Putin si ale predstavuje tú neutralitu tak, že Ukrajinci budú žiť pod ruskou čižmou a bez Moskvy nemôžu sami o svojej krajine rozhodovať. Vzdali sa nukleárneho arzenálu výmenou za záruky Ruska, že rešpektujú ich suverenitu a územnú celistvosť. A vidíme ako to dopadlo. Do NATO ani nemohli vstúpiť. To dá rozum, že keď Putin nechcel, aby sa NATO rozšírilo k Rusku, tak napadol krajinu, ktorá ani do NATO nemôže ísť a posunie Rusko rovno k Poľsku, čo je asi voči Rusku najnepriateľsky naladená NATO krajina.NHISPVM napísal: 25 feb 2022, 21:06 Zasa nechápem prečo je putin označovaný za šialenca. Myslím si, že putin je pričetný a úplne presne chápe všetky svoje rozhodnutia. Tak či onak, takíto masívny a mesiace planovaný útok nie je z jeho hlavy a isto v Rusku nevládne až tak tvrdo ako napr. hitler, aby si presadil aj úplne pre rusko nevýhodné a zničujúce rozhodnutia.Tým sa nechcem ruska zastávať ale treba si uvedomiť, že toto nie je akt šialenca, ale vyeskalovanie situácie od roku 2013. Rusákov sa nezastávam a myslím si, že UA má právo sama a slobodne sa rozhodnúť, či vstúpi do EU a NATO, alebo nie. Na druhej strane chápem vyjadrenia Ruska. Je to USA a NATO, ktoré sa tlačí stále k ich hraniciam a nie oni. Neviem, to bol taký problém sa dohodnúť, že UA bude neutrálna krajina ako Švajčiarsko a nebude sa pridávať na žiadnu stranu ? Pre ukrajinu nie je žiadna výhoda aby bola narazinkovou zónou Ruska, alebo opačne... Je smutné, že sa tomu dalo predísť a za 8 rokov sa prakticky pre mier nespravilo nič.
Vojna na Ukrajine
Re: USA vs Rusko
Osobne na NATO ani neverím, myslím si, že to je obyčajný papierovy zdrap, ktorý ani keby rusáci zautočili na slovensko, tak by sa na nič nezmohli... Asi rovnako ako keď Chamberlain mával s tým svojím papierom po prílete do UK. Osobne sa toho obávam, že Poliaci a Slováci budú druhý na rade a maďari sa mile radi pridajú na stranu ruska.
Neviem ci sa NATO/US tlacili na hranice Ruska. Baltske krajiny to nemali pod Moskvou nikdy lahke. Odchadzanie zo Sovietskeho zavazu mali tazke a prirodzene ich to tahalo na Zapad. Mali pravo vstupit kam chceli.
Poliaci mali s Moskvou zle skusenosti pred 1918, dokonca cele storocia. Najhorsie pre nich bolo dovolit si porazit Cervenu Armadu na Visle 1920 a dostali to vyzrate v 1939 a nasledne. Takze maju objektivny dovod tahat sa ku Zapadu.
No a nakoniec je na hranici Ruska Norsko, ktore NATO spoluzakladalo. Takze NATO/US sa na ziadnu hranicu Ruska nenatlacilo. Len v moskovskom hrade zabudli, ze staty si mozu vyberat kam chcu patrit a ziadny botoxovy zakrslik im do toho nebude hovorit.
Slovensko je v naraznikovom uzemi, od kedy to dal na papier Halford Mackinder v roku 1904. Od vtedy sa len trosku posunuli niektore hranice a premenovali staty.
Poliaci mali s Moskvou zle skusenosti pred 1918, dokonca cele storocia. Najhorsie pre nich bolo dovolit si porazit Cervenu Armadu na Visle 1920 a dostali to vyzrate v 1939 a nasledne. Takze maju objektivny dovod tahat sa ku Zapadu.
No a nakoniec je na hranici Ruska Norsko, ktore NATO spoluzakladalo. Takze NATO/US sa na ziadnu hranicu Ruska nenatlacilo. Len v moskovskom hrade zabudli, ze staty si mozu vyberat kam chcu patrit a ziadny botoxovy zakrslik im do toho nebude hovorit.
Slovensko je v naraznikovom uzemi, od kedy to dal na papier Halford Mackinder v roku 1904. Od vtedy sa len trosku posunuli niektore hranice a premenovali staty.
ano obyčajný papierový zdrapOsobne na NATO ani neverím, myslím si, že to je obyčajný papierovy zdrap, ktorý ani keby rusáci zautočili na slovensko, tak by sa na nič nezmohli... Asi rovnako ako keď Chamberlain mával s tým svojím papierom po prílete do UK. Osobne sa toho obávam, že Poliaci a Slováci budú druhý na rade a maďari sa mile radi pridajú na stranu ruska.
