Wi-Fi router
Wi-Fi router
Mam problem, vcera sme kupili book a k nemu aj router BELKIN wireless G router. postupoval som podla navodu, nainstaloval som to, pozapajal, ale notebook mi nechce nic najst. Cize net na booku nefunguje a uz to prestava fungovat aj na PC kde je zpojeny net cez modem. Stale mi vyhadzuje okno, ze je problem s ICQ, lebo kabel je odpojeny, a odhlasilo ma aj s msn. Nemozem stahovat ani z mozilly a niektore stranky mi ani nenacita. NEviete kde by mohla byt chyba? Dakujem. 
-
Don_Pipino
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Srart>spustit>cmd a tam zadaj ping IP routra -t (teda napr. ping 192.168.1.1 -t).
A sleduj cco to bude robit, popripade sem potom hod Print screen.A este napis presny typ o akeho belkina sa jedna.
A este ak mas spravne nakonfigurovane WIFI na routri, tak ti ju NTB musi najst aj keby nesiel internet.(Samozrejme pokial router nieje vadny).
A sleduj cco to bude robit, popripade sem potom hod Print screen.A este napis presny typ o akeho belkina sa jedna.
A este ak mas spravne nakonfigurovane WIFI na routri, tak ti ju NTB musi najst aj keby nesiel internet.(Samozrejme pokial router nieje vadny).
-
Don_Pipino
Darca
Mno da sa to zasifrovat rozne,podla toho ake sifrovanie ti router podporuje napr. WEP1,2 alebo WPA.Potom ked sparujes router a NTB, tak mozes dat volbu na routri Hide SSID,kedy sa tvoja WIFI siet stane neviditelnou pre okolite pocitace, potom mozes nastavit povolenie len pre jednu MAC adresu a to adresu NTB.Samozrejme toto vsetko musi roter podporovat aby si to v nom mohol nastavit.(co by mohol podporovat kedze je novy).Lub0$ napísal:Ok dakujem za odpovede uz sa mi to podarilo rozbehat.![]()
Ale neviete mi este niekto poradit ako si zamnknut/zablokovat svoju siet ab ysa mi tam nikto nenapichol?
Potom by ma zaujimalo,v com bola chyba ked ti to neslo.len tak pre zaujimavost
No maximalne netusim preco to neslo, az som zavolal sestrinho frajera a ten pomohol, a nejak sa mu to po asi 2 hodinach podarilo. Podla mna to CD co bol oprilozene nerobilo to co malo, uplne ine instalovanie ako v navode, ine postupy atd. A do booku sa to nainstalovat ani nedalo a potom mi boo knechcel najst ziadne wi fi siete, iba nejakych susedov nasiel
Ale nejak nechapem co ste tu pisali, teda aj chapem ale ak oto mam nastavit? Ved je nemam ziadne nastavenie an iziadnu ikonku, ani nic podobne.......
inac dakujem za ochotu.....
Ale nejak nechapem co ste tu pisali, teda aj chapem ale ak oto mam nastavit? Ved je nemam ziadne nastavenie an iziadnu ikonku, ani nic podobne.......
-
Don_Pipino
Darca
Ako som uz napisal, daj presny typ routra o akeho ide a potom sa mozno niekomu z nas bude chciet napisat presny navod ako vsetko nastavitLub0$ napísal:No maximalne netusim preco to neslo, az som zavolal sestrinho frajera a ten pomohol, a nejak sa mu to po asi 2 hodinach podarilo. Podla mna to CD co bol oprilozene nerobilo to co malo, uplne ine instalovanie ako v navode, ine postupy atd. A do booku sa to nainstalovat ani nedalo a potom mi boo knechcel najst ziadne wi fi siete, iba nejakych susedov nasiel![]()
Ved som uviedol v prvom prispevku BELKIN wireless G router nic ine na krabici nepise. a zacali problemy, mne na mojom PC kde je router napojeny mi vypadava net, nechce stahovat nic, ale rychlost podla merani je 2Mbit co je u mna velmi dobre. Net ide tym padom naplno, ale ICQ mi kazdych par minut hlasi chybu, vypadok pripojenia, a sestru vcera vyhodilo na Booku zo siete a uz ju nechce dat spat, vobec jej moj usiet nenaslo, len asi 2 od susedov 
-
Don_Pipino
Darca
Mno skusim sa podla toho nazvou na to pozriet, ale ak by sa ti chcelo pomohlo by mi keby si sem hodil link na ten stroj, ze by som nemusel hladatLub0$ napísal:Ved som uviedol v prvom prispevku BELKIN wireless G router nic ine na krabici nepise. a zacali problemy, mne na mojom PC kde je router napojeny mi vypadava net, nechce stahovat nic, ale rychlost podla merani je 2Mbit co je u mna velmi dobre. Net ide tym padom naplno, ale ICQ mi kazdych par minut hlasi chybu, vypadok pripojenia, a sestru vcera vyhodilo na Booku zo siete a uz ju nechce dat spat, vobec jej moj usiet nenaslo, len asi 2 od susedov
Skusim sa pozriet, ked najdem hodim tu nieco, momentalne som ruter na skusku odpojil a napojil som svoje PC na net priamo cez modem. a Ide to zatial v pohode. A ICQ prestal ovyhadzovat stratu spojenia. A pocul som nazor ocovho kolegu, ktory ma taky isty router, ze im tiez dost casto vypadaval. 
