vrodena hydronefroza
vrodena hydronefroza
ahojte je tu nieko kto by mi vedel povedat nieco o tejto diagnoze??? lezim v nemocnici a v pondelok ma caka operacia, niekto na povzbudenie

pozri, zalezi ake vazne to s tebou je...v podstate ide o to, ze ti odstrania prekazku, ktora zabranuje tvojmu mocu v odvadzani z tela
zalezi vsak, kde sa ta prekazka nachadza - bud ti urobia nefrostomiu - "cikanie inakadial
" (zrejme nepravdepodobne) alebo ti urobia pyeloplastiku - "oprava problemu", pripadne ti do mocovodu daju taku rurku, ktora to vyriesi alebo ti zavedu kateter
kazdopadne nieco ti s tym problemom urobia a je pravdepodobne, ze si o nejaky cas na to ani nespomenies
skus verit doktorom a nestrachovat sa
...drzim palce
kazdopadne mozes sa spytat tvojho lekara co ti budu robit a ako to bude prebiehat...vlastne je zvlastne, ze ti nic viac ako nazov nepovedali
zalezi vsak, kde sa ta prekazka nachadza - bud ti urobia nefrostomiu - "cikanie inakadial
kazdopadne nieco ti s tym problemom urobia a je pravdepodobne, ze si o nejaky cas na to ani nespomenies
skus verit doktorom a nestrachovat sa
kazdopadne mozes sa spytat tvojho lekara co ti budu robit a ako to bude prebiehat...vlastne je zvlastne, ze ti nic viac ako nazov nepovedali
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
to tiez nie je nic hroznevarvara77 napísal:dik ze reagujete
ja nemam kamienok mam vrodenu vadu mam otocenu oblicku maju mi robit plastiku
odpovedpre pryja
zistili mi to vo ferbruary a ked si to nedam zoperovat tak caom pridem o oblicku 
pytal som sa na to jedneho urologa, povedal mi, ze ak sa nejaka vada na ladvine neprejavi, nic sa s tym nerobi, lebo je to zbytocny zasah do organizmu a z toho vyplyvajuca zataz. ak ale dojde k nejakemu poskodeniu ladvin, ktore moze potom nasledne poskodit cely organizmus, robi sa tomu zodpovedajuci zakrok. napriklad ked ladvina zlyha, nechava sa v tele, lebo nezavadzia a uz neskodi, kedze nepracuje. s tou vrodenou hydronefrozou je to potom tak, ako som tipoval: do urcitej doby sa to neprejavilo, takze sa s tym nic nerobilo a az teraz, ked je to nutne, sa to bude operacne riesit.