Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa gogo956 »

Cherson je pre obe strany absolutne klucovy
https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... .seznam.cz
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

Wtf? A cital niekto ten clanok? Alebo bavime sa vobec o tom istom?
Vyplýva z toho článku niečo v tom zmysle, že zistenia AI smerujú len k okupovaným územiam? Odkiaľ máte tento zdroj? Ja som nič také nenašiel.

Ale úprimne začínam byť zhrozený. Lebo vidím, že niektorí užívateľa fóra by nemali problém s najťažšími vojnovými zločinmi, ak by podla nich smerovali ku skupine obyvateľov s ktorou nespmpatizujú.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Peter00 napísal: 05 aug 2022, 12:10 Wtf? A cital niekto ten clanok? Alebo bavime sa vobec o tom istom?
Vyplýva z toho článku niečo v tom zmysle, že zistenia AI smerujú len k okupovaným územiam? Odkiaľ máte tento zdroj? Ja som nič také nenašiel.

Ale úprimne začínam byť zhrozený. Lebo vidím, že niektorí užívateľa fóra by nemali problém s najťažšími vojnovými zločinmi, ak by podla nich smerovali ku skupine obyvateľov s ktorou nespmpatizujú.
Tak babo raď. Čo majú robiť? Ísť za mesto na pole a namalovať techniku nejakou neónovou farbou, nech ich Rusi môžu zničiť? Potom podľa teba bude mier? Ukrajinci nebombardujú stanice a nákupné centrá stovky kilometrov za frontom rovno v čase, keď je tam najviac ľudí. Ukrajinci nestrielajú kazetovú muníciu na sídliská a polia, aby to pozabíjalo farmárov pri žatve. Kde si bol posledné mesiace, keď Ukrajinci žiadali medzinárodné spoločenstvo, aby dohodli humanitárne koridory nech môžu evakuovať civilistov a Rusi strielali ešte aj na ten jeden koridor, ktorý z Mariupola vyjednal a zabezpečoval červený kríž.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

ephramko napísal: 05 aug 2022, 12:46 Tak babo raď. Čo majú robiť? Ísť za mesto na pole a namalovať techniku nejakou neónovou farbou, nech ich Rusi môžu zničiť? Potom podľa teba bude mier? Ukrajinci nebombardujú stanice a nákupné centrá stovky kilometrov za frontom rovno v čase, keď je tam najviac ľudí. Ukrajinci nestrielajú kazetovú muníciu na sídliská a polia, aby to pozabíjalo farmárov pri žatve. Kde si bol posledné mesiace, keď Ukrajinci žiadali medzinárodné spoločenstvo, aby dohodli humanitárne koridory nech môžu evakuovať civilistov a Rusi strielali ešte aj na ten jeden koridor, ktorý z Mariupola vyjednal a zabezpečoval červený kríž.
Stacilo by spravit to, co pisu v tom článku. Je to tam napísané.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Hehe, zasa tu podaktori pouzivatelia nevedia prehltnut kritiku Ukrajiny. Pri tomto kryti civilnymi budovami sa zvykne vyhodnocovat ci to spravanie v civilnej oblasti bolo naozaj potrebne z vojenskeho hladiska, alebo je to zbytocne ohrozovanie civilov. Ano, kebyze sa tam bojuje ulicu po ulici a vyuziju vojaci napr. aj nemocnicu, tak by sa to vyhodnotilo ako legitimne. Ak ale pouzivaju mesto, civilov a infrastrukturu ako krytie pre nejake rutinne delostrelecke ostrelovanie, tak to uz je zbytocne vytvaranie nebezpecenstva bez civilov okolo.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

je nerealne, aby sme sa vratili do 17. storocia a bojovali na poli kdesi za dedinou
„Väčšina obytných oblastí, kde sa vojaci nachádzali, bola vzdialená niekoľko kilometrov od frontových línií a existovali reálne alternatívy, ktoré by neohrozovali civilistov – napríklad vojenské základne, husto zalesnené oblasti alebo iné stavby ďalej od obytných oblastí,“ uviedla AI
nie, neexistovali

ukrajinski vojaci obranuju cele uzemie, vratane tych obytnych domov
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ja len podoknem, ze niekolko kilometrov od frontovej linie je v dnesnej dobe nic, pritankoch, raketach a obrnenych vozidlach je niekolko kilometrov zalezitostou niekoko minut.

