Warez/Stahovanie

Zbytočné, duplicitné, nevhodné alebo zamknuté témy...
Zamknuté
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Warez/Stahovanie

Príspevok od používateľa Leslie10 »

Ahojte. Bol by som zvedavy na Vase nazory ohladne warezu a stahovania filmov, pesniciek, software, hier, elektronickych knih a inych veci, ktore su chranene autorskym pravom. Podla Vas na vlastnu potrebu je to pripustne si stiahnut nieco, alebo to odsudzujete? Tak isto, aky mate nazor na to, ak niekto stiahnuty obsah predava za peniaze? Podla Vas sposobujeme s tym nejaku skodu priemyslu? A na zaver: Ako ste na tom Vy? Zvyknete si stahovat z netu?

Ps.: Ak takato tema uz existuje, tak sa ospravedlnujem, vyhladavanie na vyraz warez mi naslo cca 206 stran...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Warez/Stahovanie

Príspevok od používateľa hojko »

Nejaka taka tema tu uz bola, tak to skusim najst a potom to pripadne spojim a zaroven sa aj vyjadrim k otazkam :)
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Takýto typ tovaru nie je cenený rôzne pre rôzne krajiny, ako nápoje, jedlo, či nehnuteľnosti. Tým pádom za film, hru či hudobný album zaplatíme rovnako ako ľudia v štátoch, kde je priemerná mzda 4.000€, čo rozhodne fér nie je.

Myslím teda, že na Slovensku je to ceľkom prípustné, pretože kým priemerný slovák robí na novú hru 2-3 dni (60€), tak niekde inde to s priemernou mzdou zarobia za dve hodiny - a to je sakra rozdiel. Myslím si, že ak by sa tak zarábalo aj tu, taktiež by si to väčšina ľudí kupovala. Nie je náhoda, že warez a torrenty sú rozšírené najmä vo východnom svete.

Čo sa týka môjho prístupu, hry si často nekupujem, ale ani ich moc nehrám. Ak už nejakú kúpim, kvôli multiplayeru, atď, tak ju vždy najskôr vyskúšam a taktiež ich vždy kupujem aspoň rok po vydaní, keď klesne cena. Filmy nekupujem vôbec, za čias požičovní sme doma požičiavali často, ale dnes už filmy v hmotnej podobe nechcem, a film v nehmotnej podobe som nekúpil asi ani raz. Tuším som pár krát zaplatil za stream nejakých filmov, ktoré sa nedali zohnať. Software taktiež nekupujem, pre Slováka jednoznačne príliš predražené, bohužiaľ, naozaj rád by som podporil vývojárov, a jediné, čo si kupujem častejšie sú e-knihy. Potom som ešte dosť vecí nakúpil napríklad v Humble Bundle, skvelá vec, pár eur, navyše na charitu, ale drvivá väčšina z toho čo som kúpil zapadá prachom.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

vas-nazor-na-warez-t62651.html
Spajat to je skoda,kedze vsetky tieto otazky a odpovede nan,su tam.
Ak chces,tak v diskusii pokracuj tam.
Zamknuté