Strana 1 z 2

Verejná Statická IP adresa

Napísané: 17 jan 2014, 18:52
od používateľa tomas7113
Ahoj :)

Mám net od Telecomu... a chcem sa opytat že či mam verejnu staticku IPčku alebo nie?? popripade ako to zistim...
Chcem si urobit z compu ktory mam doma windows server a cez verejnu staticku ip sa zo vzdialeneho PC na tento PC server pripojit ale myslim ze mam dynamicku IP adresu ale nieviem to iste.Server nepotrebujem na nejake hry alebo ine ale iba na obycajne pouzitie prip.testovacie ucely (studujem IT na strednej)(prvak nic moc :D).Potrebujem poradit ci mam verejnu staticku IP adresu alebo nie ak nie tak pojdem do telecomu si ju vybavit za 4€ mesacne ale niektory pisu ze ked mas DSL od telecomu tak mas automaticky verejnu IP.Btw. kamos sa ale nevie pingnut na moju IP.

Niesom v tom expert takze majte somnou trpezlivost :D

Modem: Zyxel P-2612HNU-F3

Ďakujem.

Re: Verejná IP adresa

Napísané: 17 jan 2014, 19:12
od používateľa heker
Uz davno je to Telekom.

Ak mas DSL, tak verejnu IP mas.

Re: Verejná IP adresa

Napísané: 17 jan 2014, 19:31
od používateľa tomas7113
A preco nejde kamosovi ping na moju IPčku?

Re: Verejná IP adresa

Napísané: 17 jan 2014, 19:34
od používateľa ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
napíš topologiu tvojej siete pre istotu aj jeho

Re: Verejná IP adresa

Napísané: 17 jan 2014, 19:40
od používateľa tomas7113
naco?

Re: Verejná IP adresa

Napísané: 17 jan 2014, 19:40
od používateľa heker
Pretoze mas router a zrejme ti to blokuje.

Re: Verejná IP adresa

Napísané: 17 jan 2014, 19:42
od používateľa tomas7113
A ako mam napisat topologiu siete? viem co to asi je ale ako to zobrazit resp.napisat?

Re: Verejná IP adresa

Napísané: 17 jan 2014, 20:38
od používateľa heker
Klavesnicou alebo to nakresli v malovani.

Re: Verejná IP adresa

Napísané: 17 jan 2014, 20:43
od používateľa tomas7113
Myslim ako ju zistim?

Re: Verejná IP adresa

Napísané: 17 jan 2014, 21:34
od používateľa print_name
aká je tá IP, ktorú sa snaží pingnúť ? (nemusíš napísať celú)

Re: Verejná IP adresa

Napísané: 17 jan 2014, 21:38
od používateľa tomas7113
178.40.***.** staci ?:D

Re: Verejná IP adresa

Napísané: 17 jan 2014, 21:50
od používateľa print_name
Nie som si celkom istý, ale podľa mňa ty máš verejnú IP, ale asi ju nemáš pridelenú priamo na PC, ale na routri. Teda na počítači máš nejakú neverejnú IP, napr. 192.168.1.2 a tá sa prekladá cez NAT na routri na verejnú, tú ktorú si napísal. Keby si nemal verejnú IP tak nemôžeš pristupovať do internetu.

Re: Verejná IP adresa

Napísané: 17 jan 2014, 21:54
od používateľa tomas7113
moze byt lebo ked v cmd dam prikaz ipconfig tak IPv4 address je 192.168.1.56 a ked sa prihlasim do routra tak tam je ta 178.40...ale co s tym mam robit ? ako sa da pridelit na PC verejna IPčka?
No moze byt ze staticka..mne bolo povedane ze potrebujem verejnu IPčku tak sa na nu pytam ale moze byt ze myslim staticka lebo ak viem tak to je nemenna cize nemeni sa ale ostava rovnaka a take nieco potrebujem aby som sa vedel spojit so servrom nie?

Re: Verejná IP adresa

Napísané: 17 jan 2014, 22:01
od používateľa print_name
nech sa vyjadrí niekto, kto sa viac vyzná ako ja. Ale podľa mňa verejnú IP máš, len niečo musíš ponastavovať na routri, prípadne firewall.

Re: Verejná IP adresa

Napísané: 17 jan 2014, 22:17
od používateľa wladas
http://whatismyipaddress.com/
tu ti zobrazi tvoju verejnu IP a tu musis na 100% pingnut
ak bude ina nez je pridelena pre ADSL modem, tak nemas verejnu (ale to je blbost, DSL ma verejnu)

Re: Verejná Statická IP adresa

Napísané: 17 jan 2014, 22:24
od používateľa tomas7113
svoju ip adresu si viem pingnut ale z ineho compu mimo mojej LAN sa neda..

//autoeditácia príspevku (17 Jan 2014, 22:27)


//autoeditácia príspevku (17 Jan 2014, 22:32)
no ale otazka teraz je ako to spravim tak aby bola ip adresa staticka cize aby sa nemenila ale bola stala..niektori vravia ze za to si musis u ISP priplatit iny vravia zas inak tak ako to je?

Re: Verejná Statická IP adresa

Napísané: 17 jan 2014, 22:34
od používateľa print_name
áno keď chceš statickú, tak musíš si zato zaplatiť

Re: Verejná Statická IP adresa

Napísané: 17 jan 2014, 22:35
od používateľa tomas7113
okej dakujem za rady :)

Re: Verejná Statická IP adresa

Napísané: 17 jan 2014, 22:35
od používateľa wladas
Staticku si musis zaplatit u poskytovatela internetu ak to ponuka alebo si zaplatit sluzbu na stranke ktora to ponuka (teraz si ale neviem spomenut na priklad).

Re: Verejná Statická IP adresa

Napísané: 17 jan 2014, 22:38
od používateľa tomas7113
na stranke telecomu som nasiel len dynamicku verejnu ipcku neviem najst cennik na staticku.:/

//autoeditácia príspevku (17 Jan 2014, 22:40)
aha asi som to nasiel..3,94€
http://www.telekom.sk/swift_data/source ... ternet.pdf

to je vsetko co som potreboval vediet.Dakujem za rady..