Vysoké teploty cpu, a chipsetu základovky
Vysoké teploty cpu, a chipsetu základovky
Pokiaľ dobre viem tak tieto dvojjadrá od AMD nehreju skoro vôbec,
a preto sa mi zdajú teploty v idle cpu:45°C, chipset 40°C
ale hlavne v zátaži cpu: až 61-70°C som dokonca videl, a chipset 55°C,
Tá grafika ma v idle 65°C, a v záťazi tak 85-90°C ale to sa mi zdá v celku fajn.
Čím to môže byť spôsobené? zdroj, alebo zlé senzory ale podla mna nie su zle lebo na dotyk su chladiče dosť teplé, pri burne sa tam nedá udržať ruka.
Mám tuto zostavu:
AMD Athlon 64 X2 4800+(2500MHz)jadro Brisbane, G2
Gigabate M56S-S3 Gb LAN NF560,
2 x 1 GB DDR 2 Kingston CL5, 800MHz
Leadtek Winfast GeForce 8600GT 256MB ddr3, pcie
HDD WD 320GB sata2 16mb
1 DVDRW LG
TV Karta AVER
Soundblaster Creative X-Fi
a zdroj eurocase 390W.
a preto sa mi zdajú teploty v idle cpu:45°C, chipset 40°C
ale hlavne v zátaži cpu: až 61-70°C som dokonca videl, a chipset 55°C,
Tá grafika ma v idle 65°C, a v záťazi tak 85-90°C ale to sa mi zdá v celku fajn.
Čím to môže byť spôsobené? zdroj, alebo zlé senzory ale podla mna nie su zle lebo na dotyk su chladiče dosť teplé, pri burne sa tam nedá udržať ruka.
Mám tuto zostavu:
AMD Athlon 64 X2 4800+(2500MHz)jadro Brisbane, G2
Gigabate M56S-S3 Gb LAN NF560,
2 x 1 GB DDR 2 Kingston CL5, 800MHz
Leadtek Winfast GeForce 8600GT 256MB ddr3, pcie
HDD WD 320GB sata2 16mb
1 DVDRW LG
TV Karta AVER
Soundblaster Creative X-Fi
a zdroj eurocase 390W.
RE
Viem že zle vetrana skrinka spôsobí zvýšenie teplôt ale nie až na taketo hodnoty. predné nasavanie a zadné odsavanie je veľmi málo účinné, skôr je lepšie to bočné vetranie.brm napísal:A ako máš riešené vetranie skrinky? Máš na bedni nejaké pridavné chladiče? Napr. vzadu na odsávanie, vpredu na nasávanie, na bočnici na nasávanie.. nič také?
Aj ja som mal kedysi pekelne hučiacu skrinku so 6 ventilátormi, dal somi ch preč a teploty sa temer vôbec nezmenili. jedine na grafike pomohol pridavny ventilátor.
V tejto skrini mam len jeden ventilator v predu na nasavanie, okrem toho len na procesore.
Diki inak, sice tvoje riešenie trocha zmierni teplotu ale asi nevyrieši podstatu problemu, ktoru ale nepoznam.
Rev dosky je 1.0 a bios tretí v poradi a zároven posledny F3.pato83 napísal:Aku reviziu dosky mas? Bo prve dve revizie mali problemy s teplotou cipsetu. Myslim, ze aj mystique, ak sa nemylim, ma rovnaku dosku. Samozrejme treba odpovedat aj, najma na otazky, ktoré ti polozil brm. Teploty su to vysoke samozrejme.
Účinnosť chladenia skrinky závisí od x parametrov.. nie je dôležitý len počet ventilátorov, ale aj ich typ, efektívnosť, umiestnenie, orientácia, ďalej stavba skrine, , druh komponentov atď. Samozrejme, že chladenie nebude účinné, ak napr. chipset máš schovaný pod nejakými ATA káblami a pod. tj. pre prúdenie vzduchu stojí v ceste nejaká prekážka.
Ale keď si si istý, že v tomto nie je problém, tak oki..
Ale keď si si istý, že v tomto nie je problém, tak oki..
To bolo od začiatku, a skušal som tam dať aj povodny box chladič aj druhy ktory používam. Zle asi nedolieha, to som skušal tiež znovu ho nasadiť, vlastne to sa zle nasadiť ani nedá.INDIGOcorp. napísal:a k tomu procesoru . taketo teploty na nom si mal od zaciatku ci to zacalo z nicoho nic len tak ? pretoze ak to mas od zaciatku tak mozno je zle nasadeny chladic alebo pasta zle dolieha,samozrejme zalezi aj na tom aky mas ci je to box alebo nieco ine ?