlavnú stránku Hojko načítava aj 20 sekúnd.
Pred pár dňami sme menili poskytovateľa, predtým sme mali 2 Mb (megabit) pripojenie z čias parných lokomotív, tak som si myslel, že chyba môže byť aj u poskytovateľa, no aktuálne máme 60 Mb/s optiku, a problém pretrváva.
Vyskytuje sa ti iba na bezdrôtovom pripojení. Počas tohto výpadku je ikonka Wifi signálu na lište pri hodinách stále aktívna, tj. 5 paličiek a žiaden žltý výkričník, ani nič. Počas výpadku sa nedostanem ani do administratívy routra.
Router je D-LINK Dir-615, a v prílohe sú nastavenia wifi.
Viete mi pomôcť? Ďakujem.
Doma máme stolový PC pripojený káblom, a taktiež wifi router pre celý byt. PC na kábli ide parádne, stabilne, rýchlosť je dobrá, a pravidelne pripájame dva notebooky cez wifi. Problém, ktorý evidujem už minimálne dva roky je, že internet doslova 25% času nejde, za hodinu vypadne aj 20 krát, niektoré výpadky sú aj niekoľkominútové. Vo výsledku, buď nenačítam ani stránku, odhlási ma napríklad zo Skypu a podobne, alebo ten internet ide, ale napríklad hlavnú stránku Hojko načítava aj 20 sekúnd.
Pred pár dňami sme menili poskytovateľa, predtým sme mali 2 Mb (megabit) pripojenie z čias parných lokomotív, tak som si myslel, že chyba môže byť aj u poskytovateľa, no aktuálne máme 60 Mb/s optiku, a problém pretrváva.
Vyskytuje sa ti iba na bezdrôtovom pripojení. Počas tohto výpadku je ikonka Wifi signálu na lište pri hodinách stále aktívna, tj. 5 paličiek a žiaden žltý výkričník, ani nič. Počas výpadku sa nedostanem ani do administratívy routra.
Router je D-LINK Dir-615, a v prílohe sú nastavenia wifi.
Viete mi pomôcť? Ďakujem.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Veľmi časté výpadky wifi siete | Nestabilné wifi pripoje
Co tam chces riesit a hladat chybu, treba kupit novy router a je po probleme. Nemyslim si, ze tam mas nieco nastavene. Mozes skusit iny kanal a ak nepouzivas 5GHz pasmo, tak to prepni len na 802.11b/g normu, teda na 2,4GHz pasmo. Tiez sa pozri na nastavenie DNS, skus tam dat Google DNS s IP adresami 8.8.8.8 a 8.8.4.4. Inak tam moz nemas co skusat, jedine to resetnut na tovarenske nastavenia a skusit este raz nastavit. Popripade mozes skusit sifrovanie wifi na hodinu, ze ako sa to bude za tu hodinu spravat. Skus este aktualizovat firmware na posledny: http://support.dlink.com/ProductInfo.aspx?m=DIR-615
Problemom skor bude samotny router, moze to byt doska, adapter, nedostatok RAM..., kto vie.
Problemom skor bude samotny router, moze to byt doska, adapter, nedostatok RAM..., kto vie.
Googlácke DNS som skúšal, firmware je najnovší a robí to na viacerých PC. Skúsim tie továrenské nastavenia, ak nie tak asi už iba ten iný router. Vďaka.
-
hojko
Site Admin
Tak v tom pripade asi uz len novy router.
Fakt to muselo byť tým routrom, továrenské nastavenia nepomohli, s iným routrom jak po masle.
Ď.
nieco podobne som zazival s novym modelom (n-kove wifi) D-link DSL-2641R. Kedže bol ešte v záruke hodil som ho na reklamačku kde mi odkazali ze vsetko je ok, len ze tento router ma feature, ktora podporuje najviac 5 pripojenych klientov (ci len cez wifi alebo komplet aj s lankou to som sa zabudol spytat). Takze som hodil stary (kedze tych 5 klientov bolo mozne lebo mobily,notebooky, atd.) a ide vsetko ok
Zapojené do toho D-Linku boli dva stolové PC, jedno multimediálne zariadenie prepojenie s TV (alebo ako to nazvať), a potom wifi (mobily, notebooky,...), ale to wifi blbo aj keď bolo všetko vypnuté a išiel iba jeden notebook bezdrôtovo. Čiže neviem. Každopádne ak to nie je vadný kus, tak dosť "fail" zo strany d-linku...
-
hrban
Addict
aký starý je ten d-link ?
Zhruba 3 roky by mal mať.