Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 20 Jan 2017, 6:43



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 9 ] 
Vlnenie obrazu
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
Amateur
Amateur
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 4.9.2009
Príspevky: 12
Karma: Neutrál
Príspevok Vlnenie obrazu
Zdravim,

mam problem s monitorom, uz som skusal viacero pokusov, no nic mi nepomohlo, tak sa obraciam s prosbou na vas.
Pri spusteni akejkolvek fullscreen hre sa mi po istej dobe ( do 5 minut urcite ) zacne vlnit obraz, najpr len trocha, potom uz to je dost vidno aj bez sustredenia sa na tuto chybu. Neviem, ako lepsie to popisat, odfotit sa to neda, screen detto, obraz sa proste trasie, je rozmazany. Takto je to nehratelne a nehovoriac o tom, ake neprijemne je to pre oci. Doteraz som tuto vec nepozoroval preto, lebo som hry na tomto PC vobec nehraval, az pred par dnami som si kupil hru a ako naschval, nic z toho. Pri filmoch to nerobi, preto predpokladam, ze to ma suvis iba pri fullscreen hrach ( pricom rozlisenie v hre je rovnake ako rozlisenie plochy ). Najprv som myslel, ze je vadny monitor, ale ked som ho pripojil na iny komp, vsetko bolo v poriadku. Takze kde by mohol byt problem? Ovladace od grafiky? Upgrade-ol som na najnovsie, stale to iste. Nejake nastavenia v NVIDIA settings? Co presne? ... Obnovovacia frekvencia monitora? Mam nastavenu najnizsiu, 60Hz, ako vo windowse, tak aj v hrach. Skusal som aj 75, to iste.
Budem rad ozaj za kazdu radu, lebo toto je ozaj hadanka pre mna. Dakujem.

Windows 7 64-bit
Grafika GeForce GTS 250 ... ovladac 342.00 (presne oznacenie = 21.21.13.4200)

P.S.: niekedy pomoze auto-adjust, alebo teda "resetovanie monitora" a potom hra zazracne ide aj celu dobu hrania, ale tento pripad nastane ozaj malokedy. Niekedy to vyriesi situaciu iba na minutu, niekedy dokonca vobec. Naopak zase, ak hru vypnem, tak raz, alebo dvakrat za sebou auto-adjust obraz napravi, ale to uz sme vo windowse, cize po zapnuti hry opat to iste.


31 Okt 2016, 11:49
Profil  
Guru wannabe
Guru wannabe
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.1.2008
Príspevky: 2364
Karma: Level +1
Príspevok Re: Vlnenie obrazu
Tu sa to riesilo a v mojom pripade sa to aj vyriesilo, konkretne vymenou grafickej karty, tebe mozno pomoze nieco ine, precitaj si tu temu.

led-sa-vlni-t182488.html


31 Okt 2016, 12:38
Profil  
Amateur
Amateur
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 4.9.2009
Príspevky: 12
Karma: Neutrál
Príspevok Re: Vlnenie obrazu
Dakujem za hint. Vyskusal som inu zasuvku, nepomohlo. Skusil som aj iny monitor na mojom PC ( bol vacsi, rovnaky som nemal ). Fungoval bezchybne. No tento moj monitor fungoval bezchybne aj na druhom PC, i ked je pravda, ze ten PC bol slabsi a skusana hra bola uplne na minime, najnizsie rozlisenie a vsetky graficke prvky boli vypnute. Takze ja uz ozaj neviem co s tym. Novu grafiku urcite kupovat nebudem, nie som nejaky gamer, hram len prilezitostne ked niet co s casom. Jedine rozumne riesenie bude asi novy monitor s HDMI, ak teda rozmyslam spravne.
Aka je pravdepodobnost, ze sa bude nieco diat s obrazom, pokial bude monitor prepojeny cez digitalny konektor, nie cez analogovy VGA? Takisto ma zaujima, ci by redukcia HDMI->VGA mohla byt napomocna. Nemam takuto redukciu doma, tak aby som ju nekupoval zbytocne, ak je to vlastne taky isty princip prenosu dat k monitoru.


