Web template autoskola
Re: Web template autoskola
Ten web geodetov, to je dost kriklavy a celkom skaredy web. Robit to za 50 aj s hostingom je dehonestacia prace programatora a potom to aj tak vyzera.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...test, ale niekedy si zákazník sám vyberie niektoré prvky a potom to tak aj vyzerá...spravidla sa nepodpisujem pod design, ale pod kód webu...design si väčšinou vysnívali zákazníci...
Prave preto treba zakaznikovi vysvetlit, ze co sa patri a co nie, co je standard a co nie, co je pekne a co nie. Niekedy treba vediet povedat, ze nieco tak skarede robit nebudes, lebo ti je to proti srsti a ak sa zakaznikovi nepaci, nech to da robit niekomu inemu.
-
Grim
Darca
...ale všetko má svoje hranice...hudbu na stránkach by som určite nikomu neprogramoval...ale ak si povie, že chce zachovať zo starého designu bielu farbu ako dominantnú aj keď sa mu nehodí tak ustúpim...
-
MeanSeriously
Medium Star
@Hensym (a aj karmista predpokladám :))
nikto tu nespomínal že študent nedokáže odviesť dobrú robotu. Ja sám som študent a dokonca sa aj venujem tomuto fachu.
A súhlasím aj s tým že študent niekedy (teda skoro vždy) dokáže urobiť lepšie logo, lepší webdesign etc ako nejaký 50-ročný človek čo má vyštudovanú akademickú a teda sa do toho "rozumie".
Ale študent je schopný urobiť jednoduchý HTML statický web (samozrejme že som myslel bez CMS. Veď som aj písal hlavná stránka + 2 podstránky.), čiže design a kódovanie za 50€, hlavne ak sa jedná o referenciu. Veď veľa firiem tam ani nemá čo dať, im to vyhovuje stačí im aj jednoduchý priemerný design na kvalitatívnej úrovni postnutého v prvom príspevku. Za taký design by som ja napr. viac ako 50€ nedal. Čiže nabudúce trocha porozmýšľať nad prečítaným. Verím že sa ti to podarí Hensym ;-)
BTW. Aj kvalitný nakódovaný design môže byť lacný,
Napr. tento obsahuje oveľa viac ako 2 podstránky a stojí $16. Úprava max +5, nech nežerem, +15€.
Výsledná cena pri aktuálnom kurze: 27,475 €. A že do 50 € sa nedá zmestiť :)
Má síce 2 zápory: Nie je úplne profi, ale aj tak je vyššie ako priemer
Druhá nevýhoda je, že je tuctový, nemôžeš ho veľmi upravovať, resp. ťažko sa upravuje,. každá firma v podstate môže mať rovnaký design a musí ustúpiť aj zákazník, pretože design nie je "vysnívaný", ale komu to vadí? Hlavne že funguje to a je to pekné.
nikto tu nespomínal že študent nedokáže odviesť dobrú robotu. Ja sám som študent a dokonca sa aj venujem tomuto fachu.
A súhlasím aj s tým že študent niekedy (teda skoro vždy) dokáže urobiť lepšie logo, lepší webdesign etc ako nejaký 50-ročný človek čo má vyštudovanú akademickú a teda sa do toho "rozumie".
Ale študent je schopný urobiť jednoduchý HTML statický web (samozrejme že som myslel bez CMS. Veď som aj písal hlavná stránka + 2 podstránky.), čiže design a kódovanie za 50€, hlavne ak sa jedná o referenciu. Veď veľa firiem tam ani nemá čo dať, im to vyhovuje stačí im aj jednoduchý priemerný design na kvalitatívnej úrovni postnutého v prvom príspevku. Za taký design by som ja napr. viac ako 50€ nedal. Čiže nabudúce trocha porozmýšľať nad prečítaným. Verím že sa ti to podarí Hensym ;-)
BTW. Aj kvalitný nakódovaný design môže byť lacný,
Napr. tento obsahuje oveľa viac ako 2 podstránky a stojí $16. Úprava max +5, nech nežerem, +15€.
