Mozno sa to tu uz preberalo, ale skutocne nemam cas citat 50 stranovy thread...
Neslo by zvysit povolenu velkost prilohy? Aspon na 2MB? Najviac citelne je to napriklad v teme "fotite art fotky"... Ked dam fotku na nejaky imagehosting, vzdy sa najde dobry mod, ktory to zmaze a napise nech to nahram ako prilohu k prispevku, ze tym sa zaruci aby tam fotky boli na vzdy. Ale sory, ak mam robit z peknej 1600*1200 (napr) fotky rozmer 800*600 len preto aby sa sem vosla ako priloha, tak to ju radsej nejdem ani nahravat
myslim ze velkosti co tu su bohate stacia 1MB na fotku pohate postacuje
a ked pridas nieco vacsie ako 800x600 tak sa to len zobrazi mensie ale ked na to clovek klikne tak sa mu to ukaze v plnej velkosti vid moja priloha.
Standardny JPEG s 100% kvality 3,2mpx zabera typicky nieco okolo 1,5MB. 3,2mpx mi nepripada az taka velka kvalita a objem dat na to, aby to nebolo povolene. Ale asi musim oslovit privatne Hojka.
Skus to, velkost by mala byt 7 MB pre archivy a 4 MB pre obrazky. Nemam to ale otestovane, mozno bude este treba upravit nastavenie PHP. Takze skus a daj vediet.
Ak ma niekto pri sebe fotky vo velkosti 4 a 5mpix, tak by ich mohol skusit uploadnut, ze ci prejdu alebo ci ostane biela stranka, resp. hodi hlasku o velkej velkosti. Dik.
Ja len doplnim... archivy do 7MB funguju bezproblemovo, nad 7MB vypise korektnu hlasku o prekroceni velkosti. U fotiek je situacia odlisna... Limit velkosti suboru sice funguje korektne, avsak nepodarilo sa nam ani po viacerych upravach nahrat fotku s rozmermi viac ako 3,2mpx (cize 2048x1536), resp. mal som po ruke len 6mpx a to uz neslapalo. Preto skuste pomoct ak mate fotky v rozliseniach medzi 3,2 a 6 mpx a otestujte to.
hojko koľko pamäte môžu používať php skripty? Predsa len taká 6mpx fotografia potrebuje 24MB (ak sa obrázok spracováva ako 32b na pixel) plus niečo na vytvorenie náhľadu (a pravdepodobne ešte nejaká pamäť navyše).
chrono, dobre vies ze velkost obrazku sa meni podla kompresie... cize aj 6mpx s jpegom moze zaberat kludne pod 4MB(taka by mala byt nova hranica pre obrazky). 6mpx ma 24MB mozni v BMP alebo v TIFFe, nie v JPG (ani losless jpg). Skor sa vyskytol problem s rozlisenim fotiek, nie s ich velkostou. Testovali sme subor 3000*2000 velky 2,5MB (jpg) a vzdy nastal problem s vytuhnutim. Preto nas zaujima, do akeho rozmeru je aktualne mozne normalne nahrat obrazky pri dodrzani 4MB hranice.
Ten obrázok sa načítava do RAM. Zisťujú sa jeho rozmery typ a vytvára sa náhľad. Do RAM sa to načíta dekomprimované a preto záleží na tom, koľko pamäte môže použiť php skript.
// chrono: nenačíta napr. ani png 15kB obrázok s rozmermi 2400x1800