Výber Graf. Karty

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DAMON88
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DAMON88 »

ja som za GTX275 :)
http://www.alza.sk/gigabyte-n275ud-896i-d132657.htm
8€ by si snad prezil :D staqci ked si kuknes niake testy a hned uvidis o kolko je GTX275 popredu od tych novych ATI :wink:
HekerPivo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa HekerPivo »

nj ale pozeraj aj na ostatne kriteria. nielen vykon je dolezity, ale aj spotreba a rychlost. ta GTX275 je sice vykonna ale zere elektrinu jak hovado. oproti atine nepodporuje DDR5 a nema DX11(uvazujem do buducnosti), pisal ze pracuje v adobe premiere, pre pracu s videom je dolezita aj rychlost grafy, vykon az taky podstatny neni. na hry myslim ze 5770 uplne postaci a tych par percent nezavazi :? samozrejme je to len a len na nom a toto je len moj skromny nazor.

//EDIT: sorry nevsimol som si tvoj prispevok
Prečo tá karta je len 128Bit a 1gb?

Nebrzdí to tu kartu?Ked 260-ka ma 448Bit 896Mb

Ako to vlastne je?
nie nemalo by to brzdit niekde som o tom cital. u nvidie je to tak ze chceli spravit rychlejsiu kartu tak spravili 448bit ale nezvysilo im miesta na vacsiu pamat. neviem co je na tom pravdy. hmm je sice pravda ze gtx260 ma vacsiu sirku zbernice cize ta ati 1gb ani nevyuzije (aspon mas stale rezervu :D )ale zas si zober ze hd5770 pouziva uz DDR5, len nvidia stale vyraba DDR3 karty.
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 1C3 »

Sakra Hoši ja fakt enviem ktorú si mám vziať:)keď jedná je lepšia v tom druhá v tom..

HekerPivo každopádne K+ za rady
HekerPivo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

nj nemas to lahke a diky za K+ xD, obe su spickove modely(aspon podla mna). staci sa len rozhodnut na co tu grafu chces pouzivat. ak chces viac na hry tak podla mna ati 8) (ale nic nepokasles ani tou GTX)ak chces na premiera tak by som povedal ze mas to sakramentsky jedno pretoze obe ti budu postacovat. filmy to ti snad nemusim ani vysvetlovat :D
1C3
Medium Professional
Medium Professional

kedze som zastanca Nvidie vezmem gtx275 som sa prave rozhodol..Ked stym nic neposkalem a hry no zahram sa ale nepotrebujem high vsetko :)

Berem túto:)
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=13508394
Dúfam, že tie dva vetráky nebdudú hučať
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Obhajovať buď jednú, alebo druhú s DX11 a physX je volovina. Oba tieto vymoženosti sú buď momentálne nevyužitelné, alebo len velmi málo využitelné. Navyše porovnávať GTX275 a HD5770 nieje tiež na mieste. Ak niesi naklonený ani jednej firme (buď nVidia, alebo ATi), tak si hoď mincou a máš po probléme. Nakolko ja mám bližšie k nVidiam tak preto som pre nejakú GTX.
HekerPivo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

no ved dobre teraz mozno tie physx,DX11 a podobne hovadinky niesu dolezite ale co vies o rok, dva to mozno bude ine. ja uvazujem hlavne dopredu a preto som za hd5770. je to podla mna tiez najlepsi pomer cena/vykon. :?

PS: prajem vela zabavy s tou GTX275 :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

1C3
Medium Professional
Medium Professional

kedže berem z agemu budem musieť počkať a vzemem tú čo napsal kolega stojí síce 200Eur ale počkám na peniaze ešte teda nebudem to náhliť:)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

HekerPivo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

tiez sa priklanam k Nvidi ta z agemu vyzera celkom schopne.. takze ta by mohla byt..
Mir3k3pe
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Mir3k3pe »

