Webova aplikacia

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Paragon
Medium Star
Medium Star

Webova aplikacia

Príspevok od používateľa Paragon »

Na škole máme mliečny program. Ak niekto nevie, čo to je, tak štát prepláca určitú sumu každému študentovi pri kúpe mliečnych výrobkov. Vždy sa zapíšu ľudia, kto čo chce a každý týždeň príde auto s výrobkami. Zapisujú sa na vytlačený papier.

No a tu je problém. Učiteľka mi navrhla, že či jej to nechcem prepisovať z papiera do Excelu ( +- 500 žiakov ). Samozrejme, že nechcem!

Ale chcel by som srpaviť webstránku, kde sa každý študent zaregistruje a:
- nakliká si, ktoré produkty chce ( každý študent može mať len určitý počet produktov, napr. 2 jogurty, 1 mlieko / týždeň )
- firma/učitelia by videli, čo si ktorý študent objednal, koľko má zaplatiť, ale aj v rámci triedy ( čo si objednala daná trieda a koľko to činí )
- dal by sa vytlačiť formulár, kto a čo, aby sa to dalo rozdeliť ( a nemusel byť pri tom PC )

A potrebujem vedieť, v čom by sa to dalo nakodiť. Mám menšie skúsenosti s Joomla!. Bolo by dobre, keby sa to nemuselo ťukať v HTML :D

Ďakujem za rady.
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Webova aplikacia

Príspevok od používateľa CheZteR »

a ma to byt len formular alebo to chces mat osetrene aj pristupom? tj. kazdy student by mal meno heslo, aby nemohol niekto iny za niekoho ineho naklikat produkty?
najjednoduchsie to vidim cez google docs ako jednoduchy formular, ktory si potom vytlacis
Paragon
Medium Star
Medium Star

Samozrejme, že každý svoj login, password.

Proste nejaká stránka, ktorá ma naučí aj programovať ( alebo vytvárať web stránky ).

A má to byť user friendly. A po menšej výuke by to mali vedieť ovládať učitelia / pracovník firmy.

Online dokumenty určite nie.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

HTML ti stacit nebude, budes potrebovat aj PHP a ak netusis co robis, tak teda prajem vela zabavy.

Nie je to nejako extra zlozite, pri registracii si kazdy student vyberie triedu (alebo mu ju budes priradzovat manualne po registracii) ktoru uz potom nemoze zmenit.
V administracii by si mohol pridavat ake produkty su dostupne a zverejnil by si formular na webe ktory by si kazdy mohol vyplnit.
To ze si niekto vytlaci formular je trosku na prd, lebo aj tak by si kazdeho musel rucne prepisovat, alebo by si musel rucne pocitat cenu.

Tvorba takehoto niecoho zaberie par dni ak to chces mat poriadne
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Je to fasa uloha pre niekoho kto ma ake-take skusenosti s webdesignom, PHP a SQL, a chce si urobit nieco do "portfolia", ale ak nemas skusenosti vobec, tak by som do toho nesiel...
Paragon
Medium Star
Medium Star

Ak si dôsledne prečítate, čo som písal, tak sa tam pýtam, v čom sa to da spraviť. Nie, prečo by som to nemal robiť.

Cez Joomlu! sa to asi nedá - pretože sa nedá v e-commerce nastaviť, že každý uživateľ može kúpiť len napr. 1 mlieko, 2 jogurty za týždeň.

Ja neviem, či sa to dá spraviť v ASP.NET, javascripte, alebo v čom, preto sa pýtam. Možno na to je aj nejaké CMS, alebo niečo podobné.

Mám ako maturant pred sebou 3 dlhé mesiace. Mám čas sa čo to naučiť.

BTW ovládam základy C++.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

tak je to na tebe ze co si vyberies, ci sa chces ucit, alebo ci to chces mat co najskor z krku.

ja budem hovorit za seba, a robil by som to v PHP a v nejakom frameworku. Ked s tym nemas skusenosti, tak bud starsi CodeIgniter, ktory je lahky.. alebo ked mas troska viac chuti sa ucit, tak kludne Laravel, na nete je uz plno tutorialov, navodov ako s nim pracovat.

Vyhoda v tom, ze to postavis na frameworku oproti nejakemu CMS je v tom, ze sa naucis podstatne viac veci, ktore budes moct vyuzivat aj na inych projektoch, a nebudes sa musiet zapodielat tym, ako dostat napr. to obmedzenie nakupu do joomly (isto sa to da, ale bez skusenosti by to bol overkill), ale rovno si to spravis podla seba. Pripadne upravy, vylepsenia webu nebudu zas brzdene obmedzeniami daneho CMSka.. Casovo to mozno bude narocnejsie, ale vysledok bude podla mna ovela krajsi a hodnotnejsi pre teba.
S-player
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa S-player »

V prvom rade by si si mal urobiť jasno v tom či chceš webovú stránku alebo webovú aplikáciu. Pokiaľ stránku tak to by ti malo byť jasné ,že čo asi potrebuješ... Ak chceš apku tak máš na výber niekoľko frameworkov (V každom prípade budeš musieť riešiť ,ale stranu servera čo bude naj asi v PHP).

AngularJS
EmberJS
BackboneJS
SproutCore (iCloud online apka je natom postavená)
... a plno iných

No a samozrejme to môžeš postaviť aj vo Flash, GWT alebo nejako "po svojom" za pomoci jQuery. Čo by som ja osobne asi nerobil pri takejto apke.

// Neviem či sa naučiš za tri mesiace HTML, CSS, JS, PHP, SQL + nejaký framework no a samozrejme potom čo budeš vedieť dané jazyky tak ti ešte treba vedieť ako to postaviť no a nakoniec to aj postaviť :D
// Dal by som si natom záležať. Ak ti to niekto hackne a ukradne tvojej učitelke všetky dáta študentov tak to bude pecka :D (*Aj keď neviem teraz ,že či tam budú aj nejaké senzitívne dáta alebo "len" mená, heslá, maily...)
// Ak to máš natom papieri nejako schopne napísané prípadne vytlačené tak neviem či by nebolo lepšie to proste len oskenovať (Previesť všetko do text podoby v PC) a potom to len nakopíruješ do excelu.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Na strednej som robil daco podobne ako SOCKU, a HTML, CSS, JS a SQL sa za 3 mesiace naucit da. Ale ten kod bol velmi fuj, teraz by som rovnaku vec dokazal zbuchat za 3 hodiny az 3 dni.
Ale tu potrebujes aj overit ci zapisany ziak je skutocne ten ziak ktory tvrdi ze je.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

mohol by to vyriesit napr tak, ze si vypyta zoznam vsetkych studentov, vygeneruje im hesla, a triedni profaci im ich rozdaju.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

sharky-no napísal:mohol by to vyriesit napr tak, ze si vypyta zoznam vsetkych studentov, vygeneruje im hesla, a triedni profaci im ich rozdaju.
Ja by som to rieisl genrovanim tokenov, ktore rozdaju studentom, na to nepotrebuje zoznam studentov, jemu ide skor o to aby tam nemusel tie data tlacit rucne.

Token napr "41v56rsfg", a tento retazec musi nejaky student zadat pri registracii, inak ho tam nepusti.

Ale kedze ide o peniaze, tak je to lepsie spravit ako povedat sharky-no.
Napísať odpoveď