Edit, nieco take som nasiel, nic moc ale aspon nieco. JEdno v Aj-oficial stranka a druhe SK
http://catalog.belkin.com/IWCatProductP ... _Id=136493
http://shop3.cicmanec.sk/?Mode=Sti&StiId=88675
Edit, nieco take som nasiel, nic moc ale aspon nieco. JEdno v Aj-oficial stranka a druhe SK
http://catalog.belkin.com/IWCatProductP ... _Id=136493
http://shop3.cicmanec.sk/?Mode=Sti&StiId=88675
-
Don_Pipino
Darca
Takze je to na 100% tento router??.........bo ten co si dal link ma oznacenie F5D7230-4 , ked tak skus to skontrolovat, malo by to byt zospodu toho routra.
Pozeral som aj manual k tomu,nasiel som iba anglicky, zatial ti moze poradit, tolko zapoj si ho cez kabel do sietovky nezapajaj k nemu kabel z modemu, cize z internetu, prepoj to len sietovka PC>router(switch).Zisti si IPcku routra (Start>spustit>cmd>ipconfig) a vyhodi ti ipcku pocitaca aj ipcku brany teda routra.Ale nepomyl sa bo ti urcite vyhodi aj nastavenia modemu, co mas teraz pripojeny.Modem nemusis odpajat,mozes byt pomocou neho pripojeny na internet.Ked zistis tu Ipcku routra daj ju do prehliadaca a si v rozhrani routra, kde mozes nastavovat ( mozno bude po tebe chciet meno a heslo, to si musis pozret niekde v manualy ake je tam meno,heslo).Ked sa dostanes do rozhrania, skus sa s tym pohrat aj za pomoci manualu aj znamich.
.Zatial ti viem poradit len tolko.Ale kazopadne ak si to mal na 100% dobre nastavene aj predtym a odpajalo, ta, tak to vidim na vyrobnu vadu...........ked tak skus vypnut firewall v routri aj v PC a skus sa tak cez router napojit.Ak ti to pojde bez problemov, tak si mal zle nastavenu firewall.Ak to bude blbnut aj tak budeme pokracovat v patrani dalej 
Pozeral som aj manual k tomu,nasiel som iba anglicky, zatial ti moze poradit, tolko zapoj si ho cez kabel do sietovky nezapajaj k nemu kabel z modemu, cize z internetu, prepoj to len sietovka PC>router(switch).Zisti si IPcku routra (Start>spustit>cmd>ipconfig) a vyhodi ti ipcku pocitaca aj ipcku brany teda routra.Ale nepomyl sa bo ti urcite vyhodi aj nastavenia modemu, co mas teraz pripojeny.Modem nemusis odpajat,mozes byt pomocou neho pripojeny na internet.Ked zistis tu Ipcku routra daj ju do prehliadaca a si v rozhrani routra, kde mozes nastavovat ( mozno bude po tebe chciet meno a heslo, to si musis pozret niekde v manualy ake je tam meno,heslo).Ked sa dostanes do rozhrania, skus sa s tym pohrat aj za pomoci manualu aj znamich.
-
Don_Pipino
Darca
Hmm a sme domadetonate napísal:ja som mal kedysi wifi modem balkin a mozem povedat, ze si uz nikdy od nich nic nekupim. internet mi v kuse vypadaval, a niekedy mi pisalo, ze som pripojeny, ale nemohol som sa dostat ani do obycajneho vyhladavaca. Podla mna je chyba v routri a v tom ako spolupracuje s PC
-
Don_Pipino
Darca
WEP,WPA,filtrovanie MAC adries.........Lub0$ napísal:OK problem s casti vyriesenyRouter som vcera vecer zbalil ro krabicky a dnes ho bola sestra vymenit tiez za tu istu znacku ale doplacala, a zobrala troska drahsi a rychlejsi. A hned ju napojilo na prvy krat, zatial to ide v pohode. No stale mi vrta hlavou ak oto zakodovat.
Treba sam pohrat v nastaveiach wireles.
-
t0m4s3
Admin
V nastaveniach WiFi by to malo byt, ak nie tak ten router zahod a kup si nieco poriadne.Lub0$ napísal:No prave to neviem kde najdem, lebo v nastaveniach routera to nieje
priamo na stranke vyrobcu sa v sekcii Specs pise: Security WPA, WPA2, 64-bit/128-bit encryption tak nam tu nevykladaj, ze v nastveniach to nie je.