Virus a USB

Informácie o software, ankety...
cmelo141
Amateur
Amateur

Virus a USB

Príspevok od používateľa cmelo141 »

Dobrý deň,
včera som bol jeden počítač "opravovať" a na USB som si doniesol malwar bytes anti-malwar, keď som chcel otvoriť usb cez prehliadač tak ho otvorilo avšak do žiadnej zložky som sa nevedel dostať tak som skusil total commander tak som sa tam dostal a nainštaloval som ho a na pc našlo nejake trojani bit-coin miner či niečo podobné. PC malo veľké využitie PCU po odstránení vírusu išiel v pohode. Dnes sa naskitol problém a to ten že na USB sa v zložkách nič nenachádza a eset našiel nejaké vírusi. Práve teraz nemám prístup k USB ale poobede budem mať. Čo najhoršie sa mohlo stať ? Mohol vírus odstrániť všetky údaje ? ako sa to dá riešiť ? je možné že eset skryl všetky súbory pretože sú infikované ? Čo odporúčate robiť ? je mi jasné že to bola moja chyba aspon keby to bol nejaký USB bez dôležitých údajov čo už poradte čo robiť.
Ďakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Virus a USB

Príspevok od používateľa hojko »

Podla mna ten virus nastavil subory a adresare na USB ako skryte, takze ich normalne nevidis. Treba si dat zobrazit skryte subory. A co sa mohla stat??? Po zadani presneho nazvu virusu/trojanu do Googlu sa urcite docitas, ze akym sposobom sa prejavuje ten virus a co sposobuje.
cmelo141
Amateur
Amateur

Re: Virus a USB

Príspevok od používateľa cmelo141 »

vdaka za info okamžite ako budem mat pristup k usb tak to skontrolujem budem informovať

//autoeditácia príspevku (25 Jan 2013, 16:03)
Zdravím no takže, keď otvorím kľúč tak všetky priečinky sú zmenené na odkazy samozrejme odkaz nefunguje, skryté súbory a priečinky tam nie sú, keď dám vlastnosti kľúča tak vypisuje 3 GB neviem však nájsť tie 3GB. Čo mám robiť ?

//autoeditácia príspevku (25 Jan 2013, 16:05)
no nová vec zistená po kliknutí na odkaz sa nikam nedostanem avšak keď napíšem prijamu cestu priečinku napr. G:/nový priečinok tak sa do neho dostanem a všetko funguje normálne, ako zruším tie odkazy ?

//autoeditácia príspevku (25 Jan 2013, 16:08)
no takže dal som zobraziť ešte aj systémové súbory a teraz to už vidím takže zatiaľ to prekopírujem do pc zalohujem všetko a dal som skontrolovať usb pomocou malwar byte ale nič nenašiel takže zatial neviem čo to bol za vírus...

//autoeditácia príspevku (25 Jan 2013, 16:17)
lenže neviem odkryť tie súbory lebo ten atribút skrytý sa nedá kliknuť naň pohrám sa s tím ale napíšťe ak viete ako na to

//autoeditácia príspevku (25 Jan 2013, 16:46)
takže vyriešil som to pomocou bat súboru s tímto kódom: "attrib -h -s %1" takže už to všetko fičí ako má, vírus neviem čo to bol zač pretože ho asi eset odstránil
Napísať odpoveď