Ventilatory VS chladic CPU

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Adonisx
Light Expert
Light Expert

Ventilatory VS chladic CPU

Príspevok od používateľa Adonisx »

cafte all...potrebujem poradi: poskladal som nový komp a kupil som chladič na procesor AC Freezer XTREME rev. 2 a este tri obyčajné ventilátory na chladenie bedne..lenze ked nahodím systém tak mi na všetky vypisuje CPU error.. ked nastavím v biose všetky otacky na ignore tak mi to nabehne...a chcem sa spytat ci to ignore nevadi a ci to spravne funguje a vychladi mi to na pozadovanu teplotu??
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Systém stále očakáva, že máš zapojený ventilátor z CPU v konektore na doske s názvom CPU FAN.. je to jednoducho ochrana pred spálením procesora (ak napr. skladáš komp a omylom zabudneš zapojiť CPU FAN).

Nuž a keď máš na procesore pasív, tým pádom žiadny ventilátor zapojiť nemôžeš do CPU FAN a tým pádom Ti vypíše error. Preto treba dať v biose na Ignore.

Niektoré dosky nielenže kontrolujú, či je zapojený nejaký ventilátor, ale aj kontrolujú otáčky. Napr. moja stará doska to vypisovala, keď som mal nastavené otáčky na CPU FAN nižšie ako 1000rpm.

Či Tvoje chladenie uchladí počítač na požadovené teploty, Ti nikto nepovie, pretože je to dosť individuálna záležitosť závislá od množstva faktorov (skriňa, komponenty, chladenie, teplota v miestnosti atď.).. a potom ani nevieme Tvoje požiadavky na teplotu..

:)
Adonisx
Light Expert
Light Expert

mne je jedno aka je teplota len nech sa mi to nepokazi a ide to ako ma.....a chcem sa este spytat ked mam ventilator 4pinový a chcem ho zapojit na 3piny na 5V ako to mam spojit alebo ako ked to chcem zapojit na dosku aby mi to islo??za odpovd diky
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Adonisx
Light Expert
Light Expert

super diky moc a ked mam 2x12mm ventilatory a chcem ich napojit na nejakých 7 V aby tak nehucali da sa to nejako spravit bezpecne aby nic ine neodislo??
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Bud si kupis 1Kilo potenciometer alebo odpor alebo Regulator otacok fanu
verreaux
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa verreaux »

staci napojit ventilator na zlty a cerveny kablik na konektore, ktory ide napr na cdrom a mas 7V
Dajjdo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Dajjdo »

Na MOLEX koncovku dáš červený do červeného a žltý je 7V. Ak by si chcel na 5V tak to je o dva ďalej ako je červený
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Asi takto
Prílohy
7v-Fan-Mod.jpg
Dajjdo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Dajjdo »

5V a 12V vyzerajú skoro rovnako, ale upozorním, že 5V má byť posunuté o jedno doprava. Pri 12V sú vedľa seba
Napísať odpoveď