Vesmír a čierne diery

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
qwerty-xyz

Vesmír a čierne diery

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:) jo jo, ale lichotivym by som to nenazval. Stargate je kultovka. a proste kto pozna pozadie tak vie ze proste su veci z ktorych sa jednoducho nesmeje, ani sa na nich nenaraza. Ja za tym ciastocne vysmech vidim.

//audiotrack: témy rozdelené. Začiatok starej témy pre doplnenie kontextu: http://www.hojko.com/kopirovanie-nametu-t186946.html
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: kopirovanie nametu?

Príspevok od používateľa audiotrack »

sú veci z ktorých sa nesmeje. K takým patria vojny, choroby, postihnutia a podobne. Ale určite nie nejaký scifi. Skôr ten prístup nerdov k stargate, startrek, star wars a podobne (asi všetko čo je star, lebo vesmír je cool) z týchto filmov (a ľudí) robia terč výsmechu. Mne je napríklad veľmi vtipný aj tento tvoj posledný komentár, ako sa to snažíš postaviť do nejakej vyššej roviny, ako keby ten film bol niečo viac ako tie miliony ostatných scifi

mirak2 to vystihol a pomenoval veľmi trefne. A každým tvojím ďalším komentárom kde sa budeš biť do hrude aký neľudský čin bol spáchaný na tej pyramíde a tom filme pridávaš tejto téme na vtipnosti.
qwerty-xyz

vtipne by to bolo keby samotny serial nebol dotovany americkou armadou, a keby realna hviezna brana naozaj neexistovala, to ze nikto nevie ako ju spustit nerobi zo serialu sci fi, ale z nas blbcov, ze nevieme spustit nieco co kedysi realne fungovalo. . . .

Ono to vies, ludia sa smiali z kadecoho, pri stargate vkuse, az ked v CERN-e spravili ciernu dieru na sekundu, odparila sa im, tak bolo xy clankov o tom co by sa mhl stat keby bola spustena aj inak, mas vedomost o tom ze by sa to nedalo spustit aj na dlhsie ? Takze az take velke scifi to asi nebude, skor ako som pisal je to o tom ze to niekto nevie alebo nechce spustit....

ludia ako mirak su ti isti idioti co sa pred rokmi smiali aj ze nie je mozne spravit bombu ktora by znicila na jednu supu jedno mesto, potom co sa stalo na konci druhej svetovej im zmrzol usmev na tvari a doteraz je z atomovej bomby vysraty cely svet.... to tiez bolo sci fi nenormalne .... cez 700 testov o tom co dokaze jeden citronik uranu dokazuje opak ....
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

na: http://www.hojko.com/jozef-koval-u58142.html
kontaktuj ho, založte youtube kanál, a robe talkshow o hviezdnej bráne a bohu
qwerty-xyz

dikeeees :smt007
Kamilgxk
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Kamilgxk »

Neviem klip som ja osobne nevidel, nelaka ma to. Obrazok naozaj vyzera ako cez kopirak... . Nejako mi to nevadi i ked som velky zastanca Stargate a vsetkeho s tym suviciaceho. Skor by som povedal ze to moze byt prave podcta...
Ale zasa urazat sa tu pre to lebo niekto ma rad scifi a niekto zasa nie mi pride smiesne... Tak ako pre niekoho je Stargate tazke scifi pre niekoho CSI alebo Bones a podobne je este tazie scifi. A napriek tomu sa do tej danej osoby nenanvazam.. tak by to trebalo respektovat
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

vtipne by to bolo keby samotny serial nebol dotovany americkou armadou, a keby realna hviezna brana naozaj neexistovala, to ze nikto nevie ako ju spustit nerobi zo serialu sci fi, ale z nas blbcov, ze nevieme spustit nieco co kedysi realne fungovalo. . . .
qwerty-xyz vies mi fakticky podlozit existenciu stargate ? nejaky clanok, dokument, atd, ale nie tej filmovej ale tej realnej o ktorej tu pises ze ludstvo nevie pouzivat, celkom sa o tuto problematiku uz dlhsi cas zaujimam, takze akekolvek novinky a detaily k tejto problematike ma zaujimaju, vdaja

inac samozrejme tvar piramidy vo videoklipoch nieje nic nove, je to symbol, tak ako vela inych symbolov...