Výsledná cena pri aktuálnom kurze: 27,475 €. A že do 50 € sa nedá zmestiť :)
Má síce 2 zápory: Nie je úplne profi, ale aj tak je vyššie ako priemer
Druhá nevýhoda je, že je tuctový, nemôžeš ho veľmi upravovať, resp. ťažko sa upravuje,. každá firma v podstate môže mať rovnaký design a musí ustúpiť aj zákazník, pretože design nie je "vysnívaný", ale komu to vadí? Hlavne že funguje to a je to pekné.
Mean: Nemôžeš porovnávať dizajny z nejakých dizajnových bánk, ktoré si môžu kúpiť tisíce ľudí. Téma u-Design pre WordPress na Themeforest-e stojí 50€, a má vyše 21300 predaní. (Vypočítaj si profit autora, heh
) Ide o to, že sa tu bavíme o unikátnych dizajnoch, ktoré bude mať firma vlastné, originálne, a nie o dizajnoch, ktoré si môžu zakúpiť tisíce iných firiem. Práve preto platíš veľa, a práve preto sú dizajny vo webových "bankách" také lacné. Rovnako ako za logo si niekto dokáže vypýtať cez 2000€, ale v takýchto bankách stojí len 30. Pretože to nie je unikátna prezentácia teba/firmy.
-
weroro
Flash coder
Rovnako to funguje tuším aj na TemplateMonster. Normálne tam hocičo kúpiš za cca 80$, ale je tam aj cena za 1900$. To znamená, že je ten design kúpiteľný viac krát, pre viac ľudí (80$), alebo si ho kúpiš iba raz a oni ho už nebudú mať v ponuke (1900$). Otázne je ako to majú ošetrené. Či takúto ponuku majú iba ešte pre nikým nezakúpené veci alebo to majú nejak inak vymyslené, čo je nad moje chápanie, lebo ak už raz niečo predali nemôžu tvrdiť, že som si kúpil jedinečný kus.
-
hojko
Site Admin
weroro: Kupis a stiahnu ho z ponuky. Ak si to pred tebou kupilo 15 ludi, tak asi smola.
-
MeanSeriously
Medium Star
@Hensym: Prečo sa mi zdá, že nečítaš moje príspevky?Hensym napísal:Mean: Nemôžeš porovnávať dizajny z nejakých dizajnových bánk, ktoré si môžu kúpiť tisíce ľudí. Téma u-Design pre WordPress na Themeforest-e stojí 50€, a má vyše 21300 predaní. (Vypočítaj si profit autora, heh :) ) Ide o to, že sa tu bavíme o unikátnych dizajnoch, ktoré bude mať firma vlastné, originálne, a nie o dizajnoch, ktoré si môžu zakúpiť tisíce iných firiem. Práve preto platíš veľa, a práve preto sú dizajny vo webových "bankách" také lacné. Rovnako ako za logo si niekto dokáže vypýtať cez 2000€, ale v takýchto bankách stojí len 30. Pretože to nie je unikátna prezentácia teba/firmy.
Citujem sa (opäť):
Toto som spomenul. Okrem toho si myslím, že na to aký je tých šablón výber, tak je veľmi malá pravdepodobnosť že si tú istú šablónu kúpi hoc aj hocikto zo Slovenska, je veľmi mizerná. Tiež si myslím že pre potreby lokálnej autoškoly stačí. A zákazníkom môže byť jedno, že takúto istú šablónu má ešte aj kaviareň v Mexiku, reštaurácia v Japonsku a kaderníctvo z Austrálie.Druhá nevýhoda je, že je tuctový, nemôžeš ho veľmi upravovať, resp. ťažko sa upravuje,. každá firma v podstate môže mať rovnaký design a musí ustúpiť aj zákazník, pretože design nie je "vysnívaný", ale komu to vadí? Hlavne že funguje to a je to pekné.
Mean: Prepáč, tú časť som asi fakt očami len preletel. 
Máš pravdu, ale ako hovorím, čísla predajov niekoľkých šablón sa často počítajú v 5 cifrách, a tam je pravdepodobnosť, že narazíš na podobný web relatívne vysoká. Za druhé, každá známejšia/obľúbenejšia šablóna sa vďaka "férovým" kupcom x-krát objaví na internete zadarmo - napríklad aj spomínaný U-Design vyššie, ale link sem určite dávať nejdem. Takže číslo používateľov rovnakej šablóny sa tu môže ešte zvýšiť.