Na Slovensku budú v rámci posilnenia východného krídla NATO pôsobiť nemeckí vojaci a nasadiť by mali aj protilietadlový raketový systém Patriot. Zriadenie bojovej skupiny Bundeswehru pre Slovensko potvrdila ministerka obrany Christine Lambrechtová s tým, že sa tak stalo po rozhovore so slovenským náprotivkom.
jackb aby bolo jasne. Rusko nijako neobraňujem a ani neschváľujem a som proti vojne. Len diskutujem a snažím sa pozerať na vec nestranne aj keď som srdcom presvedčený, že ukrajina ako slobodná krajina má právo sa rozhodnúť sama...
Taktiež chápem aj tvoje fakty aké sú vzťahy s ruskom a úprimne sa nečudujem ani ukrajine, že má na rusko po hladomore a systematickom vyvražďovaní svoj názor na rusko. Ale prosto uvedomujem si aj fakt, že svet nefunguje na tom, kto ma načo právo. Prosto väčší a silnejší zje slabšieho. A preto to inak asi ani dopadnúť nemohlo. To, že rusko nepripustí vstup do NATO muselo byť jasné úplne každému a každý musel vedieť, že to nedopadne dobre. Tak prečo toto dopustili ?

Taktiež chápem aj tvoje fakty aké sú vzťahy s ruskom a úprimne sa nečudujem ani ukrajine, že má na rusko po hladomore a systematickom vyvražďovaní svoj názor na rusko. Ale prosto uvedomujem si aj fakt, že svet nefunguje na tom, kto ma načo právo. Prosto väčší a silnejší zje slabšieho. A preto to inak asi ani dopadnúť nemohlo. To, že rusko nepripustí vstup do NATO muselo byť jasné úplne každému a každý musel vedieť, že to nedopadne dobre. Tak prečo toto dopustili ?
si presne ten prípad človeka, ktorý som popisoval v poste hore
NHISPVM
pozri, ja som bol odzaciatku za to, aby sa Ukrajinci s Ruskom dohodli aj za cenu velkych ustupkov, lebo bolo jasne, ze nasledny konflikt bude pre Ukrajinu/a nakoniec celu Europu/ katastrofa. Ale realita je taka, ze Ukrajinci neboli ochotni take silne ustupky urobit, naviac, nikde nemali zaruku, ze im potom da Rusko pokoj a nebude sa ich snazit aj nadalej ovplyvnovat. Bolo to rozhodnutie Ukrajiny a mali na to pravo.
Treba mysliet aj na to, ze Ukrajina sa v 90tych rokoch vzdala jadrovych zbrani vymenou za slub dodrzania jej uzemnej integrity a teraz mu Zapad odmieta dostoacne pomahat ked bola napadnuta Ruskom.
pozri, ja som bol odzaciatku za to, aby sa Ukrajinci s Ruskom dohodli aj za cenu velkych ustupkov, lebo bolo jasne, ze nasledny konflikt bude pre Ukrajinu/a nakoniec celu Europu/ katastrofa. Ale realita je taka, ze Ukrajinci neboli ochotni take silne ustupky urobit, naviac, nikde nemali zaruku, ze im potom da Rusko pokoj a nebude sa ich snazit aj nadalej ovplyvnovat. Bolo to rozhodnutie Ukrajiny a mali na to pravo.
Treba mysliet aj na to, ze Ukrajina sa v 90tych rokoch vzdala jadrovych zbrani vymenou za slub dodrzania jej uzemnej integrity a teraz mu Zapad odmieta dostoacne pomahat ked bola napadnuta Ruskom.
mLuks - To, že tu príde 200 vojačikov je nič. Ako vravel aj dnes Naď, že prídu tu armáda NATO v prípade núdze do pár dní. Lenže Slonvesko nemá "pár dní" v prípade útoku. Nie sme ukrajina, ktorá sa na vojnu s ruskom pripravovala 8 rokov. Neviem akou maximálnou rýchlosťou dokáže ísť rusky tank, ale presne ich rýchlosť a vzdialenosť Bratislavy od hraníc je čas, ktorý Slovensko by v takom prípade malo. A viem si potom predstaviť pomoc, ktorú by sme potom dostali. Len prázdne reči a zasvietené farbičky na prezidentskom dome...
