Wifi router problem
Wifi router problem
Kupil som wifi router TP-Link TL-WR741ND...........vsecko ide v poho, lenze ja chcem chytit nejaku siet cez wifi antenu, ktora je na rutry, a nie vysielat vlastnu wifi siet, da sa to, alebo nie???
-
vladenko007
VIP
Ja mam zase problem s routrom, ked mam priamo internetovy kabel zapojeny v PC (internet imafex), tak v Internet protocol TCP/IP, mam nastavenu IP, masku, branu atd a internet slape, ale ked ho prepojim cez router, tak v TCP/IP dam automatiku, router mi prideli automaticky IP, masku atd, napise mi ze je pripojeny, ale internet mi nejde, ani ked vypnem automatiku a zase tam zadam rucne IP, masku...
takze sa nemozem ani dostat do nastavenia routra, lebo potrebujem aby siel internet, alebo sa mylim?
(ked zadam do prehliadaca 192.168.1.100)
este aby bolo jasne, zapnem aj NOTEBOOK a on mi tu siet najde aj sa k nej pripoji, ale internet nejde
takze sa nemozem ani dostat do nastavenia routra, lebo potrebujem aby siel internet, alebo sa mylim?
(ked zadam do prehliadaca 192.168.1.100)
este aby bolo jasne, zapnem aj NOTEBOOK a on mi tu siet najde aj sa k nej pripoji, ale internet nejde
ved pisem, ze ked to zadam do routra , tak to nejde.... lebo mi nejde internet.. napise stranka sa neda zobrazitZetom napísal:treba zadat 192.168.11.1 potom sa dostanes do routra do nastaveni a tam musis nastavit IP atd od providera a pojde aj net
aha nasiel som na spodku routra defaul ip - 192.168.1.254Zetom napísal:nepotrebujes internet na to aby si vstupil do nastavenia routera to je defaultna IP ta funguje aj bez internetu a ty si napisal tuto ip 192.168.1.100 lenze to nie je defaultna
Nevie mi niekto poradit nastavit router - "blackBox BB54G v2 PoE"
v TCP/IP som dal na automatiku, zapojim router, napise mi, ze som pripojeny ale internet mi nejde, aj ked zapnem NTB , tak sa dokazem pripojit na wifi siet, ale internet nejde...
do WAN interface? alebo do LAN? a uz nic viac mi netreba tam nastavit? .. viem, ze ste nazov siete a zabezpecenie, ale az potom, ked spojazdnim netZetom napísal:do IP musis zadat tie adresy ktore mas od providera rozumies,ked si vracel ze ti siel net ked zadal tie IP do PC tak tie iste IP musis dat do routera
Re: Wifi router problem
Ahojte, mam podobny problem
Uz sa to s tym trapim niekolko hodin. Som u rodiny v L..Mikulasi a snazim sa tu rozchodit wifi cez router (Asus WL-520GC) Internet maju od Imafex-u.
Do desktop PC je pripojeny priamo internet, v TCP/IP nadstaveniach su IP a vsetky udaje vpisane, cize nie su pridelovane automaticky.
IP: 10.5.32.25
Maska: 255.255.255.0
Prednadst.brana: 10.5.32.100
DNS:10.5.32.100
DNS2:213.215.118.58
Ked dane udaje nahodim do routra, tak sice pise ze je pripojeny atd ale net nejde. DHCP je zapnute. Dostanem sa na http://www.imafex.sk maximalne. Ked ide PC cez kabel cez router a dam automaticky pridelovat IP, alebo DNS, alebo oboje, stale to nejde.
Tak som pripojil priamo notebook na kabel od imafexu zo steny a dal mu tie iste nadsatvenia v TCP/IP ako ma desktop PC, ale aj tak nejde net. Ide maximalne po imafex.sk, tam ma pusti. Lenze u providera sa neda registrovat MAC adresa ina; myslel som, ze sa prihlasim u providera, zaregistrujem MAC adresu routra a hotovo. Ale neda sa to.
Manzelka ked tam pred casom volala, ked sme kupovali ten router, tak sa ich pytala ci to nebude problem spojadznit bez techika a povedali jej ze to neni problem, ze to zvladne...No neviem si to predstavit, lebo jej nepovedali nic okrem toho, takze neviem ci by si vedela vobec opisat IP, DNS atd a dat to do routra.
Neviete mi poradit ako dalej, kde je chyba, alebo kde robim chybu? Nemienim vyhodit 20 eur za vyjazd technika ktory podla ich cennika pride nadstavit a rozchodit wifi router - pokial to maju takto osetrene, ze to uzivatel bez ich vyjadzu nespravi, tak je to pekne svinstvo! Dik za kazdy napad.
Do desktop PC je pripojeny priamo internet, v TCP/IP nadstaveniach su IP a vsetky udaje vpisane, cize nie su pridelovane automaticky.
IP: 10.5.32.25
Maska: 255.255.255.0
Prednadst.brana: 10.5.32.100
DNS:10.5.32.100
DNS2:213.215.118.58
Ked dane udaje nahodim do routra, tak sice pise ze je pripojeny atd ale net nejde. DHCP je zapnute. Dostanem sa na http://www.imafex.sk maximalne. Ked ide PC cez kabel cez router a dam automaticky pridelovat IP, alebo DNS, alebo oboje, stale to nejde.
Tak som pripojil priamo notebook na kabel od imafexu zo steny a dal mu tie iste nadsatvenia v TCP/IP ako ma desktop PC, ale aj tak nejde net. Ide maximalne po imafex.sk, tam ma pusti. Lenze u providera sa neda registrovat MAC adresa ina; myslel som, ze sa prihlasim u providera, zaregistrujem MAC adresu routra a hotovo. Ale neda sa to.
Manzelka ked tam pred casom volala, ked sme kupovali ten router, tak sa ich pytala ci to nebude problem spojadznit bez techika a povedali jej ze to neni problem, ze to zvladne...No neviem si to predstavit, lebo jej nepovedali nic okrem toho, takze neviem ci by si vedela vobec opisat IP, DNS atd a dat to do routra.
Neviete mi poradit ako dalej, kde je chyba, alebo kde robim chybu? Nemienim vyhodit 20 eur za vyjazd technika ktory podla ich cennika pride nadstavit a rozchodit wifi router - pokial to maju takto osetrene, ze to uzivatel bez ich vyjadzu nespravi, tak je to pekne svinstvo! Dik za kazdy napad.
Re: Wifi router problem
Anténa dokáže vysielať aj príjmať signál, ale tvoj router to nedokáže. Nepodporuje totižto funkciu Client Mode. Keby to podporovalo, mohol by si sa napojiť na inú sieť. Mal si si kúpiť iný router.Talpy napísal:Kupil som wifi router TP-Link TL-WR741ND...........vsecko ide v poho, lenze ja chcem chytit nejaku siet cez wifi antenu, ktora je na rutry, a nie vysielat vlastnu wifi siet, da sa to, alebo nie???