Vydrz baterie notebooku

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Thek_SVK
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Vydrz baterie notebooku

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

Tak by ma zaujimalo kolko vam bezne vydrzi bateria, pripadne mozete specifikovat cinnosti, a samozrejme nezabudnite spomenut aky notebook vlastnite :)
vladenko007
VIP
VIP

Re: Vydrz baterie notebooku

Príspevok od používateľa vladenko007 »

HP Pavilion dv7-2220ec Entertainment

Na baterku prechádzam málo kedy. Ale ked sa podarí tak idem prakticky na plný výkon a výdrž hodinka aj nejaké drobne :D
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

*Asus N52JV-EX251 (15.6"HD LED, i3-370M, 500GB,GT 325, 4GB, DVD/RW, BT, Wifi...)
*6call 4400mAh

*stahovanie cez uTorrent (cize aj wifina mi bezi)
*nejaka ta hra (BC2,ME2,AvP,Metro,Crysis,FIFA,FS04...)
*popri tom mi bezia zakladne programy...

- a podobne ako vladenko...baterku pouzivam minimalne, ale ked uz na nej bezim, tak si "neberiem servitky" a vo viac-menej plnej zatazi mi tie 2 hodinky vydrzi...

//este spomeniem, ze baterku pred zapojenim do siete vzdy vyberiem....zvysuje sa jej zivotnost, a reci, ze pri castom vyberani sa moze poskodit baterka alebo NB su cisty blud...ked si clovek dava pozor, nemoze nic poskodi...baterku pouzivam tak raz za mesiac, inak bezim prakticky nonstop na sieti :wink:
vladenko007
VIP
VIP

Ja baterku nevyberám. Môže sa stať že vypnú prúd alebo sa mi nahodou vytiahne kábel k sieti. A to potom neuložená práca o ktorú môžem takto prísť by ma asi sakra dosť vytočila.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Výrobca zásadne neodporúča vyberať batériu z NB pre prevádzku, ide o životnosť NB. Občas NB takto "odíde"...
Životnosť AKU je dána technológiou /NiCd, NiMH, Lion/ a dodržiavaním cyklov nabitie - vybitie nadoraz. Takže pokiaľ je aku nabitý, idem z AKU a dám NB do el. siete pri signalizácii NB. Ako u mobilov. Kto má stále NB v sieti, skráti životnosť AKU. Ľudová tvorivosť je v umeniu, technika a povery nepustia.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

nj, z tohto pohladu je samozrejme rozumnejsie nevyberat baterku...ale pre mna je to zbytocne, kedze na NB nepracujem ani nerobim nic dolezite :)
vladenko007
VIP
VIP

No neviem či si nepovedal sprostosť.
Ja by som skor neoporúčal použivať baterku v notebooku ako baterku v mobile dookola nabiť vybiť. Okrem toho baterka sa v notebooku po nabiti odpojí od nabíjania a ideš na sieť. Takže o akom skratení životnosti hovoríš.
To by som mal teda podľa teba koľko krát vybiť a nabiť baterku za den ked ho mám nonstop zapnutý??? To sa baterka takto nepoškodí viac????? :roll:
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krankenwagen »

Baterku pouzivam velmi malo, ale co som skusal vydrzala 3 a pol hodiny pri WiFi browsovani. HP G62 s Win7
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Pokiaľ je AKU stále dobíjaný, isto to nepredlžuje jeho životnosť. Pokial sa AKU odpojí, NB na to nieje stavaný. Technológia nepustí. Netreba debatovať, ale dodržiavať odporúčania výrobcov AKU a NB, a aj manuály NB. Niektoré AKU takto vytečú prirýchlo. Niektoré aj vybuchnú. A životnosť na maximum je o odporúčaných cykloch, cca 1000. Inej cesty niet.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

vsetko co vyrobcovia odporucaju ja osobne ignorujem :) ich "odporucania" si vela krat protirecia, a keby som sa nimi mal riadit tak sa nedoplatim :wink:
Napísať odpoveď