01 Nov 2016, 8:30
Profil  
Guru wannabe
Guru wannabe
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.1.2008
Príspevky: 2364
Karma: Level +1
Príspevok Re: Vlnenie obrazu
Aku mas graficku kartu a ake rozlisenie ma monitor? Novu ci pouzitu grafiku kupis lacnejsie ako novy monitor, taktiez ak bude mat monitor vyssie nativne rozlisenie, tak to vlnenie tam asi pri HDMI nebude, ale bude mat vyssie naroky a hry ktore ti teraz idu bez problemov, ti s rovnakymi detailami nepojdu - a pouzivat nizsie ako nativne rozlisenie je nezmysel.

Inak stale nie je celkom iste, ze ide o to analogove vlnenie, ak nie, potom ani novy monitor s HDMI nepomoze.

Napadlo ma, ze ak si testoval ine PC, mohol by si vyskusat prehodit graficku kartu z toho druheho PC do tvojho, mal by si istotu, ze to sposobuje prave grafika.


01 Nov 2016, 12:55
Profil  
Amateur
Amateur
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 4.9.2009
Príspevky: 12
Karma: Neutrál
Príspevok Re: Vlnenie obrazu
Graficka karta = GeForce GTS 250 ,, rozlisenie 1440x900 ( najvyssie mozne )

Problem je, ze tento monitor ma iba VGA vstup, preto ma zaujima ci prevodnik HDMI->VGA bude mat nejaky funkcny vyznam v sposobe prenosu, alebo je to stale to iste ako pri pouziti VGA kabla. Zbytocne budem kupovat 20 eurovy kabel/prevodnik, pokial mi to bude prd platne.
Graficku kartu druhu asi skusat nemusim, lebo ked som vyskusal kamaratov monitor ( 24" , tiez cez VGA kabel ) na mojom PC, tak hra sla na full rozliseni bez vlnenia, ani po dlhsej dobe. Alebo to s tym nijako nesuvisi?


02 Nov 2016, 19:28
Profil  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.5.2006
Príspevky: 6982
Karma: Level +4
Príspevok Re: Vlnenie obrazu
VGA je analog, HDMI je digital. To je ako previest videokazetu na DVD, kvalita bude rovnaka, cize stale zla ako v pripade VHS. Takze to vyznam nema.


02 Nov 2016, 20:18
Profil  
Guru wannabe
Guru wannabe
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.1.2008
Príspevky: 2364
Karma: Level +1
Príspevok Re: Vlnenie obrazu
Neviem co presne sposobuje to vlnenie, v mojom pripade - u kamosa to tiez niekedy bolo v poriadku a niekedy sa vlnilo, rovnaky pc, monitor, aj rovnaky spusteny obsah, internet alebo film (rovnaky).

Ak ta tvoja grafika nepodporuje ani full HD rozlisenie, potom nebude kupa noveho monitora velkou vyhrou, kedze uz takmer vsetky maju bud full HD alebo aspon 1680x1050, musel by si pouzivat nenativne rozlisenie a to sposobi podobnu vadu obrazu ako to vlnenie.

Co sa tyka redukcie, ak by to aj fungovalo, bude to stale analogovy prenos, takze je nepravdepodobne ze by problem vyriesilo, kazdopadne, mozes sa dohodnut v obchode, aby si redukciu mohol vratit, myslim ze NAY to umoznuje, zrejme aj ine obchody.

Ked uz zvazujes kupu redukcie za 20€, zvaz tiez kupu grafickej karty, s 2GB VRAM kupis od 30€ novu, takze z bazaru ta mozno vyjde lacnejsie ako redukcia.


02 Nov 2016, 20:36
Profil  
Amateur
Amateur
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 4.9.2009
Príspevky: 12
Karma: Neutrál
Príspevok Re: Vlnenie obrazu
Dobre teda chlapi, dakujem za pomoc, skusim si este od nejakeho znameho poziciat ten adapter, i ked tiez si myslim, ze to je blbost, ako ste mi to vysvetlili. Ak to nepomoze, tak miesto novej grafiky si radsej zaobstaram nejaky monitor s HDMI prenosom ( nemam nejaky ultra mega pocitac, mam jednu hru, takze radsej stavit na istotu, ako kupit novu grafiku a bude robit to iste ). Vdaka.


02 Nov 2016, 21:21
Profil  
Moderátor
Moderátor
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.2.2005
Príspevky: 18001
Bydlisko: KE
Karma: Level +6
Príspevok Re: Vlnenie obrazu
Tak tak, najlepsie bude vymenit monitor a budes mat pokoj.


03 Nov 2016, 10:13
Profil  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 9 ] 


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2016
[ Time : 0.085s | 12 Queries | GZIP : On ]