Plánujeme s kamarátmi rozbehnúť webstránku zameranú na video niečo na štýl youtoube ale je to iné ale podstata je ta istá. Potreboval by som vedieť základne info čo by bolo na začiatku potreba . Mám na mysli aké servery by boli potreba aká by bola cena + ak sa tu nachádza niekto veľmi schopný na tvorbu webstránok či už vizual alebo kodovací jazyk nech ma kontaktuje a určite sa dohodneme . Ide o trošku väčši projekt a nechceme na nič zabudnúť tak budem rád za každú radu info budeme len radi .
Vytvorenie webstránky
Vytvorenie webstránky
Tak chalani obraciam sa na vás a snáď sa mi ujde dobrá rada .
Plánujeme s kamarátmi rozbehnúť webstránku zameranú na video niečo na štýl youtoube ale je to iné ale podstata je ta istá. Potreboval by som vedieť základne info čo by bolo na začiatku potreba . Mám na mysli aké servery by boli potreba aká by bola cena + ak sa tu nachádza niekto veľmi schopný na tvorbu webstránok či už vizual alebo kodovací jazyk nech ma kontaktuje a určite sa dohodneme . Ide o trošku väčši projekt a nechceme na nič zabudnúť tak budem rád za každú radu info budeme len radi .
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vytvorenie webstránky
podla mna si najskor vytvorte nejaku zakladnu stranku vo WP kde uvidite ci o to ludia budu mat zaujem ak ano potom treba riesit ostatne veci a vlastne servre programatorov.... ak nakupite servery a zaplatite programatorov a nikto o to nebude mat zaujem tak asi dost vyhodene peniaze ... musel by to byt brutalne dobry napad aby to prerazilo takych video serverov je plna rit ...
+ som zabudol este jednu otázku . Existuje na to aj nejaká živnosť poprípade nejaké dotácie od štátu ktoré by nám dokázali pomôct ?
-
audiotrack
VIP
živnosť hej, dotácie nie
Ale kedysi bol príspevok pre nových podnikateľov, len tam si musel potom všetko vydokladovať že si ten príspevok minul na rozbehnutie podnikania a nesmel si dva roky skrachovať. Neviem či to ešte funguje
k tomu webu - myslím že video portal je ťažká téma, keď je tu youtube. Nemyslím, že by si tam mal takú návštevnosť aby si sa uživil. Budeš rád, ak ti to z reklamy aspoň náklady na server a doménu pokryje.
Ale kedysi bol príspevok pre nových podnikateľov, len tam si musel potom všetko vydokladovať že si ten príspevok minul na rozbehnutie podnikania a nesmel si dva roky skrachovať. Neviem či to ešte funguje
k tomu webu - myslím že video portal je ťažká téma, keď je tu youtube. Nemyslím, že by si tam mal takú návštevnosť aby si sa uživil. Budeš rád, ak ti to z reklamy aspoň náklady na server a doménu pokryje.
"niečo na štýl youtoube ale je to iné ale podstata je ta istá"
mozes nieco o tom povedat?
bojovat proti YT nema vyznam, zato vsak vyuzit ho vo svoj profit sa da
mozes nieco o tom povedat?
bojovat proti YT nema vyznam, zato vsak vyuzit ho vo svoj profit sa da
Viac prezradit nemozem a samozrejme my nechceme konkurovat YB ale verime ze to bude mat uspech . Tak rad by som poradil aj nejaky server ktory by na to sluzil velmi dobre a aj dalsie informacie ohladom toho 
-
Grim
Darca
Ak máš potrebu pýtať sa takéto otázky, tak choď radšej od toho. 
Chces nieco radit alebo pritom nic blizsie nenapises. Nikto nevie ake videa tam budu, aky web server pouzijes, aka navstevnost tam bude, aky traffic ides robit, ci to ides dekodovat na strane servera a kopa dalsich zakladnych informacii. Mozno ti postaci server za 1500 eur a mozno potrebujes server za 20 000 eur, mozno za 150 000 eur. Chces od nas nieco co sa neda z tvojho kratkeho popisu urcit.