qwerty-xyz

fakticky by som ti to aj podlozit vedel, spolupracu s US si vygooglis kedykolvek, odkazov je vela, ale na tu hviezdnu branu nie a nie to najst, mal som to, aj v linku, ale kde to teraz je, no hladam to odkedy si to tu postol. v ancient aliens bol na to tiez odkaz aj na ostatne veci, ale och, .... no niekedy sa na to pozriem poriadne.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Som tiez celkom velky fanusik SG ale nejaky zaprdeny klip mi ani brvou nepohol.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Aj ja som fanusikom SG a scifi obecne, ale toto co tu predvadzas je cista demagogia.

1. Pocul si uz niekedy o remixoch, remakoc, parodiach, karikaturach a podobnych sposoboch vytvarania novych veci na zaklade starych ? V tom klipe je len obraz ktory je znamy z SG. Nejde o novy serial, ktory by tvrdil, o sebe ze ide o originalnu zalezitost a pritom to bol komplet SG len s inymi menami postav.

2. Ani celu sekundu tam ta pyramida nebola. Toto ti tak hlavu rozbija, ze pustas do eteru podobne vyjadrenia ako moslimovia, ked Jyllands-Posten vydal karikatury Mohameda ?

3. V cerne vyrobili mikroskopicku ciernu dieru. Skoda len ze o tom ani sami nevedia, zato ty mas lepsie zdroje.
Spoiler
4. To ze o niecom su napisane nejake clanky neznamena, ze je to pravda. To ze tie clanky precitalo vela ludi uz duplom nie. To iste plati pre videa, filmy serialy, knihy ...
qwerty-xyz

tak sa ta spytam, cital si co som tu pisal? ... ci ne. lebo ocividne nie. Ide len o to ze niekto nechce nieco otvorit. prosim ta nebud naivny, kebyze niekto chce realne otvorit ciernu dieru tak naleje do pozadovaneho miesta tolko energie ktorej potrebuje ze ju otvori, v cerne sa hrajkaju, a ty si spadol z visne alebo z hrusky? .... lebo mne sa zda ze ten urychlovac nie je jediny na svete,..... to co sa deje v ostatnych vies nieco o tom? lebo podla mna hovno, .... jasne, konspiracie nase kazdodenne,... sak ani v aree 51 nic neni, len ta zastrelia skor nez dojdes k plotu, .... tak ked je to plne zradla pre psy preco kolo toho robia taky povyk?....

:| trooooska sa preber chlape, ludia ako ty su zabrzdeni vo vyvoji toho co sa da ...... takze este raz ti pisem, da sa vela, ide o to ci to niekto chce, ... a ked si fanusik sci fi, tak si dohladaj veci ohladom brany aj sam. podla mna bol namet do videoklipu kopceny .... :smt015
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

qwerty-xyz napísal:v cerne sa hrajkaju, a ty si spadol z visne alebo z hrusky? .... lebo mne sa zda ze ten urychlovac nie je jediny na svete,..... to co sa deje v ostatnych vies nieco o tom? lebo podla mna hovno, ....
Ten urýchľovač je jediný na svete, ostatné ani zďaleka nedosahujú takých energií.
Nože napíš nám, čo takého sa deje vo veľkých urýchľovačoch, ktorých chod je pod neustálim dohľadom desiatok vedcov. To všetci pracujú pre americkú armádu?
qwerty-xyz napísal:kebyze niekto chce realne otvorit ciernu dieru tak naleje do pozadovaneho miesta tolko energie ktorej potrebuje ze ju otvori
A kdeže by si toľko energie vzal? Či si to mám všetko vygoogliť?

A vôbec, vieš o tom, že LHC je len jeden z mnoha experimentov CERNu? Napríklad stabilizácie tmavej hmoty sa nebojíš? Nejakú konšpiráciu na to nemáš? Či to už nie je také zaujímavé, keď to nie je najslávnejší experiment CERNu, ktorý pozná každý?

Ja viem, že hádať sa s qwertym je ako hovoriť psovi koho má voliť, ale všetci takýto konšpirátori by si mohli najskôr naštudovať fyziku všeobecne - nie len to, čo píšu médiá. A potom skúsiť vyplodiť niečo zaujímavé.
Hviezdna brána v CERNe, ty kokos...

