VŠ - príjmačky
-
demovic_svk
Medium Star
VŠ - príjmačky
za tyzden mam prijmacky na vysku je tam aj matematika len nemozem pouzivat kalkulacku ....chcel som sa spytat ako vypocitam odmocniny rucne atd. Date mi nejake rady ? dakujem.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: VŠ - príjmačky
http://pc.poradna.net/q/view/73219-jak- ... kalkulacky
aj google ti zakázali používať?
aj google ti zakázali používať?
No pokiaľ to nie je VŠM (Vysoká škola matematická), tak pochybujem, že budeš musieť vedieť rátať odmocninu bez použitia kalkulačky.......... určite Ti dajú také príklady, pri ktorých ak budeš správne postupovať, budú Ti vychádzať celé čísla, prípadne jednoduché zlomky.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
a ak nie, tak tú odmocninu vyjadriš ako odmocninu a nie ako desatinné číslo. Aj tak sa na výške málokedy počíta s desatinnými, dôležitý je vzorec (a dopracovanie sa k nemu) a nie konkrétne číslo
Neverím že ti dajú vypočítať príklad typu sqrt(31,6)... Vždy hľadaj možnosť, ako sa odmocniny zbaviť (skrátenie v zlomku, alebo vytvorenie zmiešaného čísla). Možností je veľa záleží od situácie ale na prijímačky dajú také čísla, čo sa ľahko rozložia.
-
demovic_svk
Medium Star
aha dakujem nejako to vyriesim ....este som sa chcel spytat ake su to utopene naklady ? len akoze slovensky priklad ..nie ze co to je to viem
No na vyske bude zazrak ked uvidis nejake cisla v priklade