wifi router

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
kapitanzm
Expert
Expert

wifi router

Príspevok od používateľa kapitanzm »

zdravim, zaujimalo by ma, ci sa da s routerom pripjit aj na ine wifi. Ak hej, aku funkciu alebo aky standard musi ten router obsahovat. Myslim, ze mam celkom schopny router, ale neviem to zistit. Je to ASUS WL-566gm
PAuLi3
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

akoze na ine wifi? myslis siete? sak samozrejme na to ten router je :D
kapitanzm
Expert
Expert

No a to prave potrebujem. Teraz ho mam priamo pripojeny k modemu, ale neviem, ako sa da pripojit na ine wifi. Dokonca cez ten router ani neviem vyhladat ine stanice, ako sa to robi bezne na notebookoch.
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no pokial je wifi siet dostupna tj. je v dosahu wifi routra tak by ju malo automaticky najst a potom uz len budes potrebovat patricne opravnenie na vstup do wifi siete
kapitanzm
Expert
Expert

No napriklad sused podo mnou ma wifi v byte, na notebooku ho vidim, keby viem kluc, tak sa aj pripojim, ale na PC, na ktorom mam pripojeny ten router, tak tam ho ani neviem najst a nie to este pripojit sa nanho. Nehovorim, ze by som sa chcel na neho pripojit, ale kamarat chce pozicat ten router odo mna, lebo on sa pripaja na wifi s notasom, ale len v jeho izbe, inde signal nechyti, tak chce pouzit moj roter, ci mu to bude fungovat po celom byte, ale nechcem tam ist predtym, ako nebudem vediet, co treba robit.
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

a tvoj pc ma wifi prijimac? lebo ak chces prijimat wifi signal na pc tak potrebujes wifi kartu/kluc, kdezto na notebooku je wifi prijimac takze tam to funguje
kapitanzm
Expert
Expert

no ved to viem, nie, ved nema, ale aj keby ma, ja potrebujem ten router pripojit na to wifi a nie ten PC, asi sa stale nerozumieme. Ako na ten router sa pripojim kludne aj s notebookom a tak ho mozem nastavovat. Ale na tie wifi, ktore mi najde, zase pripojim len ten notebook a nie router. Podla mna sa to ani tak neda, ale tak chcel som sa ujistit.
Blackburn
Star
Star

Príspevok od používateľa Blackburn »

samozrejme ze sa dokazes pripojit na okolitu wifi siet pomocou routera. router treba dat do tzn. client modu a potom uz len cez nastavit router na dany SSID, pridat dotozne kodovanie (mam na mysli ten kluc) a ficis normalne.
kapitanzm
Expert
Expert

No takze nikto mi tu poriadne nevedel odpovedat, ale volaco som zistil. To nejde na kazdom routery, ako to tu vyhlasil PAuLi3, ale router musi mat aj funkiu WDS a pri spojeni dvoch routeroch cez wifi musia byt oba routre v rezime hybrid. Ak sa mylim, opravte ma, ale myslim si, ze to je takto.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

blackburn ti to krasne vysvetlil tak neviem co riesis :roll:
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Potreboval by som vedieť ako na routery AirLive WT-2000R zistím koľko PC je momentálne napojených na router cez Wi-Fi. (Niečo ako aktívny klienti, alebo tak nejako) Dik
Napísať odpoveď