WD Externy HDD
WD Externy HDD
Zdravim mam 1 TB WD externy HDD essentials 2. Doteraz som nemal ziaden problem s nim rychlost kopirovania alebo citania bola bez problemov. V poslednom case som vsak spozoroval ze HDD pri kopirovani nan sice ide ako predtym no rapidne klesa rychlost nahravania a ustali sa na nejakych 6 MB/s z predoslych 40 MB/s. Dalsia vec je ze ked z neho prehravam filmy cez WD TV HD tak filmy sekaju ako keby nestihali citat data z HDD. co predtym nerobilo. Snazil som sa urobit kontrolu disku cez klasicky nastroj windowsu no v polke testu ma vyplo z vyhlasenim unknow error. Prikazom chkdsk vsak disc checkne cely bez problemov. Takisto som skusal dat defragmentaciu disku ktoru sice urobi ale po tom som skusal dat opat a HDD sa sprava akoby ani nebol defragmentovany. Poradte prosim ci sa uz niekto z Vas s tymto stretol. Disk mi nespadol ani nic podobne preto asi nejaka mechanicka porucha na nom nebude ale clovek nikdy nevie. Existuje nejaky program alebo sposob ako dat preskenovat disk ci vsetko na nom funguje ako ma ?
Re: WD Externy HDD
Skus si stiahnut program " HD Tune" a skontroluj zdravie disku. Potom ho preskenuj na vadne sktory (ale pozor, nedavaj rychli scan -quick scan lebo to nic nenajde). Potom ked to dorobi, tak otestuj disk na vykon. Cize pustis Benchmark disku. Ak ti bude nieco nejasne, napis.
Dalej test na sectory som skusil dat najprv normalny islo to rychlostou asi 1 kocka za minutu. takze po 3 kockach som to zrusil. Skusil som dat quick test a ten ide tak ze prejde cca 20 kociek a stoji (disk je ticho) potom opat zacne pracovat prejde dalsich 20 kociek a tak az do konca quick testu. Inak aj v tom quick teste mi naslo 4 znicene sektory.
No a co sa tyka File Branching rychlost je do 15 MB a test opat trva dlho. Mam este jeden 500 GB WD My Book a v nom vsetky testy bez chybnych sektorov a file branching 55-60 MB (to len na porovnanie).
Suma sumarum disk je urcite chybny len mi prosim porad ci sa s tym da nieco urobit pretoze v zaruke ho uz nemam
Čiže vec je jasná... 1256 sektorov na disku je už poškodených..... ak je disk v záruke, choď ho reklamovať... ak už v záruke nie je, doporučujem presunúť dáta na nový disk, pretože sa to môže všetko iba zhoršovať....... veď schválne pozoruj tú položku (05), či rastie alebo.....
Takze ten disk je KO. A to uz ked Quick Scan nasiel nejake vadne sektory, tak normalny scan ich kludne moze njast tych 1256 co si pisal. Pred tym, ako pojdes zalohovat subory z disku, daj do cmd tento prikaz.

V jednej teme mi to poradil Uplink.chkdsk c: /R
[zahŕňa aj F čo je oprava chýb na disku, R je lokalizácia vadných sektorov, ich následné označenie a vyextrahovanie dát s presunutím na najbližší zdravý sektor.]
Toto je skvele forum
dakujem za vsetky rady. Dokonca som zistil ked som mrkol na blocek ze este do konca augusta mi plati zaruka na HDD. takze idem reklamovat a inak ten disk uz musi byt asi riadne v prdeli lebo ani cez prikaz chkdsk E :/R nepresiel. Zasekol sa a disk sa uz nepohol. Ale aj tak diky za vsetky rady 
Ten príkaz má byť :
chkdsk c: /R alebo
chkdsk c:/R
Myslím tú medzeru medzi dvojbodkou a lomítkom , či tam má byť alebo nemá byť ?
To len tak pre info, ak by som to niekedy v budúcnosti potreboval
chkdsk c: /R alebo
chkdsk c:/R
Myslím tú medzeru medzi dvojbodkou a lomítkom , či tam má byť alebo nemá byť ?
To len tak pre info, ak by som to niekedy v budúcnosti potreboval
Aj s medzerou