Upgrade pc

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
smerco55
Amateur
Amateur
Príspevky: 11
Registrovaný: 10 okt 2015, 18:23

Upgrade pc

Príspevok od používateľa smerco55 »

Ahojte , potreboval by som upgradnut pc tak do 350 euro toto je moja aktualna zostava .
//foto patrí do prílohy
Dakujem za rady
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 19313
Registrovaný: 02 nov 2005, 17:03

Re: Upgrade pc

Príspevok od používateľa brm »

A čo mu chýba, že ho potrebuješ upgradnúť?
smerco55
Amateur
Amateur
Príspevky: 11
Registrovaný: 10 okt 2015, 18:23

Re: Upgrade pc

Príspevok od používateľa smerco55 »

tak rád by som natom rozbehol hry ako su witcher 3 atd.
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4950
Registrovaný: 14 júl 2005, 7:44
Bydlisko: Almere
Kontaktovať používateľa:

Re: Upgrade pc

Príspevok od používateľa hrban »

ak máš dva ram moduly, tak si ich zapoj do dual-channel, (do ram slotov rovnakej farby, čiže prvý a tretí alebo druhý plus štvrtý) a za 350€ máš GTX970 alebo lacnejšia varianta r390 s trošku lepším ''tabuľkovým'' výkonom. Procesor je na obe postačujúci, čo ale nemusí byť je zdroj, gtx970 je trošku menej náročná na zdroj ale tiež si dokáže zapýtať. čiže ešte potrebujeme vedieť aký máš zdroj. starú 650 môžeš ešte predať v bazari za nejaké to éčko. :smt033

//autoeditácia príspevku (10 Okt 2015, 18:40)
gtx970 aj r390 rozbehajú witchera 3 na full detajloch pri 1080i na +-55fps. Jediné čo musíš vypnúť je Nvidia hairwork.
smerco55
Amateur
Amateur
Príspevky: 11
Registrovaný: 10 okt 2015, 18:23

Re: Upgrade pc

Príspevok od používateľa smerco55 »

neviem čo myslíš s tou ramkou lebo som zelenáč :lol: ale idem sa pozret na ten zdroj to musím rozšrobovať skrinu že ?
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 5064
Registrovaný: 13 mar 2005, 5:20
Bydlisko: Doma

Re: Upgrade pc

Príspevok od používateľa test »

Ja by som to skor videl na investiciu do zdroja a grafiky, to bude istota. Moze mat len 1 kus ramky s 8GB modulom.
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4950
Registrovaný: 14 júl 2005, 7:44
Bydlisko: Almere
Kontaktovať používateľa:

Re: Upgrade pc

Príspevok od používateľa hrban »

preto sa pýtam či má jednu ramku alebo dve. ak má dve a zapojil to do prvého a druhého slotu tak je to single-channel.

rozšróbuj skrinku a pošli fotky RAM-ky a zdroja, to bude najistejšie.
smerco55
Amateur
Amateur
Príspevky: 11
Registrovaný: 10 okt 2015, 18:23

Re: Upgrade pc

Príspevok od používateľa smerco55 »

ok idem to rozšrobovať a pošlem fotku

//foto patrí do prílohy

//autoeditácia príspevku (10 Okt 2015, 19:39)
Prílohy
20151010_191216[1].jpg
patro16
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 715
Registrovaný: 09 jún 2007, 10:26
Bydlisko: Trenčín

Re: Upgrade pc

Príspevok od používateľa patro16 »

ako to ma byt na hranie tak je to na upgrade celeho pc... tz. toto predat a poskladat si nieco nove

aj ked napis este co je tam za procesor
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4950
Registrovaný: 14 júl 2005, 7:44
Bydlisko: Almere
Kontaktovať používateľa:

Re: Upgrade pc

Príspevok od používateľa hrban »

CPU má vraj i7 3770 takže procesor by bol OK ale tá doska je nejaký kancelársky low-end. Celá skrinka je nejaká divná, to mi príde ako mini-ATX.
Zdroj je tiež katastrofa. 350W isto nenakŕmi 970 a určite nie r390.
smerco55
Amateur
Amateur
Príspevky: 11
Registrovaný: 10 okt 2015, 18:23

Re: Upgrade pc

Príspevok od používateľa smerco55 »

takze keby kúpim niaky 600 kw zdroj a napr r9 380 amd grafiku tak by to stačilo ?
mystique
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3176
Registrovaný: 07 mar 2005, 14:25
Kontaktovať používateľa:

Re: Upgrade pc

Príspevok od používateľa mystique »

ked na to tak pozeram... asi by som to nechal tak a kupil nieco od piky... smrdi to proste mrznutim atd,... tie nove komponenty daju tej staruckej doske pekne zabrat a navyse ani nieje jasne co je to za dosku
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4950
Registrovaný: 14 júl 2005, 7:44
Bydlisko: Almere
Kontaktovať používateľa:

Re: Upgrade pc

Príspevok od používateľa hrban »

asus s h61 chipsetom.
smerco55
Amateur
Amateur
Príspevky: 11
Registrovaný: 10 okt 2015, 18:23

Re: Upgrade pc

Príspevok od používateľa smerco55 »

teda by to bolo lepšie predať a kúpiť new alebo ako ? lebo sa vtom strácam :D
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4950
Registrovaný: 14 júl 2005, 7:44
Bydlisko: Almere
Kontaktovať používateľa:

Re: Upgrade pc

Príspevok od používateľa hrban »

procesor je postačujúci ako som povedal, len tá doska je taká nijaká.
Každopádne potrebuješ poriadny zdroj a k tomu grafiku 390 je asi najlepšia voľba pre teba len je tu tá otázka či to bude doska stíhať uživiť.
smerco55
Amateur
Amateur
Príspevky: 11
Registrovaný: 10 okt 2015, 18:23

Re: Upgrade pc

Príspevok od používateľa smerco55 »

Takže by bolo dobré kúpiť aj tu dosku novú ?
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 19313
Registrovaný: 02 nov 2005, 17:03

Re: Upgrade pc

Príspevok od používateľa brm »

Akú vlastne máš grafiku? Ak dobre pamätám, GTX660 alebo GTX680? Ak by si ju predal, mal by si peniaze na lepšiu dosku s nejakým Z-kovým čipsetom.. (už neviem, aký socket tam máš).
smerco55
Amateur
Amateur
Príspevky: 11
Registrovaný: 10 okt 2015, 18:23

Re: Upgrade pc

Príspevok od používateľa smerco55 »

mám tam gtx 650 1gb a rozpočet cca 550
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 19313
Registrovaný: 02 nov 2005, 17:03

Re: Upgrade pc

Príspevok od používateľa brm »

V tom rozpočte dáš dobrú dosku, zdroj, grafiku a možno sa Ti zvýši na navýšenie ramky alebo SSD.. :)
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4950
Registrovaný: 14 júl 2005, 7:44
Bydlisko: Almere
Kontaktovať používateľa:

Re: Upgrade pc

Príspevok od používateľa hrban »

on bude asi ale potrebovať aj skrinku. a k tomu procesoru je problém zohnať dobrú dosku, resp k tomu procesoru zoženie iba h61 dosku, čiže je mu nová doska k ničomu. Z77 je všade vypredané a ešte majú B75 chipset.
má i7 3770 čiže socket 1155.
Napísať odpoveď