Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 15 Dec 2017, 15:13



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 66 ]  Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia

Choď na stránku
Výroba repro
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
Professional
Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.3.2007
Príspevky: 1332
Bydlisko: BJ
Karma: Level +2
Príspevok 
vyhodnejsi by ti bol toroid mal by si to jednoduchsie...

prvy alebo stvrty rad to zalezi ake frekvencie chces potlacit a ake zvyraznit ved prakticky dvojity T clanok by sa dalo povedat ze je 4 radu(sice on tu f0 uplne potlaci) ale tam len ratas s jednou f a to kvazirezonancnou takze taktiez to musis merat :)


05 Apr 2009, 9:45
Profil  ICQ  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.5.2007
Príspevky: 745
Bydlisko: Trenčín city
Karma: Level +3
Príspevok 
O čo je lepší toroid proti EIčku v audio prevedení?

Ale naviazať na seba basák a streďák rôznymi strmosťami... Povedz že to bude sedieť aj pre iné reproduktory, ako to bolo projektované. Blbosť. Preto je treba každý projekt odladiť, odmerať....


05 Apr 2009, 12:26
Profil  ICQ  
Professional
Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.3.2007
Príspevky: 1332
Bydlisko: BJ
Karma: Level +2
Príspevok 
mno ak chces rozne strmosti tak to je nepouzitelne :)

EI vs toroid :) mas iba jednoduche trafo tym myslim ako transformator ze iba jedno vynutie? ci mas s vyvedenym stredom?

toroid mensi ale tazsi a dostatocne tvrdy zdroj :) a nehuci :) (mam doma jeden aj ja zdroj poskladany z EI ale nenapchal som don vsetky plechy a huci :( ale taktiez je tvrdy som ho meral pri 5A mi klesne o 1V)


05 Apr 2009, 12:36
Profil  ICQ  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.5.2007
Príspevky: 745
Bydlisko: Trenčín city
Karma: Level +3
Príspevok 
Hovorím o audio prevedení EI transformátora. Výrobca TRONIC Praha. Dali väčšie jadro, vyššie priemery drôtov, nižšie sýtenie a nakoniec ho zaliali. Toto je audio prevedenie. Ja by som zas doma nenavíjal trafo, lebo ho nieto ako poriadne stiahnuť a (najlepšie vákuovo) impregnovať. A potom hučí pomaly aj keď nieje v sieti... Je samozrejme symetrický sekundár. Nesymetricky napájaný zos nieje pre moje veľké bedne vhodný, skrz DF.


05 Apr 2009, 13:22
Profil  ICQ  
Professional
Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.3.2007
Príspevky: 1332
Bydlisko: BJ
Karma: Level +2
Príspevok 
netusil som ze este sa takto delia ale to je nepodstatne...zase viem nieco viac ja som to navijal v skole (je tam orginal aparat s ktorym sa to da urobit )

Kolko VA ho mas? a kolko ti je schopne dat ???(prudova zatazitelnost)


netusil som ze este sa takto delia ale to je nepodstatne...zase viem nieco viac ja som to navijal v skole (je tam orginal aparat s ktorym sa to da urobit )

Kolko VA ho mas? a kolko ti je schopne dat ???(prudova zatazitelnost)

btw ved symetriu si aj mozes urobit das tam kondiky popripade stabilizatory a urobis si umelu 0 ale to nie je az take vhodne... kedze napajanie sa ti bude delit mozno inac ako na polovicu, videl som uz taky zosik spoluziak ho ma a bavi to peckovo ale nenapajal tym nic velke sa mi vidi ze to bola 30 or 40W bedna


05 Apr 2009, 13:43
Profil  ICQ  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.5.2007
Príspevky: 745
Bydlisko: Trenčín city
Karma: Level +3
Príspevok 
Trafo je 2x25V 4,5A. Delia sa aj takto trafáky...
Umelá zem je na audiozosilövač naprosto nevhodná, veď cez tú zem tečie všetok prúd výstupu... Niečo iné jezosilövač sinclair... Kapacitný delič na výstupe.


05 Apr 2009, 19:51
Profil  ICQ  
Professional
Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.3.2007
Príspevky: 1332
Bydlisko: BJ
Karma: Level +2
Príspevok 
potom ak budem mat nieco nove tak sa ozvem :) or ked budem potrebovat tvoj help ;) or inych cf zatial

//bolo mi potesenim vymenit si poznatky


05 Apr 2009, 20:16
Profil  ICQ  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.5.2007
Príspevky: 745
Bydlisko: Trenčín city
Karma: Level +3
Príspevok 
Aj mne, maj sa.