Autoeditácia príspevku po 3 min 32 sek:
Autoeditácia príspevku po 3 min 32 sek:
Súhlasím, teraz však majú 100% záruku, že budú úplne vo všetkom skákať ako ten senilný dedo bude pískať.gogo956 napísal: 25 feb 2022, 21:44 NHISPVM
Kolko krat to ešte zopakuješ?NHISPVM napísal: 25 feb 2022, 21:39 aby bolo jasne. Rusko nijako neobraňujem a ani neschváľujem a som proti vojne.
Rusi nezautocili na Ukrajinu kvoli tomu, že chcela ist do nato alebo EU, oni na nu zautocili, lebo jej amerika pomahala budovat obranu voci vonkajsej agresii, nema na svojom uzemi ziadne atomove ani ine zbrane hromadneho nicenia, ale Rusko proste chcelo uzemie pre seba, je pre Putina strategicke. Neutralita by nic nevyriesila, kedze aby si bol neutralny, tak by do tvojej spravy nemohlo Rusko nijak zasahovat.
Ukrajina ma jednoducho osudovu smolu, ze susedi s Ruskom. Sucastou Nato sa stat nemoze, lebo to Rusko nedovoli a ked bude "neutralne" tak navzdy zostane "ruským vazalom". V podstate neriesitelna situacia, preto sa zo zufalstva Ukrajina rozhodla ze vsetko staví na jednu kartu a bude o slobodu bojovat.
NHISPVM
do pár dní...píšeš to tak, jak keby ruské jednotky spadli z neba na hranicu s nami a hneď prelomili hranice, normálne zo zeme vylezú...si to fakt predstavuješ jak hurvínek válku, kým rusko presunie armádu potrebnú na útok na nás ku našej hranici, tak my stihneme postaviť obranu na hranici aj s vojskom NATO. Pohyb jendotiek by bol dávno monitorovaný, rovnako ako teraz, už pri pohybe a presune jednotiek, by sa mobilizovalo NATO na našej hranici.
Putin luskne prston a za hranicou sa ocitne 200 000 vojakov aj s technikou, už je aj čarodejník?
Či si myslíš, že po tomto útok na ukrajinu by sme sa len tak pozerali na mobilizaciu ruského vojska ku našej hranici a tvarili sa, šak ide o cvičenie?
do pár dní...píšeš to tak, jak keby ruské jednotky spadli z neba na hranicu s nami a hneď prelomili hranice, normálne zo zeme vylezú...si to fakt predstavuješ jak hurvínek válku, kým rusko presunie armádu potrebnú na útok na nás ku našej hranici, tak my stihneme postaviť obranu na hranici aj s vojskom NATO. Pohyb jendotiek by bol dávno monitorovaný, rovnako ako teraz, už pri pohybe a presune jednotiek, by sa mobilizovalo NATO na našej hranici.
Putin luskne prston a za hranicou sa ocitne 200 000 vojakov aj s technikou, už je aj čarodejník?
Či si myslíš, že po tomto útok na ukrajinu by sme sa len tak pozerali na mobilizaciu ruského vojska ku našej hranici a tvarili sa, šak ide o cvičenie?
Celý svet teoreticky vie zničiť ktokoľvek, kto vie vyrobiť jadrové zbrane, takže to nie je point, ani vojna sa nevyhráva za účelom zničenia celého sveta. To je tak, rusi majú tanky, američania A10ky.
Ono je problem asi aj v tom, ze Ukrajina inklinuje k Turecku ktoré je stáročný rival Ruska v Ciernom mori aj na Kaukaze.
To možno pravoslávny Rusi beru ako zradu pravoslávnych Ukrajincov, že sa paktuju s moslimami z Turecka.
Napríklad aj Krym tam žiju Krymský Tatári ktorý maju väzby na Turecko z historickeho hladiska.
To možno pravoslávny Rusi beru ako zradu pravoslávnych Ukrajincov, že sa paktuju s moslimami z Turecka.
Napríklad aj Krym tam žiju Krymský Tatári ktorý maju väzby na Turecko z historickeho hladiska.
Náboženstvo by som do toho ozaj neťahal
retkic - zopakujem to toľko x, koľko x budem chcieť to zopakovať. Som veľmi rád, že ty presne vidíš putinovi a rusom do hlavy a presne vieš prečo oni zautočili.
gogo - s týmto súhlasím otázka je teda teraz, či to naozaj stalo zato politikom obetovať nevinných ľudí, pre vojnu, ktorú nemohli vybrať.
