wifi router????

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
OnlinePetulo
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

wifi router????

Príspevok od používateľa OnlinePetulo »

Ahojte mam dost najivnu otazku, ale newiem odpoved tak sa musim spítat.
Keby som si kúpil wifi router napr. takyto: http://www.alza.cz/us-robotics-wifi-acc ... d57409.htm

Staci mi to k pripojeniu na net, alebo potrebujem sa prihlasit k nejakej spolocnosti co poskituje net, a musim platit mesacne nejake tie love???
ďakujem za odpovet
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Moc do toho nevidim, siete a tak, no tu nejde ani o to celkom. Kupit si to mozes :) , no na to aby si zadarmo mohol surfovat po nete, by si musel byt niekde, kde je toto pripojenie volne poskytovane alebo je siet nezabezpecena. Inak si nepinknes najskor. A to AP vyzera fajn a za rozumnu cenu :)
OnlinePetulo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa OnlinePetulo »

popripade mam doma mikrovlnku, nedalo by sa to nejako prepojit. V tejto veci som uplny lajk tak by som bol rad keby ma niekto dostal do obrazu. VDAKA
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Na to, aby si sa pripojil na internet, musíš mať nejaký prístupový bod (AP vo WiFi sieťach), alebo sieťový kábel (bežný metalický, modernejší provideri poskytujú optický) od poskytovateľa.

Keď ho budeš mať (prípojku do internetu od poskytovateľa), potom môžeš uvažovať, ako si navrhneš svoju LANku, do ktorej zahrnieš stroje, ktoré chceš, aby boli pripojené k internetu (spravidla všetky PC a notebooky v domácnosti).
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ak mas pripojenie cez normalny TP kabel, tak tam problem nebude. Len zapojis do WANu, nastavis router, PC pripojis do LAN portov a malo by to ist. Je vsak mozne, ze budes potrebovat naklonovat MAC adresu, resp. ju u providera zmenit, ale v tomto problem nevidim. Takze by problem nemal byt ziadny a vsetko by malo ist.
Napísať odpoveď