A tiez druha vec, na poli za dedinou sa nebojovalo ani v stredoveku, teda aspon ti rozumensi velitelia sa tomu snazili vyhnut.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"pritom je to ich cieľ, aby za obeť padli civilisti" - to sa dá napísať buď z veľkého tepla - alebo ako očierňovací zámer...
Dokáž, že "to je cieľ".
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ukrajina má tú smolu že je rovinatá, nemá hornaté priesmyky, front je velmi široký, jasný agresor je ale Rusko.Diplomatické dohody porušované z ich strany. Ak sa na východe UA diali nejaké vraždy z UA strany páchané na ruskom obyvatelstve stále sa mohli Rusi obratit na medzinárodné súdy, ktoré ale Rusko neuznáva. Zo dna na den invázia, to sme tu ale tiez predpokladali ze 500 tisicova armada pri hraniciach neznačí nič dobré a že o vojenské cvicenie sa nejedná.
Tak pocas Napoleona Bonaparta co uz bolo 19 storočie sa bojovalo aj za dedinou napr bitka pri Jílovom (battle of Eylau 1807), bitka medzi domami a kostolmi.Ruské delá rozložené na kopcoch a utok francuzskej kavalérie na delostrelecké baterie a obranné pluky.
Edit- no jo aj Waterloo, počas grecko-perzských vojen bitka o Rhodos,bitka o Alexandriu medzi Rímom a Egyptom, atd dalo by sa pokracovat.
Ked už bitka priamo v meste tak bitka o Varšavu 2 svetová vojna, gulometné hniezda v domoch, pocas 1 sv. vojny bitka o Brusel.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nie?
bitka pri Slavkove (1805), bitka pri Mohaci (1526), bitka pri Viedni (1683), atd

malokedy sa bojovalo v meste ako takom, napada mi len Stalingrad, ani Petrohrad neboli boje priamo o mesto, ale skor obklucenie a pokus o vyhladovanie
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

https://deepstatemap.live/en#6/48.785/33.838

Dúfam, že zelených plôch bude pribúdať. (gogo956 dík za tip)
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ja nechapem, co sa z toho robi take halo. ako jasne, pozitivne pr to ukrajine nerobi, ale nazorove skupiny su uz davno podelene a nic to nemeni. len mi pride vtipne ako sa to bakane sorosovo AI zrazu "alternative" hodi :D
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ja som si včera na obede vypočul od susedného stola diskusiu, kde traja chlapíci vehementne velebili Putina, jediným normálnym politikom v Európe je Orbán, Ukrajinci majú tajné biolaboratóriá s biologickými zbraňami po ktorých Rusi idú, sankcie nefungujú a Putin s nimi zničí EÚ a podobne.
Nedojedol som, musel som odísť, prestalo mi chutiť.
O pár hodín neskôr na odchode z práce pozerám a najhlučnejší z tých chlapov, ktorí sa tam delili o múdrosti práve odchádza z rovnakej budovy a uvedomil som si, že je to vlastne kolega, šiel si v košeli a kufríkom, v živote by som to od pohľadu netipoval.