A aby som nebol OT - námet do videa bol aj podľa mňa okopčený. Od Egypťanov, ktorí to okopčili z Mezopotámie a preslávili.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

to že je area51 chránená vojakmi a ostnatým plotom je preto, že je to vojenská letecká základňa. Vôbec to ale neznamená že tam majú ufo a ufonov. Zastrelia ťa aj na inej leteckej základni keď začneš preliezať plot. A vôbec nemusí ísť o americkú základňu.

k tým urýchlovačom: jasne si napísal že v CERN-e spravili čiernu dieru, a keď ti to vyvrátil, tak zrazu to bolo už v inom a nie v cerne. A aj keby tú čiernu dieru spravili, to že sa prostredníctvom nich dá cestovať časopriestorom si neviem v ktorom scifi zase vyčítal. Očividne si ale pletieš čierne diery s červími dierami. A očividne tiež nemáš predstavu, koľko energie by bolo treba na ich vytvorenie a koľko sme reálne ako ľudstvo schopný vyrobiť
qwerty-xyz

Vznik čiernych dier, aj keď miniatúrnych, možno v LHC očakávať, preto sa nimi vedci vážne zaoberali. Profesor fyziky na Kalifornskej univerzite v Santa Barbare Steve Giddings a fyzik Michelangelo Mangano z CERN napísali článok, v ktorom ukazujú, že čierne diery z LHC budú neškodné. Publikoval ho CERN na svojich webových stránkach.

takze az tak zase si moc nevymyslam, prco by som vam to dookola mal hladat? nemate google ci co ? ...

a nepletiem si ich, ocividne si to audio pleties TY aj vsetci ostatni, a vies preco ? lebo nikto nou este nepresiel, ani najslavnejsi vozickar co k tomu aby nieco povedal potrebuje tukat do svojej sexi klavesnice na voziku. Aj on aj ostatni hovno vedia, si len myslia, az ked bude realna cierna diera otvorena, a ktosi nou prejde, az vtedy sa bude vediet co je na druhej strane, ci je cierna ci cervia, nikto to nemoze povedat ci a ake su tam rozdiely lebo nimi nepresli, len ich pozoruju z dialky, ... aj to to pozorovanie stoji o hovne, lebo snimaju len svetlo, ktore od ten ciernej diery (radiacia, a svetlo z okolia) ku nam putuje nejaku tu dobu, aktualne sa okolo tej diery moze dial uplne nieco ineho, ked tu svetlo z hviezdy dalekej tisic svetelnych rokov ide, znamena ze my pozorujeme to co sa tam dialo pred tisic rokmi, lebo tisic rokov tu letela informacia svetelna, TERAZ tam moze byt uplne nieco ine, co svetlo vydavat ani nemusi, .... vydava mozno ziarenie a mozno nic, a ked aj daco tak to daco t zase dokym doleti, tak to potrva zase neskutocne dlhu dobu, cize AKTUALNY STAV nevie nik. toto nevyvratis ty ani vozickar.

a energia opakujem nie je problem, vies ty tu davas udaje ze nie sme schopni toho a toho, ty vies ci nie sme ? cern je na co napojeny? na elektraren? zapojim ho na 10 jadrovych elektrarni, a plny vykon tam pojde, potom co ? nezvladneme potahat kable? zapojme ho na 100 jadrovych elektrarni... kto chce, si pamataj, doda potrebnu energiu.

a k tym AKYMKOLVEK VOJENSKYM ZAKLADNIAM .... kde ta vsade zastrelia, no v presove za plotom bezne najdes HUBAROV, ... a v chranenych lesoch este aj turistov . . . . nejako po nikom nestrielaju. zahada co ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no, len problém je ten, že my sa tu nebavíme o energiach aké si dokážeš predstaviť. Tvoja jadrová elektráreň to ani zďaleka nepotiahne. Dokonca ani slnko to nepotiahne. A tam sú už aké megaenergie. Veď ani výbuch supernovy (kde sa na supernovu hrabé naše male slniečko) nemusía vždy vyvolať čiernu dieru. Môžeš urobiť milion jadrových elektrárni, bude to len prd oproti tomu koľko energie by bolo treba. Nehovoriac o tom, že aj myšlienka budovať jadrové elektrárne "donekonečna" je uletená, lebo nemáme na zemi toľko paliva