Ja si napríklad momentálne tiež iba upravujem šablónu rezistívneho dizajnu podľa seba, ktorú som si kúpil doslova za pár euro, tuším 20. Chcel by som vlastný dizajn, no v html viem tak maximálne zobraziť obrázok a ešte zopár ďalších textových tagov,... CSS je pre mňa španielska dedina. Takže preto.
Každopádne, vraciame sa k pointe tejto témy - a áno, tu máš jednoznačne pravdu. Pre potreby autoškoly to bohato stačí.
Máš pravdu, ale ako hovorím, čísla predajov niekoľkých šablón sa často počítajú v 5 cifrách, a tam je pravdepodobnosť, že narazíš na podobný web relatívne vysoká. Za druhé, každá známejšia/obľúbenejšia šablóna sa vďaka "férovým" kupcom x-krát objaví na internete zadarmo - napríklad aj spomínaný U-Design vyššie, ale link sem určite dávať nejdem. Takže číslo používateľov rovnakej šablóny sa tu môže ešte zvýšiť.
Ja si napríklad momentálne tiež iba upravujem šablónu rezistívneho dizajnu podľa seba, ktorú som si kúpil doslova za pár euro, tuším 20. Chcel by som vlastný dizajn, no v html viem tak maximálne zobraziť obrázok a ešte zopár ďalších textových tagov,... CSS je pre mňa španielska dedina. Takže preto.
Každopádne, vraciame sa k pointe tejto témy - a áno, tu máš jednoznačne pravdu. Pre potreby autoškoly to bohato stačí.
-
Michaelo
Hardcore addict
Presne tak, ja som tam spravil viacero návrhov no farby si vlastne vybrali oni, atď. Ja som im vysvetľoval že to dokopy nepasuje ale nedali si povedať (náš zákazník, náš pán).Grim napísal:...test, ale niekedy si zákazník sám vyberie niektoré prvky a potom to tak aj vyzerá...spravidla sa nepodpisujem pod design, ale pod kód webu...design si väčšinou vysnívali zákazníci...
Ono tá cena bola aj pre to že som to robil manželovi mojej učiteľky + mi ponúkla doučko z matiky kedykoľvek (ktoré nikdy nevyberiem)
Poviem to takto:
Ja by som si rád vypýtal za web aj 100€ či 150€ no väčšina ľudí ma s tým pošle kade ľahšie že im sa to zdá drahé a až tak veľa ľudí za mnou nechodí
-
uplink
VIP
Michaelo - a normálni grafici, kóderi a animátori nespravia web pod 1500 eur. Keď sa naučíš poznať cenu práce, budeš šťastnejší. Rozrátam to v hrubom.
Statický web, priama tvorba, logo[logotyp], bez nejakých extra kecov klienta [vždy sú a je ich plná r*ť], 5 podstránok a ideme na vec:
- logo - ak má za niečo stáť, tak to chce aspoň 2-3 hodiny práce [škíca, viac návrhov, viac vypracovaní, konzultácia s klientom], ak nie, tak 1 hodina
- farby webu a základná filozofia - minimálne ďalšia hodina
- príprava materiálu [shutterstock, istock, deposit, etc.] 2 hodiny [vystrihnúť, oslobodiť z .eps, etc.] - 2 hodiny [ergo. niektorí začínajúci grafici čorujú fotky/obrázky z googlu, tiež to bere čas].
- index - návrh indexu, ak by sme rátali že klient je pohoďák a vezme prvý návrh, tak minimálne 4 hodiny, ak to nemá byť nejaký odfláknutý shit, ak do toho bude klient *ebať [v 90% prípadov dá prerobiť celý index, radujme sa a tešme sa] tak aj 2-3 násobom času.
- podstránky návrh - pokiaľ nechce programovať človek on-the-fly, čo je chu****, robieval som to tak dlhé roky a vždy bol design na kkt, tak si musí spraviť v PS každú podstránku, pop-up, element, je jedno čo - na 5 podstránok rátam min 10 hodín
- rozstrihanie indexu a podstránok 4 hodiny [minimálne]
- validné html/css, prípadne použitý js/ajax/jquery - minimálne 10 hodín
- dolaďovanie bugov v rámci kódu šablóny [bavíme sa stále len o statickej stránke] 2 hodiny
A teraz som bol riadne štedrý, posledný design čo som robil a to som ho len upravoval z hotového zakúpeného template monster designu! mi zožral len index 12 návrhov cez 15 hodín, lebo to tak klient chcel, to len aby bol obraz o realite a to nie som nejaký slimák.