K téme: Ukrajinci určite nemorálne zneužívajú civilistov v rámci taktiky atď., ale nech sa to prezentuje akokoľvek, stále sú Rusi tí, čo útočia, takže dať ich na spoločné morálne dno je chytanie sa stebiel v snahe za každú cenu nejak poľudštiť činy Rusov. Asi každému je jasné, že ako v každej krajine, aj na UA majú fašistov, hajzlov atď. a že nebudú bojovať ako rytier o česť dámy v stredovekom turnaji, ale že na obranu krajiny využijú všetky možné spôsoby, žiaľ aj také, ako ohrozovanie civilistov.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ukrajina je napadnuta a mužici strielaju na civilov ci je tam stab jednotky, alebo nie. S beardiem sa v tomto do bodky zhodujem. Nemame bitku historickeho typu, kedy sa dvaja generali a ich vojska stretnu na peknom poli, najlepsie po zatve, po tom ako ovce priviedli na svet mlade a diva zver sa tiez nazrala, a cela bitka/vojna sa rozhodne za jediny den.
Skoly su prazdne, takze je to budova ako budova. Snad sa braniaca krajina nebude spravat tak ako to agresorovi vyhovuje.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

6 dnová vojna Izrael-Arabská liga 5 jun -10 jun 1967, v podstate je to seria konfliktu, ako teda jedna z ojedinelých výnimiek.Ze do týzdna bolo po vojne.
K téme - jo rusi strielali aj na tích ukrajincov ktorí im dali cigarety, strielali ich do chrbtov a zabili. Vo vojne a láske dovolené všetko (príslovie), aj ked stým nesuhlasím, určité pravidlá má mať aj vedenie vojny.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

V podobnom duchu, co vravite na vybuch v Olenivke? Nase media (napr. N-ko) hovoria o tom ze za to mozu Rusi ako o hotovej veci. Taketo false-flag utoky su ale naozaj super zriedkave. Omnoho vacsiu sancu davam tomu, ze tam nieco hodili Ukrajinci a bud netrafili alebo nevedeli na co strielaju.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Tak podla vsetkeho to urobili opolčenci, ktori uz predtym "dali dole" MH17 a kazdy den vymysleli novu teoriu o tom, kto za to a ako moze. Mne osobne sa najviac pacila ta, ako ATC 'Carlos' v Dnipre stihal navazdzat Boening ku 'ukrajinskemu Flankeru' (ktory sa pod chvilou menil na Frogera, az bol z toho Fulcrum na hranici vesmiru) a zaroven o tom pisat na socialnu siet.
Preto aj Olenivku mohli pokojne urobit oni. Ak nie je tradicky mužik pricetny, tak ten opolcensky nevidel pricetnost ani napisanu.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

eMPiko napísal: 05 aug 2022, 19:07 V podobnom duchu, co vravite na vybuch v Olenivke? Nase media (napr. N-ko) hovoria o tom ze za to mozu Rusi ako o hotovej veci. Taketo false-flag utoky su ale naozaj super zriedkave. Omnoho vacsiu sancu davam tomu, ze tam nieco hodili Ukrajinci a bud netrafili alebo nevedeli na co strielaju.
To majú Ukrajinci sakra presné rakety, keď trafia koncentrák, v ktorom sú "nacisti", o ktorých ruská ambasáda verejne hovorí, že ich treba rovno popraviť a pri tom útoku nezabijú jediného ruského vojaka, dozorcu, agenta FSB...
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

eMPiko napísal: 05 aug 2022, 19:07Omnoho vacsiu sancu davam tomu, ze tam nieco hodili Ukrajinci a bud netrafili alebo nevedeli na co strielaju.
moje proukrajinske ja veri, ze to bol false flag :D ale aj keby som predpokladal, ze to spravili ukrajinci, tak by za tym musela byt velmi dobre rozohrana hra ruskej rozviedky. kludne by sa mohlo stat to co pises, az na jednu vec: rusi uvadzaju, ze budova bola trafena himarsom. a ua armada by nevypustila nedostatkovu raketu za 150k na ciel, pri ktorom nevie, co triafa. takze bud dostali zly intel alebo sa nejako rusi dozvedeli co sa bude diat a presunuli tam zajatcov.
Napísať odpoveď