Nuž nie som zástanca ani jednej značky ale ja by som šiel skôr do atiny.. už len s toho dôvodu že ked chcem investovať do gk 200eur tak by som chcel aby podporovala všetky funkcie noveho windows 7 a nových hier ktoré čoskoro prídu. Myslím že aj ked je momentálne toho softvéru a hier na dx11 malo, bude sa to velmi rýchlo rozširovať..a ak kupuješ kartu za 200eur pravdepodobne chceš aby ti nejakú dobu vydržala... výkonom je naozaj dobrá aj ta nvidia ale predsa len, spotreba, teplota a najmä použitie nových technológii hovorí pre ati... alebo potom chvílku počkať a vidieť s čím príde nvidia...
HekerPivo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Mir3k3pe napísal:Nuž nie som zástanca ani jednej značky ale ja by som šiel skôr do atiny.. už len s toho dôvodu že ked chcem investovať do gk 200eur tak by som chcel aby podporovala všetky funkcie noveho windows 7 a nových hier ktoré čoskoro prídu. Myslím že aj ked je momentálne toho softvéru a hier na dx11 malo, bude sa to velmi rýchlo rozširovať..a ak kupuješ kartu za 200eur pravdepodobne chceš aby ti nejakú dobu vydržala... výkonom je naozaj dobrá aj ta nvidia ale predsa len, spotreba, teplota a najmä použitie nových technológii hovorí pre ati... alebo potom chvílku počkať a vidieť s čím príde nvidia...
uplne s tebou suhlasim
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

To mas jedno. Tie karty su vykonne obe. Potom uz len zalezi na tom, ci sa priklonis k mensej spotrebe, podpore DX11 alebo PhysX. Nie som zastanca ani Ati ani nVidia ale skor by som isiel do tej Atiny. Ale ako vravim, je to jedno, obydve karty su nadpriemer
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Chlapci Chlapci:)
Normálne ma začínate motať na tu Atinu
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=13888977

Len sa bojím tej šírky zbernice keď je len 128Bitová. Síce ma 1Gb ale nevyužije ju všetkú ako tu bolo spomenuté

Mohli by ste ma ubezpečiť:)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

1C3 napísal:Chlapci Chlapci:)
Normálne ma začínate motať na tu Atinu
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=13888977

Len sa bojím tej šírky zbernice keď je len 128Bitová. Síce ma 1Gb ale nevyužije ju všetkú ako tu bolo spomenuté

Mohli by ste ma ubezpečiť:)
preco by ju nevyuzila? :? ma ovela rychlejsie pamate na druhej strane
inac napr tu ju maju o dost lacnejsiu http://www.pcmania.sk/zbozi/asus-eah577 ... p=z:163456

a takisto, vravel si ze na nejaku aplikaciu chces tu grafiku, ale si si isty ze ta aplikacia dokaze pouzivat grafiku a nerobi vypocty cez CPU?
Mir3k3pe
Medium Expert
Medium Expert

Co sa týka tej zbernice tak sice neviem či to poviem úplne presne ale ddr3 pracuje "na dve doby" a ddr5 na štyri...takže to môžme napísať v tom zmysle že 256bit s DDR3 = 128bit s DDR5. Takže tou šírkou zbernice by som sa až tak nezatažoval. Je to v podstate rovné dvojnásobku zbernice pri ddr3. Dúfam že som to podal správne, keby čosi tak ma opravte:)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

Mir3k3pe napísal:Co sa týka tej zbernice tak sice neviem či to poviem úplne presne ale ddr3 pracuje "na dve doby" a ddr5 na štyri...takže to môžme napísať v tom zmysle že 256bit s DDR3 = 128bit s DDR5. Takže tou šírkou zbernice by som sa až tak nezatažoval. Je to v podstate rovné dvojnásobku zbernice pri ddr3. Dúfam že som to podal správne, keby čosi tak ma opravte:)
povedal si to uplne zle :roll:
ziadne doby prace neexistuju, pri pamatiach existuje len casovanie a frekvencia, casovanie pri graf cipoch je prakticky zanedbatelne, a frekvencia je pri ddr5 dvoj a viac nasobna. niekde je nato aj vzorec podla coho sa pocita PRIEPUSTNOST pamati, to je parameter ktory mozes zrovnavat priamo

len tak pre info 260 ma 112GB/s 5770 ma 73GB/s
Mir3k3pe
Medium Expert
Medium Expert

Tie doby som napísal aby sme si utvorili nejaký obraz. Preto tie "doby". Chcel som aby to bolo zjednodušené a prehladné nech to pochopí každy. Aspon takto to je napísané na niektorých servroch. Tak či tak tie porovnania sberníc a pamatí by mali byt správne, aspon analogicky
Napísať odpoveď