Čiže si to zrátajme, a to nerátam také ako príprava, elektrina, jedlo a iné "srandy" okolo toho, čo samozrejme tiež niečo stoja.
Dostaneme finálny čas: ~40-50 hodín.
Ak si niekto z Vás cení 40-50 hodín práce študenta, alebo vš študenta na 50-150 eur, tak prosím Vás preukážte svetu láskavosť a vpáľte si guľku do hlavy, aby tu bolo o jedného otroka menej. 40-50 hodín práce v tejto branži má minimálnu hodnotu 250 eur - a to je fakt pre zúfalca čo potrebuje prežiť na rožkoch a vode, pre zdravo uvažujúceho človeka 500 eur [jednotlivca], pre tím ľudí [design + kód, čiže dvaja chalani + manažér čo to celé skonzultuje s klientom] 850-1500 eur.
Peace out guys!
Statický web, priama tvorba, logo[logotyp], bez nejakých extra kecov klienta [vždy sú a je ich plná r*ť], 5 podstránok a ideme na vec:
- logo - ak má za niečo stáť, tak to chce aspoň 2-3 hodiny práce [škíca, viac návrhov, viac vypracovaní, konzultácia s klientom], ak nie, tak 1 hodina
- farby webu a základná filozofia - minimálne ďalšia hodina
- príprava materiálu [shutterstock, istock, deposit, etc.] 2 hodiny [vystrihnúť, oslobodiť z .eps, etc.] - 2 hodiny [ergo. niektorí začínajúci grafici čorujú fotky/obrázky z googlu, tiež to bere čas].
- index - návrh indexu, ak by sme rátali že klient je pohoďák a vezme prvý návrh, tak minimálne 4 hodiny, ak to nemá byť nejaký odfláknutý shit, ak do toho bude klient *ebať [v 90% prípadov dá prerobiť celý index, radujme sa a tešme sa] tak aj 2-3 násobom času.
- podstránky návrh - pokiaľ nechce programovať človek on-the-fly, čo je chu****, robieval som to tak dlhé roky a vždy bol design na kkt, tak si musí spraviť v PS každú podstránku, pop-up, element, je jedno čo - na 5 podstránok rátam min 10 hodín
- rozstrihanie indexu a podstránok 4 hodiny [minimálne]
- validné html/css, prípadne použitý js/ajax/jquery - minimálne 10 hodín
- dolaďovanie bugov v rámci kódu šablóny [bavíme sa stále len o statickej stránke] 2 hodiny
A teraz som bol riadne štedrý, posledný design čo som robil a to som ho len upravoval z hotového zakúpeného template monster designu! mi zožral len index 12 návrhov cez 15 hodín, lebo to tak klient chcel, to len aby bol obraz o realite a to nie som nejaký slimák.
Čiže si to zrátajme, a to nerátam také ako príprava, elektrina, jedlo a iné "srandy" okolo toho, čo samozrejme tiež niečo stoja.
Dostaneme finálny čas: ~40-50 hodín.
Ak si niekto z Vás cení 40-50 hodín práce študenta, alebo vš študenta na 50-150 eur, tak prosím Vás preukážte svetu láskavosť a vpáľte si guľku do hlavy, aby tu bolo o jedného otroka menej. 40-50 hodín práce v tejto branži má minimálnu hodnotu 250 eur - a to je fakt pre zúfalca čo potrebuje prežiť na rožkoch a vode, pre zdravo uvažujúceho človeka 500 eur [jednotlivca], pre tím ľudí [design + kód, čiže dvaja chalani + manažér čo to celé skonzultuje s klientom] 850-1500 eur.
Peace out guys!