aj v prešove by ťa strelili, keby máme dosť munície :) Tá základňa je chránená, lebo je to vojenský objekt. Či tam vojaci hrajú karty alebo pitvajú alfa, to o tom nič nevypovedá.
qwerty-xyz

kadopadne ty ale tvrdis ze vybuch supernovy nestaci, ale na aku velku cernu dieru audio? ja netvrdim ze v tomto nemas pravdu, na taku velku ako myslis ty, treba naozaj energie viac ako da nase slnko, ale tu ktoru myslis ty je obrovitanska, tie co su vo vesmire su ovela vacsie ako slnko.

ja mam na mysli dieru o priemere 1 meter, .... mozno menej, .... a tam su uz tie energeticke naroky daleko daleko mensie. cim vacsia diera tym viacej energie treba na jej vytvorenie, cim mensia tym menej, ... pozri, tie mikroskopicke sa v cerne vytvoria, a odparia sa, tak ked sa vie vytvorit mikroskopicka, nevie sa vytvorit aj vacsia ? nie obrovska, ktora zozerie zem, kludne metrova. :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tak diera o priemere jeden meter alebo aj menej je ti na prd, a určite ňou nemôžeš cestovať ako cez stargate, lebo ťa roztrhá skôr ako sa dostaneš za horizont udalosti. Na "teoretické prežitie" za predpokladu techonologii (aj lode aj pohonu aj iných vecí) ktoré nemáme a ani teoreticky ich mať v najbližšej dobe nebudeme, potrebuješ dieru s priemerom rádovo desiatky kilometrov. Ale to ti v novom čase alebo z kade máš tie diery z cernu asi nepísali. A na tie potrebuješ energie, aké ti ani slnko pri kolapse nevyprodukuje (odhaduje sa že po kolapse slnka môže vzniknúť diera s cca 3km priemerom)

ale uzavrime to tak, že námet tam nebol zkopírovaný. Veľkí fanúšikovia stargate to predýchajú, alebo nebudú počúvať katy perry. A o čiernych dierach a cestovaní cez hviezdnu bránu ktorá existuje si založ tému, lebo tu sme už moc offtopic
qwerty-xyz

to je stale len teoria, stale stale stale, to je nieco co vozickar predpoklada, ku ciernej diere sa este nikto nedostal, plus si zober ze ked by si ju mal vytvorenu, tak vyvstava otazka, nie je lepsie najprv do nej posielat vlny? nepredpokladam ze keby ju niekto vytvoril bude tam salenak co do nej hned sam skoci (a moznoze hej) ...

plus ked porazis gravitacnu silu ako taku, (co asi nebude problem, vzhladom na to ze to bude jedna z veci ktore budes potrebovat riesit este pred otvorenim ciernej diery) tak sa ku nej mozes priblizovat ako chces, nema ta ako roztrhat ked na nu budes posobit proti-silou. Plus ako zistis ze si otvoril ciernu a nie cerviu? co to maju napisane na okraji ?

plus stabilita ked sa nad tym zamyslis by sa dala dosiahnut aj keby boli dve rovnake oproti sebe a ich gravitacne sily by sa tym padom znegovali. mas ako ked mas medzi dvoma rovnakymi magnetmi nieco, ked to dobre spravis, tak sa objekt nepritiahne k ani jednemu ani k druhemu, ale je v strede furt. na skumanie by som medzi nich sice neliezol, ale urcite by sa nieco na ten sposob naslo.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ty si úplne bez základov modernej fyziky, na toto ani nemá zmysel odpovedať. Začínam chápať ako je možné, že fakt veríš že máme stargate :)
qwerty-xyz

:lol: moderna fyzika, no o tom som uz pocul, v priebehu storoci sa to stale meni, .... pocul si aj o tom ze kedysi si mysleli ze zem nie je gulata? a si predstav ze ten co to tvrdil bol za debila, .... a teraz? no pozrime sa, asi sme fakt gulata zemeGULA. :smt006 cela fyzika sa moze zmenit, ... a cela fyzika sa moze mylit.
Napísať odpoveď