Na video server ale pocitaj s tym, ze tam potrebujes dostatok diskoveho pola, zalohovanie, to vsetko peipojit na dobru linku a aj ta ma svoje limity, lacne to nebude. Na zaciatok si myslim, ze server za 4 tisicky by mohol splnit tvoje poziadavky (poriadny procesor, idealne 2x procesor, poriadna pamat a kopa miesta na disku. Mesacne za sercerovnu pocitaj tak mozno 150 az 200 eur na zaciatok.
Na video server ale pocitaj s tym, ze tam potrebujes dostatok diskoveho pola, zalohovanie, to vsetko peipojit na dobru linku a aj ta ma svoje limity, lacne to nebude. Na zaciatok si myslim, ze server za 4 tisicky by mohol splnit tvoje poziadavky (poriadny procesor, idealne 2x procesor, poriadna pamat a kopa miesta na disku. Mesacne za sercerovnu pocitaj tak mozno 150 az 200 eur na zaciatok.
Som si isty, ze v duchu slovenskej cenovej politiky ponuknete indicku hodinovku, ocakavajuc projekt svetovej urovneluki25801 napísal:+ ak sa tu nachádza niekto veľmi schopný na tvorbu webstránok či už vizual alebo kodovací jazyk nech ma kontaktuje a určite sa dohodneme
Co sa serverov tyka (vzhladom na tvoj detailny popis poziadaviek), zober na zaciatok Linode 96 a pripadne rozsirite na dalsie za load balancerom, storage si mozes riesit inde
Sice vela prezradit nemozem ale ako pisete nevyznam sa moc do toho preto chcem radu . Tu ide o to ze je napad su peniaze len potrebujeme dostatocne info ako kde atd . A je podla mna lepsie sa poradit niekde na fore ako hned niekomu platit aby nam vsetko vysvetlil. Napr taka stranka ako mojevideo.sk tam su ake servery potrebne a to vsetko okolo ?
A Aiden ver mi viem ake su ceny za tvorbu webstranok tak urcite to nebude za indicku vyplatu
Vazim si kazdu radu ktoru sem pisete a uvidite aj vy ze tento projekt ak vsetko vyjde ako ma tak ma buducnost.
A Aiden ver mi viem ake su ceny za tvorbu webstranok tak urcite to nebude za indicku vyplatu
Vazim si kazdu radu ktoru sem pisete a uvidite aj vy ze tento projekt ak vsetko vyjde ako ma tak ma buducnost.
Tak v tom pripade by som rad vedel ako ocenis a) custom navrh designu a b) pripravu (testovaneho) backendu & frontendu a spracovanie designu. Nakolko je momentalne nemozne odhadnut rozsah prace, staci ponukana hodinovka za jedno a druhe 
Vytvorenie webstránky
V tomto prípade by nebolo odveci využiť cloudove služby ako napr. Microsoft Azure a iné - treba si zvážiť ich pre a proti. Vzhľadom na to, že nemáte ani predstavu o tom, ako by mal vyzerať front end / back end / databázy, je tento projekt odsúdený na fatálnu stratu peňazí (aj keď za istých okolností by sa dal nefunkčný produkt s víziou dobre predať - vivat 21. storočie). K tomu ešte treba zarátať webdesign, developing a správu serverov. Ak ten nápad je naozaj revolučný a na celej našej planéte by nemal konkurenciu, tak buď zožeňte investora, alebo nápad predajte (robí sa to ale tažšie než si pravdepodobne myslíte). Takýto projekt sa nehýbe v radoch tisícov, ale dalo by sa povedať rádovo v státisícoch EUR len na jeho rozbehanie.
Alebo nájsť si nadšencov, ktorí budú pracovať "za pivo" a spoločne niečo budovať - to však môže trvať veľmi dlho a niekto vás môže predbehnúť.
Alebo nájsť si nadšencov, ktorí budú pracovať "za pivo" a spoločne niečo budovať - to však môže trvať veľmi dlho a niekto vás môže predbehnúť.
Pracovat za pivo mozu, ale hardware za pivo nekupi.
Vytvorenie webstránky
A práve preto odporúčam cloud. Aj keby to zlyhalo, na hw minie minimum.
-
PhYs0c
King
Klasický scenár, tínedžer dostane nápad, o ktorom si myslí, že je miliónový, preto o ňom nikomu nič neprezradí, aby mu ho niekto nevyfúkol. Zároveň však sám nevie dokopy nič, podľa otázok ani používať Google. On z toho vyrastie, hádam.