Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 22 Júl 2018, 6:56



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 24 ]  1, 2  Ďalšia

Choď na stránku
vypadavanie internetu
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
Light Expert
Light Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.1.2010
Príspevky: 63
Karma: Mínusko
Príspevok vypadavanie internetu
Vedel by niekto poradit, v com by mohol byt problem, ked som pripojeny na router D-Link DIR-809 cez Wifi a stream radia ide v pohode vkuse bez vypadku, no niekedy mi naskoci pri sieti vykricnik, lenze stream ide dalej, no ked dam nacitat stranku, tak taha a nenaci, ukaze ako keby neisiel internet.....skusal som menit al channel, aj sifrovanie, robi to aj v inom byte....to uz mam odskusane...vypadky su nepravidelne....skusal som aj vypnut 5 GHz siet, aby bola aktivna len 2,4 GHz...firmware je najnovsi, skusal som aj to menit....no nic nepomohlo...vie niekto este o nejakych moznostiach nastavenia....lebo ja uz neviem....dakujem za rady...


04 Okt 2017, 16:57
Profil  
Redeemer
Redeemer
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.11.2006
Príspevky: 13556
Karma: Level +6
Príspevok Re: vypadavanie internetu
robi to s inym mobilom/kompom/notebookom?
streamy mozu byt obcas bufferovane a posunute o par sekund, ked si pocuval, hlasili aj cas?


04 Okt 2017, 17:34
Profil  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.5.2006
Príspevky: 9279
Karma: Level +5
Príspevok Re: vypadavanie internetu
Ake pouzivas DNS servre?


04 Okt 2017, 18:59
Profil  
Light Expert
Light Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.1.2010
Príspevky: 63
Karma: Mínusko
Príspevok Re: vypadavanie internetu
beardie píše:
robi to s inym mobilom/kompom/notebookom?
streamy mozu byt obcas bufferovane a posunute o par sekund, ked si pocuval, hlasili aj cas?


ano, robi to aj s inymi zariadeniami.....mobil, notebook, tablet.....neviem posudit ci bol cas hlaseny oneskorene....

//autoeditácia príspevku (05 Okt 2017, 20:02)
heker píše:
Ake pouzivas DNS servre?


mam nastavene, ze IP a DNS server ma priradit automaticky


05 Okt 2017, 19:56
Profil  
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.2.2007
Príspevky: 1752
Bydlisko: BA, KE
Karma: Level +3
Príspevok Re: vypadavanie internetu
Tak si v routri nastav nech DHCP server prideluje DNS servery 8.8.8.8 a 8.8.4.4. V defaultnom nastaveni bude priradovat klientom bud IP routra ako dns server a tym padom robi router dns "relay", alebo priradi rovno to co dostal router od ISP.


05 Okt 2017, 20:22
Profil  
Light Expert
Light Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.1.2010
Príspevky: 63
Karma: Mínusko
Príspevok Re: vypadavanie internetu
STomko píše:
Tak si v routri nastav nech DHCP server prideluje DNS servery 8.8.8.8 a 8.8.4.4. V defaultnom nastaveni bude priradovat klientom bud IP routra ako dns server a tym padom robi router dns "relay", alebo priradi rovno to co dostal router od ISP.


chvilu to asi islo...no znova zacali tie vypadky aj ked mam ten dns server takto nastaveny...akokeby aj rychlost netu bola dost nizka ked zapnem PC a potom az po case sa nejako dvihne....


06 Okt 2017, 17:39
Profil  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.5.2006
Príspevky: 9279
Karma: Level +5
Príspevok Re: vypadavanie internetu
Treba si otvorit prikazovy riadok a pingovat. Nechat v jednom okne ping na router, v druhom okne pingovat napriklad oblubene sme.sk a sledovat. Idealne s prepinacom -t.

ping 192.168.1.1 -t
ping sme.sk -t


06 Okt 2017, 19:10
Profil  
Light Expert
Light Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.1.2010
Príspevky: 63
Karma: Mínusko
Príspevok Re: vypadavanie internetu
heker píše:
Treba si otvorit prikazovy riadok a pingovat. Nechat v jednom okne ping na router, v druhom okne pingovat napriklad oblubene sme.sk a sledovat. Idealne s prepinacom -t.

ping 192.168.1.1 -t
ping sme.sk -t


Prílohy:

07 Okt 2017, 21:47
Profil  
Professional
Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.9.2005
Príspevky: 1580
Karma: Level -4
Príspevok Re: vypadavanie internetu
okej podla screenov by som skusil ešte ping http://www.sme.sk -t ak ti aj tam vypíše že ho nevie resolvovať cez dns(nevie urobiť preklad hostname na IP adresu vzdialeneho servera) tak je očividný problém s DNS servrami.a skusil by som opingať aj tie 8.8.8.8 a 8.8.4.4 ak by ani tie nevedelo resolovať tak bude rpoblém na predvolenej bráne smerom k ISP nie u teba na routri al emsrom k providerovi internetu a tam už musíš riešiť to s providerom lebo v takom prípade môžeš vy,meniť aj celú router a nepomôže to,porpípade ak s avieš dostať do nastavení routra na karte WAN by si mal nájsť aj default gateway tvojho poskytovatela internetu aj tu adresu by som prepingal a keď by nešla ani ta tak volať poskytovatelovi


08 Okt 2017, 12:59
Profil  ICQ  
Site Admin
Site Admin
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.4.2004
Príspevky: 35920
Bydlisko: Európa
Karma: Level +6
Príspevok Re: vypadavanie internetu
Pingoval tam dost serverov, mal tam aj sme.sk (hoci tam ma byt medzera ked ide pomlcka a pismeno T, ale pri Centrume aj Googli to uz pouzil), neni dovod to pingovat aj s www predponou. Heker mu uz pisal, ze ma skusit DNS servre a z toho co vidiet na screen za predpokladu, ze tie DNS servre zmenil, tak spojenie na router je OK, ale DNS uz nevie prelozit zaznam a teda je zrejme, ze nejde internet. Cize chyba bude od routra smerom k providerovi, tu si najskor myslim, ze asi u providera. Este by bolo fajn mat v jednom okne otvoreny ping na gateway poskytovatela ale zda sa, ze pri tej dynamickej IP adrese co pise na fore, tak moze mat daky DSL internet a tak IP adresu brany vediet nebude.


