ventilator - hučí

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
mailer
Star
Star

ventilator - hučí

Príspevok od používateľa mailer »

zdravim,
mam kompik a v nom ventilator (asi aj vy :D ) ale vam mozno nehuci

no moj problem:
ze mam ten ventilator a ked zapne PC zacne strasne hucat a asi po 5min uz prestane hucat :wink: dost ma to znervoznuje hlavne ked v noci zapinam komp a vsetci spia :? co s tim?
junior3
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa junior3 »

No toto aj mne robi ventilator na procesore, ked zapinam pc, zacne totalne hucat asi na takych 20 sekund... čo s tým ??? D9KY
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

otvor pc > povysavaj vsetko co mozes > povysavaj a vycisti ventilatorceky s vatami na usi [ci do usi?]

ak to nepomoze kup si nove ventilatory, niesu moc drahe...
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

uplink napísal:otvor pc > povysavaj vsetko co mozes > povysavaj a vycisti ventilatorceky s vatami na usi [ci do usi?]

ak to nepomoze kup si nove ventilatory, niesu moc drahe...
Skôr si myslím že sa ten motorček nejak zadrháva, čo by som tam mohol streknúť aby sa to premazalo ???
mailer
Star
Star

junior3 napísal:Skôr si myslím že sa ten motorček nejak zadrháva, čo by som tam mohol streknúť aby sa to premazalo ???
skúsme WD :D kto zacne?potom napiste ako ste to vyriesili,zajtra idem vysavat
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

mailer napísal:skúsme WD :D kto zacne?potom napiste ako ste to vyriesili,zajtra idem vysavat
No oki, dávaj pozor aby si niečo "nevysal" ...
mailer
Star
Star

junior3 napísal:No oki, dávaj pozor aby si niečo "nevysal" ...
:? a to WD by som tam mohol dať (mam na mysli to wédéčko)
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

mailer napísal::? a to WD by som tam mohol dať (mam na mysli to wédéčko)
jané že môžeš trošku aj povýsávať, ale dávaj fakt pozor, a to WD strekni priamo do motorčeka ventilátora...
holenda
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa holenda »

vysavanie nepomoze urcite, WD mozno docasne. huci preto, lebo je zaneseny prachom a inym bordelom... jedina rozumna moznost : rozobrat-vycistit :D
strucny navod: demontuj ventilator z chladica, odlep z neho nalepku pod ktorou je oska. z nej opatrne pomocou niecoho ostreho zosun prstenec, ktory to vsetko drzi pokope. potom uz len vsetko rozobrat vycistit naolejovat a dat naspat, nasadit prstenec a prip. este aj nalepit nalepku ak to mas v zaruke... a cuduj sa svete, ventilator ide ako novy a nehuci... :smt023
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Zrejme má už vydraté ložisko, až sa Ti dá, rozober ho a premaž.

Kto maže, ten jede :D !
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Mne to robil chladic na grafike kupil som novy :)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

1. Povysávaj počítač
2. Vymontuj ventilátor, ktorý hučí
3. Rozober na ňom čo sa dá,alebo aspoň to na čo si trúfneš
4. Ložiská namaž, najlepšie bielou silikónovou pastou, or vazelínou
5. Kompletne všetko vráť na svoje miesto / olej, pasta ani vazelína sa nesmie dostať do cievok elektromotora, inak Pá-Pá
6. Skontroluj, či sa ventilátory točia tak ako pred tým. A aspoň chvíľku ich sleduj. Ak sa netočí, čo najskôr počítač vypni.
7. Počúvaj to ticho...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pokial je ventilator nevalnej kvality, tazko pomoze nejake vysavanie a mazanie. Kvalitny ventilator poznas vacsinou podla ceny.
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

hm to je zaujímavé mne hučí tiež ale preto že má vysoké otáčky mne to osobne nevadí mám ich v pc dosť nak to hučí však aspoň viem že ide nie ved ked by bol ticho čo by potom tram išlo niečo musí hučať akurát ked mám pri tom položenú niekedy tv tak zrní ale to je asi normálne načo je ventilátor ktorý nehučí ved to potom ani nechladí no nie ja som si na tom zvykol a pokial ide to tie zvuky netreba to čistiť ale poslať do čerta a dať nové zbytočná robota. Však si vezmi s predajne starý zdroj a vyber ten hučiak čo je vzadu a je to vydrží ešte niečo no nie.
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shrekzv »

preco vsetci vysavate??? :) :) ..niezeby som mal nieso proti...ale kompresor je lepsi...predsalen velky tlak vzduchu...ovela lepsie ako vysavac.....vysavac az tak dobre nevycisti...ked som moj uz byvaly pc presiel po 3 rokoch kompresorom tak vyzeral ako novy...ziaden prahc nikde..ako vylestene :D :D ....samozrejme nie kazdy ma kompresor :cry:
Ravenman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Ravenman »

vsimol som si ze vsetci tu spominate vazeliny a pocuvajte co vam poviem ,ja som na x vetrakov pouzil asi 14 druhov vazelin a aj sprejovych maziv a oni tie maziva mali kazdy inu trevost alebo co a ventilator sa este zhlucnil , ked som vyfukal mazivo z loziska zas sa stisil ale uz nie na tu hlucnu hodnotu ako pred celym zakrokom , preto z toho vypliva ze nieje jedno ake mazivo , zazracne je to co tam je od vyrobcu ale to neviem zohnat(ze by vyrobne tajomstvo...)
volodik
Novice
Novice

Príspevok od používateľa volodik »

Hmm mám podobný problém akurát mi nehučí ventilátor na procesore ani na grafike mám dojem že je to asi Chipset alebo čo lebo je taký malý priamo na doske. Už som ho raz mal dole a mazal ho ale zase začal blbnúť :cry: vidím to tak že za pár týždňov alebo dní sa mi totálne rozpadne no ale čo potom? :cry:
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

volodik napísal:Hmm mám podobný problém akurát mi nehučí ventilátor na procesore ani na grafike mám dojem že je to asi Chipset alebo čo lebo je taký malý priamo na doske. Už som ho raz mal dole a mazal ho ale zase začal blbnúť :cry: vidím to tak že za pár týždňov alebo dní sa mi totálne rozpadne no ale čo potom? :cry:
bud ti tam nebude chybat... ze sa ti chipset nebude hriat alebo budes nuteny kupit novy chladic
JAnci3D
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JAnci3D »

to robí pokiaľ máš CPU Cooler priamo na dosku . . . keď zapneš beží na plno a potom to klesne na v biose nastavenú hodnotu . . . totižto BIOS sa bootuje o čosi neskôr a nie hneď pri stlačení Power Button
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Neviem ako vam ale mne ked sa zapne pocitac tak ventilator velmi huci ale potom sa vypne preto lebo zo zaciatku ma vyssie otacky ;).Aspon tak je to u mna

EDIT: // Oh nevsimol som si prispevok na do mnou :).Ovsem ma pravdu
Napísať odpoveď