ahojte doteraz som mal neverejnu ip od svojho poskytovatela ale poziadal som o verejnu mam to robene stylom pridelili mi verejnu ip na moju vnutornu ip v sieti vsteko som si nastavil na staticky ako mi napisali ked zadam moju ip do prehliadaca spyta sa ma na prihlasovacie udaju meno a heslo a to som ja nedostal tak sa pytam co to ma byt
je to takto: na kostole je antenka a ja mam doma dalsiu vlastne ap a stade mi ide kabel az do pc
neni to riesene ako dsl ze tam mate vlastne prihlasovacie udaje tak sa pytam co to meno a heslo ? je mozne na takejto sieti rozhodit ftp server npr ?
verejne ip problem
Re: verejne ip problem
S najvacsou pravdepodobnostou je verejna IP priradena na WAN rozhrani tvojho APcka. Ak zadas verejnu IP do prehliadaca, dostanes sa s najvacsou pravdepodobnostou do webrozhrania tohto APcka. A tu moze nastat problem pretoze:
-ak je zariadenie tvojim majetkom, mal by si mat k nemu pristup
-ak je majetkom ISP, nemusi ti umoznit pristupovat do neho
Toto by malo byt jasne na zaklade zmluvy o pripojeni (resp. dodatku tykajuceho sa prenajmu zariadeni...).
Kludne sa moze ale stat ze verejnu IP sice mas, no provider ti neumozni pristupit do jeho zariadenia...
Taktiez existuje este moznost ze verejna IP nie je priradena na WAN rozhrani APcka ale niekde vo vnutri jeho infrastruktury, a vsetko routuje iba smerom k tebe. Akykolvek preklad portov potom musi riesit ISP.
-ak je zariadenie tvojim majetkom, mal by si mat k nemu pristup
-ak je majetkom ISP, nemusi ti umoznit pristupovat do neho
Toto by malo byt jasne na zaklade zmluvy o pripojeni (resp. dodatku tykajuceho sa prenajmu zariadeni...).
Kludne sa moze ale stat ze verejnu IP sice mas, no provider ti neumozni pristupit do jeho zariadenia...
Taktiez existuje este moznost ze verejna IP nie je priradena na WAN rozhrani APcka ale niekde vo vnutri jeho infrastruktury, a vsetko routuje iba smerom k tebe. Akykolvek preklad portov potom musi riesit ISP.
napisali mi ze IP je presmerovana na vasu vnutornu IP 172.1.1.9. Tak si nastavte do pocitaca IP adresu na pevno. IP 172.1.1.9 maska 255.255.255.0 brana 172.1.1.1 dns1 195.168.1.2 dns2 8.8.8.8 tot vse
tak vonkajsiu mas presmerovanu na tuto vnutornu. Kto sa bude zvonku pripajat na tvoju verejnu IP na port napr. 8080, mal by skoncit prave na tejto IP 172.1.1.9 na porte 8080...
no ale ked zadam moju vonkajsiu 85.x.x.x do prehliadaca tak to odomna pyta meno heslo tak neviem terazSTomko napísal:tak vonkajsiu mas presmerovanu na tuto vnutornu. Kto sa bude zvonku pripajat na tvoju verejnu IP na port napr. 8080, mal by skoncit prave na tejto IP 172.1.1.9 na porte 8080...