wifi router
wifi router
Ahoj Profíci. Síce neviem či táto téma patrí sem ale potrebujem súrne poradiť. Potrebujem kúpiť nejaký wifi router a neviem aký. Popis situácie. Vzdialenosť cca 20m Umiestnenie za oknom u suseda v dome oproti. ja viem je to popis ako od dementa ale ja neviem ako sa mám k tomu vyjadriť keď netuším čo je dôležite. proste potrebujem aby bol dosah 20 30m a aby som ho chytil aj pomocou notebooku čiže aby som nepotreboval žiadne externe anteny alebo ja neviem čo. Dakujem za vaše rady
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Poradit sa ti neda, teda aspon nie tak, aby si to mal s presnostou. Ak bude router niekde v blizkosti okna a medzi tvojim notebookom bude jedine jeho okno, nejaka trava/cesta a potom tvoje okno, tak by problem nemal byt a mal by stacit hociktory notebook. Ale je mozne, ze to nepojde, ze tam bude rusenie alebo co. V tom pripade by som doporucil kupit malicku vsesmerovu antenu, napriklad taka 6dBi antenka stoji okolo 14 eur, co nie je zase az tak vela. 9dBi stoji okolo 22 eur.
Treba to skusit a uvidis, pretoze kazde zariadenie ma iny vykon, inak sa sprava, rovnako aj tvoj notebook. Neskusis = nezistis.
Treba to skusit a uvidis, pretoze kazde zariadenie ma iny vykon, inak sa sprava, rovnako aj tvoj notebook. Neskusis = nezistis.
Noo Je to asi takto. Sused má pripojenie na internet a ja by som chcel kúpiť wifi router a ten umiestniť u neho doma za okno, cez ktoré krásne vidno do môjho okna, ktoré je postavenne troska nižšie ( ale na výške asi nezáleží). NO medzi susedovým domom a mojím domom je ulica, ktorá má asi cca 15m (možno menej možno viac ale asi viac ani nie). Ja by som chcel ten internet chytať doma pomocou môjho notebooku Takže rekapitulácia. Je tam priama viditeľnosť. Vzdialenosť medzi domami je cca 15m. Wifi router je umiestnený za oknom a notebook je umiestený za druhým oknom v mojom dome. Tak a potrebujem kúpiť taký wifi router aby som nemal problém s pripojeným a dobrým prenosom dát. Ďakujem
nik ti nepovie na sto percent. ale nemal by si mat problem s akymkolvek routerom. niektore maju moznost extend range a ako pisali vzdy sa da kupit slinejsia antena. najlepsie co mozes spravit je si nejaky pozicat vyskusat, ak pojde kupit taky isty. ale ja by som to neriesil, kupil by som nejaky do 33e a hotofson.