mLusk - Porovnávaš dve rozdielne veci. Útok na UA sa chystal mesiace, keďže po 8 rokoch bojoch a zbrojenia sú pre Rusko ťažký super.V prípade slovenska stačí, že ako budú postupne obsadzovať ukrajinu smerom na Západ, tak sa nezastavia a tu hranicu proso prekročia. Na obsadenie Slovenska nepotrebujú 200 000 vojakov. Som presvedčený, že ak by slovensko prekročili s 10 tankami a 5 vrtuľíkmi ráno, tak o 17tej sú v Bratislave
gogo - s týmto súhlasím otázka je teda teraz, či to naozaj stalo zato politikom obetovať nevinných ľudí, pre vojnu, ktorú nemohli vybrať.
mLusk - Porovnávaš dve rozdielne veci. Útok na UA sa chystal mesiace, keďže po 8 rokoch bojoch a zbrojenia sú pre Rusko ťažký super.V prípade slovenska stačí, že ako budú postupne obsadzovať ukrajinu smerom na Západ, tak sa nezastavia a tu hranicu proso prekročia. Na obsadenie Slovenska nepotrebujú 200 000 vojakov. Som presvedčený, že ak by slovensko prekročili s 10 tankami a 5 vrtuľíkmi ráno, tak o 17tej sú v Bratislave
@blastbit to maš trochu pomylene s tym Krymom, Turecky tatari boli na Kryme este pred Rusmi, kedy si vybojovali toto uzemie od Grekov, rusi si ho vydobili az niekedy v 19 storoci nieco, nieco.
Rusi nemaju vobec nic voci moslimom, maju ich na svojom uzemi plno.
Autoeditácia príspevku po 3 min 47 sek:
Rusi nemaju vobec nic voci moslimom, maju ich na svojom uzemi plno.
Autoeditácia príspevku po 3 min 47 sek:
presne som si aj myslel
Do hlavy mu/im nevidim, ale ty zrejme asi ano.NHISPVM napísal: 25 feb 2022, 22:28 Som veľmi rád, že ty presne vidíš putinovi a rusom do hlavy a presne vieš prečo oni zautočili.
NHISPVM
a ty ignoruješ zakladnú vec, že keď už teraz tu budeme mať posilnené NATO aj keď sú boje ďaleko, tak ak budú rusi pokračovať na západ po ukrajine, tak to NATO z našej hranice neodíde, ostane tu, resp. ešte viac sa posilní.
Ale keď si myslíš, že 10 tankov a 5 vrtulníkov obsadí slovensko a dokáže prejsť celým slovenskom za jeden deň, tak si ďalej žužlaj veľký palec v ústach, nemá zmysel sa s tebou baviť na túto tému, lebo si absolutne uletený mimo realitu
a ty ignoruješ zakladnú vec, že keď už teraz tu budeme mať posilnené NATO aj keď sú boje ďaleko, tak ak budú rusi pokračovať na západ po ukrajine, tak to NATO z našej hranice neodíde, ostane tu, resp. ešte viac sa posilní.
Ale keď si myslíš, že 10 tankov a 5 vrtulníkov obsadí slovensko a dokáže prejsť celým slovenskom za jeden deň, tak si ďalej žužlaj veľký palec v ústach, nemá zmysel sa s tebou baviť na túto tému, lebo si absolutne uletený mimo realitu
retkvic- ved áno na Kryme boli tatári dávno pred rusmi a s ukrajincami maju väzby preto ich to aj v súčasnosti k sebe spája Ukrajinu a Turecko.
A nie je moslim ako moslim, šak sa delia na rôzne skupiny. Je rozdiel medzi arabským,tureckým moslimom a moslimom z Iránu.
Najviac mi je lúto maličkých detí a starích ludí ktorí chceli v pokoji dožiť starobu.
A nie je moslim ako moslim, šak sa delia na rôzne skupiny. Je rozdiel medzi arabským,tureckým moslimom a moslimom z Iránu.
Najviac mi je lúto maličkých detí a starích ludí ktorí chceli v pokoji dožiť starobu.
Clenom OSN je aj Rusko a oni logicky by to blokovali.
Presvedceny mozes byt ale realita je taka ze by sa ledva dostali do RoznavyNHISPVM napísal: 25 feb 2022, 22:28Som presvedčený, že ak by slovensko prekročili s 10 tankami a 5 vrtuľíkmi ráno, tak o 17tej sú v Bratislave
Pri stave nasich dialnic je to dost mozne 
Ak by to bolo iba 10 tankov a mali by sme javeliny, tak skoncianiekde na hranici, ten 5 vrtulnik by dopadol niekde pri Roznave, ak by ich bolo 10x viac tak to uz by bolo nieco ine.
Ak by to bolo iba 10 tankov a mali by sme javeliny, tak skoncianiekde na hranici, ten 5 vrtulnik by dopadol niekde pri Roznave, ak by ich bolo 10x viac tak to uz by bolo nieco ine.