05 Apr 2009, 21:38
Profil  ICQ  
Novice
Novice
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.1.2010
Príspevky: 7
Karma: Neutrál
Príspevok 
zdar, nechcem zakladat novu temu tak pisem sem, chcem si spravit nejake 2.0 repro k PC, uz trochu kvalitnejsie, takze repro 1x vyskac TENTO: http://www.monacor.sk/catalogue-product ... SubKtg=514 alebo pripadne TENTO: http://www.monacor.sk/catalogue-product ... SubKtg=514
a 1x stredobas tento: http://www.monacor.sk/catalogue-product ... SubKtg=512

kedze pisu pri tom stredobase Vas 54l, teoreticky by bednicka mohla byt 30x30x70(cm)
samozreme by som potreboval nejaku vyhybku (z tej mam strach, chcel by som kupit uz nejaku hotovu) pre ten stredobass a aj pre vyskac? z coho by mala byt bednicka(mam moznost vyrabat LEN z drevotriesky )? aky velky bassreflex? kde presne by mal byt? kde presne by mali byt repra? DIK MOC za odpoved
PS: mam rad basy (ale nechcem subac zatial) a samozrejme aj ciste stredovysky :)


08 Jan 2010, 17:36
Profil  ICQ  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.5.2007
Príspevky: 745
Bydlisko: Trenčín city
Karma: Level +3
Príspevok Re: Výroba repro
No, SH200 som v ruke len držal, ale nepočul hrať. DT254 by sa k nemu mohlo hodiť. Vas nieje doporučený objem, pozor na to. Podľa TS parametrov basáku sa odsimuluje ako bude hrať v akej bedni, tá bedňa sa postaví, a potom meracím mikrofónom zmeria výškáč aj stredobas v tejto bedni, charky sa hodia do simulačného softu a potom nastáva tá najlepšia sranda, a to je zladiť to. Po odsimulovaní sa navrhnutá vexla psotaví, znova zmeria, a prípadné odchýlky korigujú úpravami vexle. Pre viac info skús fóra www.repromania.net aleo www.audioweb.cz tam vedia poradiť.


14 Jan 2010, 18:36
Profil  ICQ  
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 3.1.2007
Príspevky: 1762
Bydlisko: LM
Karma: Level +2
Príspevok Re: Výroba repro
nieviete cim to moze byt, ze jeden vysput z basaka na repro ide uplne slabo, skoro nejde? repraky su isto dobre, lebo ked ich vymenim, tak idu.. ale ten jeden vystup sa dako pokazil, da sa to dako opravit?


13 Júl 2010, 18:53
Profil  Facebook  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.5.2007
Príspevky: 745
Bydlisko: Trenčín city
Karma: Level +3
Príspevok Re: Výroba repro
A to si akože máme zo sklenenej gule pozrieť čo máš za repro? Ukáž fotky a podrobne napíš svoj problém...


16 Júl 2010, 10:14
Profil  ICQ  
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 3.1.2007
Príspevky: 1762
Bydlisko: LM
Karma: Level +2
Príspevok Re: Výroba repro
Genius - spravil som par foto, ale ked neviem co chces presne vidiet.. akurat si pozri model na fotke
nic tam zhorene nevydim


Prílohy:



16 Júl 2010, 13:54
Profil  Facebook  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.5.2007
Príspevky: 745
Bydlisko: Trenčín city
Karma: Level +3
Príspevok Re: Výroba repro
No, klasická čína. Robené tak, že keď sa pokazí tak zahodíš a kúpiš si nové. To nieje Tesla...
Keď hrá jeden výstup potichu tak bude dakde zalomený kábel, vadný väzobný elyt a podobne... Proste šmejd ťažkého kalibru. Takže asi tak nejak.


16 Júl 2010, 22:33
Profil  ICQ  
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 3.1.2007
Príspevky: 1762
Bydlisko: LM
Karma: Level +2
Príspevok Re: Výroba repro
tak diky za info.. no ale tak vydrzali hrat vyse 4roky bez problemov (teraz uz ich mam 6ty rok), prezili par chat, oblievania, padania, celkom toho prezili na to, ze to je smejd


17 Júl 2010, 18:04
Profil  Facebook  
Professional
Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.3.2007
Príspevky: 1332
Bydlisko: BJ
Karma: Level +2
Príspevok Re: Výroba repro
teoreticky by si mohol premerat kable ci ich mas cele, resp ci nemas niekde prelomeny kontakt alebo nieco v nutri zaoxidovane o com velmi tazko pochybujem ale stat sa to moze


03 Aug 2010, 18:32
Profil  ICQ  
Novice
Novice
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.10.2010
Príspevky: 1
Karma: Neutrál
Príspevok Re: Výroba repro
cawte narazil som na vase forum zohnal som si zosilovac a v papieroch mi pise ze Output power 20w+20w 8 ohm a v dalsom bode je Power conzumption 45w napajam na to vsetky repro co mi pridu pod ruku tak co mi k tomu poviete ?


25 Okt 2010, 23:15
Profil  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.6.2008
Príspevky: 945
Karma: Level -6
Príspevok Re: Výroba repro
že si debil. . . Jak môže niekto napájať hoci čo !


31 Okt 2010, 12:07
Profil  
Novice
Novice
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.10.2010
Príspevky: 1
Karma: Neutrál
Príspevok Re: Výroba repro
ale hraje to je zaklad


31 Okt 2010, 20:27
Profil  
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.11.2006
Príspevky: 1924
Karma: Level +4
Príspevok Re: Výroba repro
Otazka je ako dlho...


07 Nov 2010, 7:53
Profil  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 66 ]  Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia

Choď na stránku


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2016
[ Time : 0.130s | 14 Queries | GZIP : On ]