-
lowmanek
Light Professional
Áno, to, čo si napísal je čistá pravda, ale povedzme, že za rok-dva (budem mať 16-17) skúsim nájsť nejakých prvých klientov (určite to bude po známosti a nebudem mať žiadne referencie)...nakoľko v PS som dosť lajbavý a navyše nemám ten "grafický" cit...design by teda za veľa nestál...
Z kódovania viem HTML/CSS a učím sa JS, neskôr sa doučím HTML5 a CSS3...venujem tomu väčšinu svojho voľného času a mám pocit, že je to na dobrej ceste...povedzme teda, že kód by bol validný a celkom schopný...
Za takúto "prácu" si však nemôžem viac ako nejakých 100€ vypýtať a aj to by mi asi bolo blbé (bolo by to nejaké kaderníctvo z vedľajšej ulice a teta by ani nemala poňatia, aká je skutočná cena webu...ja, 165cm vysoký chalan, ktorý vyzerá na 13 by som jej to len ťažko vysvetlil tak, aby mi toľko dala...).
Toto sú samozrejme úplne začiatky, po pár takýchto zákazkách by vzniklo nejaké to portfólio a ak by boli kvalitné odozvy, cena by samozrejme šla hore
Je to môj pohľad na vec, som samozrejme otvorený aj tým vašim, keďže skúseností máte asi "trochu" viac...
Z kódovania viem HTML/CSS a učím sa JS, neskôr sa doučím HTML5 a CSS3...venujem tomu väčšinu svojho voľného času a mám pocit, že je to na dobrej ceste...povedzme teda, že kód by bol validný a celkom schopný...
Za takúto "prácu" si však nemôžem viac ako nejakých 100€ vypýtať a aj to by mi asi bolo blbé (bolo by to nejaké kaderníctvo z vedľajšej ulice a teta by ani nemala poňatia, aká je skutočná cena webu...ja, 165cm vysoký chalan, ktorý vyzerá na 13 by som jej to len ťažko vysvetlil tak, aby mi toľko dala...).
Toto sú samozrejme úplne začiatky, po pár takýchto zákazkách by vzniklo nejaké to portfólio a ak by boli kvalitné odozvy, cena by samozrejme šla hore
Je to môj pohľad na vec, som samozrejme otvorený aj tým vašim, keďže skúseností máte asi "trochu" viac...
-
harrison314
Hardcore addict
uplink ma pravdu,
aj lowmanek ma v istom pravdu a nejake portfolio treba,
ale primityvny web z templeitu sa da zbuchat za 3 hodiny ( nehovorim, ze kvalitny )
aj lowmanek ma v istom pravdu a nejake portfolio treba,
ale primityvny web z templeitu sa da zbuchat za 3 hodiny ( nehovorim, ze kvalitny )
-
Michaelo
Hardcore addict
Tak s uplinkom suhlasim, ale suhlasim aj s lowmankom (az na to ze mam 19r a 195cm
).
Osobne som ten web spravil za 1 den (neratam design ktory som sa snazil spravit co najjednoduchsie) no dalsich 6 dni som upravoval kazdu kravinku co odo mna chceli upravit a taktiez som cakal na texty ktore som mal dat na web no ak to spocitam (cakanie neratam len pracu) tak bol hotovy za necele 2 dni, bol to moj 3ti web pre niekoho za prachy a taktiez som nechcel dat vysoku cenu kedze som jednemu za THELAJK web (obsahuje DB) zauctoval 50€ a on sa na mna vy*ral a kupil si template za 10€ ktory malo takmer 1000 ludi. A to tych 50€ bola naozaj nizka cena na to ze cely web mal kompletny za jediny den.
Osobne som ten web spravil za 1 den (neratam design ktory som sa snazil spravit co najjednoduchsie) no dalsich 6 dni som upravoval kazdu kravinku co odo mna chceli upravit a taktiez som cakal na texty ktore som mal dat na web no ak to spocitam (cakanie neratam len pracu) tak bol hotovy za necele 2 dni, bol to moj 3ti web pre niekoho za prachy a taktiez som nechcel dat vysoku cenu kedze som jednemu za THELAJK web (obsahuje DB) zauctoval 50€ a on sa na mna vy*ral a kupil si template za 10€ ktory malo takmer 1000 ludi. A to tych 50€ bola naozaj nizka cena na to ze cely web mal kompletny za jediny den.