08 Okt 2017, 13:34
Profil  WWW
Light Expert
Light Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.1.2010
Príspevky: 63
Karma: Mínusko
Príspevok Re: vypadavanie internetu
hojko píše:
Pingoval tam dost serverov, mal tam aj sme.sk (hoci tam ma byt medzera ked ide pomlcka a pismeno T, ale pri Centrume aj Googli to uz pouzil), neni dovod to pingovat aj s www predponou. Heker mu uz pisal, ze ma skusit DNS servre a z toho co vidiet na screen za predpokladu, ze tie DNS servre zmenil, tak spojenie na router je OK, ale DNS uz nevie prelozit zaznam a teda je zrejme, ze nejde internet. Cize chyba bude od routra smerom k providerovi, tu si najskor myslim, ze asi u providera. Este by bolo fajn mat v jednom okne otvoreny ping na gateway poskytovatela ale zda sa, ze pri tej dynamickej IP adrese co pise na fore, tak moze mat daky DSL internet a tak IP adresu brany vediet nebude.


mam opticky internet slovanet, pouzival som router dlink di524 up a dlink dir 600....obe som si nastavoval sam....vsetko fungovalo ako malo....teraz som si kupil novsi a lepsi router a tiez som si ho nastavil tak ako tamtie a su vypadky....neviem uz co inak nastavit, ked starsie routre fungovalo bez problemov ked boli nastavene tak ako tento novy...


08 Okt 2017, 19:23
Profil  
Medium Professional
Medium Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 1.9.2009
Príspevky: 1214
Karma: Level +2
Príspevok Re: vypadavanie internetu
Novší a lepší to je ten D-Link DIR-809 ?


08 Okt 2017, 19:42
Profil  
Light Expert
Light Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.1.2010
Príspevky: 63
Karma: Mínusko
Príspevok Re: vypadavanie internetu
4040 píše:
Novší a lepší to je ten D-Link DIR-809 ?


Ano :D , ale vidim, ze to asi nebude :D


08 Okt 2017, 19:49
Profil  
Medium Professional
Medium Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 1.9.2009
Príspevky: 1214
Karma: Level +2
Príspevok Re: vypadavanie internetu
Už nemáš tie staršie na skúšku , ktoré nemali tento problém ?Spravil si už aj reset routra ?


08 Okt 2017, 19:53
Profil  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.5.2006
Príspevky: 9279
Karma: Level +5
Príspevok Re: vypadavanie internetu
Veru tak, treba skusit ten stary router, ze ci nebude problem.


08 Okt 2017, 20:24
Profil  
Light Expert
Light Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.1.2010
Príspevky: 63
Karma: Mínusko
Príspevok Re: vypadavanie internetu
heker píše:
Veru tak, treba skusit ten stary router, ze ci nebude problem.


mam tie stare....skusal som aj reset routra niekolkokrat.....pouzival som potom stary router, nemal som nervy na to ze to stale padalo....no znova som vytiahol tento zo skrine a chcel som vyskusal ci sa neumudri, no vidim ze nie :D.....a chcel som skusit nejak tak ze ci mi niekto nieco neporadi....stare idu bez problemov a mam to vyskusane aj u mna doma aj u sestry......ze stare routre idu aj u mna aj u nej a ten novy ani u mna ani u nej....a tiez ma optiku od slovanetu...


08 Okt 2017, 21:00
Profil  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.5.2006
Príspevky: 9279
Karma: Level +5
Príspevok Re: vypadavanie internetu
V tom pripade reklamacia.


08 Okt 2017, 22:00
Profil  
Light Expert
Light Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.1.2010
Príspevky: 63
Karma: Mínusko
Príspevok Re: vypadavanie internetu
heker píše:
V tom pripade reklamacia.


nepomohlo....prvykrat to uznali, ze tam nieco opravili....oprava nepomohla.....reklamoval som to druhykrat a odpoved bola ze chyba sa neprejavila, ze mali zapnute radio cely den a vypadok nenastal aj nejaky mechanik ho mal doma a islo mu to.....lenze to az teraz som zistil ze stream ide aj mne bez vypadku....to len potom v prehliadaci mi nefunguje.....


09 Okt 2017, 21:20
Profil  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.5.2006
Príspevky: 9279
Karma: Level +5
Príspevok Re: vypadavanie internetu
Tak skus nastavit DNS servre rovno do nastaveni routra.


09 Okt 2017, 21:49
Profil  
Light Expert
Light Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.1.2010
Príspevky: 63
Karma: Mínusko
Príspevok Re: vypadavanie internetu
heker píše:
Tak skus nastavit DNS servre rovno do nastaveni routra.


mal som nastavene aj v routri aj potom v pc a nic....niekedy strasne kolise aj rychlost.....nieco tam bude bude zle nastavene alebo to bude nejaka vyrobna chyba, lebo ja uz neviem co tam inak nastavit....


11 Okt 2017, 16:58
Profil  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 24 ]  1, 2  Ďalšia

Choď na stránku


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2016
[ Time : 0.174s | 16 Queries | GZIP : On ]