Ahojte, mam otazku na niekoho kto sa vyzna trochu v zoologii: zivia sa vrany aj vacsimi hrabosmi?
Lebo co som docital na nete, tak pisu ze maximalne tak zozeru zdochlinu ale aktivne lovit vecsie hrabose nie. Pritom teraz som zazil ze dva vrany ulovili velkeho aktivneho potkana. Jedna ho pritahovala stale za chvost aby neusiel a druha klovala do hlavy. Osobne som sa s takym niecim nikdy nestretol a som pravdupovediac prekvapeny.. Nejake nazory, skusenosti?
dakujem
//autoeditácia príspevku (01 Apr 2018, 19:46)
tak uz som nasiel, ze sa zivi aj hrabosmi. Ten potkan bol ale fakt velky a trufli si..
vrany a potkan
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: vrany a potkan
Pytas sa zo zaujimavosti alebo chces chovat vrany aby si sa zbavil potkanov? 
To by bol celkom zaujimavy konicek kedze vrany su velmi zaujimave zvierata a dokazu riesit zakladne logicke hlavolamy.
To by bol celkom zaujimavy konicek kedze vrany su velmi zaujimave zvierata a dokazu riesit zakladne logicke hlavolamy.
jorg22
zo zaujimavosti. Vrany sledujem dlhodobo, su to mimoriadne inteligentne vtaky. Doteraz som ich videl zrat iba nejake drobne veci, takze ma prekvapilo ked teraz koordinovane dokazali ulovit tlsteho potkana ktory sa aj snazil celkom branit.. Vrany bezne pouzivaju napr konarik ako nastroj, ci hadzu orechy na cestu aby ich auta otvorili a pod.
zo zaujimavosti. Vrany sledujem dlhodobo, su to mimoriadne inteligentne vtaky. Doteraz som ich videl zrat iba nejake drobne veci, takze ma prekvapilo ked teraz koordinovane dokazali ulovit tlsteho potkana ktory sa aj snazil celkom branit.. Vrany bezne pouzivaju napr konarik ako nastroj, ci hadzu orechy na cestu aby ich auta otvorili a pod.
Tak aj sýkorka obvykle žerie čo príde, ale už som videl, že sa v nej prebudila dravosť a normálne ulovila menšie vtáča, tuším to bol vrabec alebo čosi podobné. Takže ak takú vranu chytí hlad, určite nepohrdne ani potkanom, i keď je to pre ňu možno výzva - predsa len to nie je typický predátor
A taký fight medzi potkanom a vranami si mal natáčať 
nemal som vynimocne so sebou mobil.. trochu som ho lutoval, pohol sa dopredu ze utecie, jedna vrana ho hned potiahla nazad za chvost a od druhej dostal zobakom a tak dokola. Ale nemal sancu, zobak je velka vyhoda.
-
awtt
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Celkom zaujimave video co sa tyka vran