Web o pokri - dane

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Fiju
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Web o pokri - dane

Príspevok od používateľa Fiju »

Ahojte,

už dlhšiu dobu mám v pláne rozbehnúť nový redakčný web o pokri. Všetko mám v podstate pripravené a premyslené. Teda aspoň som si to myslel. V časovom zhone som zabudol ne jeden "detail" - a to ten, že cca pred 2 rokmi vošiel do platnosti zákon, ktorý má poker za hazardnú hru a akákoľvek propagácia takýchto vecí je dosť brutálne zdanená (alebo dokonca zakázaná? nie som si istý).

Viete mi poradiť, ako je to s daňami v tomto prípade? Viem, že všetky existujúce stránky a pokri si zmenili sídlo sa Seychelly a podobne (to bohužiaľ u mňa finančné nevychádza - web bude písaný na firmu v ČR, kde sú v podstate rovnaké zákony ako u nás). Aké vysoké sú tie dane? Predpokladám, že väčšina existujúcich webov si sídlo zmenila preto, aby mohli mať bannery na online herne - nepodlieha tomu zíkonu o hazarde ale aj samotný obsah? Premýšľal som totiž nad tým, že v prvých mesiacoch, kým sa vybuduje čitateľská základňa by bol web bez reklamy, zaregistrovaný v ČR - je to takto čisté, nemyslí sa propagáciou hazardu už len samotné písanie článkov?

PS: Keby mal niekto chuť ísť do takéhoto projektu so mnou ako spoločník, tak napíš SS :)
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Web o pokri - dane

Príspevok od používateľa gogo956 »

ak som to spravne pochopil,tak mas v umysle o hazardnej hre iba pisat,alebo prevadzkovat nejake forum, v tom pripade si myslim ze nemas preco nieco platit alebo danit.
Napísať odpoveď