WIFI SIET
WIFI SIET
Nedavno sme si k kamaratom vytvorili wifi siet chranenu WPA s NAT.
Po case sme sa rozhodli podelit sa o nu s ostatnymi.
Len teraz je problem, ze oni su pripojeni bezdrotovo, zatia co my cez lan, a oni mozu mat mozno nelegalne kopie WIN XP, stahovat aktualizacie, pripadne mat bitTORENT.
AKO to osetrit, aby bola tato siet legalna, alebo aby nas nebodaj nenavstivila soft.policia, pripadne radiokomunikacie ci D.U.???
Po case sme sa rozhodli podelit sa o nu s ostatnymi.
Len teraz je problem, ze oni su pripojeni bezdrotovo, zatia co my cez lan, a oni mozu mat mozno nelegalne kopie WIN XP, stahovat aktualizacie, pripadne mat bitTORENT.
AKO to osetrit, aby bola tato siet legalna, alebo aby nas nebodaj nenavstivila soft.policia, pripadne radiokomunikacie ci D.U.???
ono ja vlastne vie som prevadzkovatel siete, ale len obycajny uzivatel, ktory "prepoziciava" internet dalsim.sundevil napísal:roy : s tvojim pristupom by neexistovala ziadna siet, vzdy a za kazdych okolnosti sa niekde objavi nieco co je nelegalne, co ta vsak ako prevadzkovatela absolutne nema co trapit a ani zaujimat
takze by prisli za mnou ako za koncovym uzivatelom, a nie s otazkou, ze koho som na seba zapojil.
mam router s aktiv NAT, takze vidia len 1 I.P.
roy.. ale to, že Tvoja IP navštívila stránku s nelegálnym obsahom, ešte neznamená, že si vinný. Vinný budeš, až Ti príde softwarová a neviem aká polícia a tento nelegálny materiál nájde na Tvojom disku alebo iných úložných zariadeniach. Pokiaľ budeš čistý, tak Ti nič nemôžu, akurát im môžeš dať zoznam ľudí, ktorí sú na Teba napojení a pôjdu navštíviť ich. 
suhlasim s brm... pokial u teba nenajdu nic tak si cisty... ked im povies ze kto konkretne by sa mohol este okrem teba pripojit pojud za nim... ale ak je to volne siritelne wi-fi nic nezmozes a nikoho neusvedciabrm napísal:roy.. ale to, že Tvoja IP navštívila stránku s nelegálnym obsahom, ešte neznamená, že si vinný. Vinný budeš, až Ti príde softwarová a neviem aká polícia a tento nelegálny materiál nájde na Tvojom disku alebo iných úložných zariadeniach. Pokiaľ budeš čistý, tak Ti nič nemôžu, akurát im môžeš dať zoznam ľudí, ktorí sú na Teba napojení a pôjdu navštíviť ich.
A CO HOVORITE NA TOTO?
http://www.joj.sk/banskobystricky-kraj/ ... ernet.html
http://www.joj.sk/banskobystricky-kraj/ ... ernet.html
-
supermario
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
roy, rozumieš tomu čo hovoríš alebo sa pýtaš? ten chlap prevádzkoval "živnosť" nelegálne. t.j. on platil za internet, ktorý potom rozdelil cez switche a routre dalej a za to bral prachy. ale "toto" je zákazané! nie to, že sa niekto napojil na por*o stránku, rozumieš? ak poskytuješ svoju sieť iným osobám za účelom zisku, vtedy porušíš zákon, nie vtedy keď sa niekto pripojí na stránky s nelegálnym obsahom. ja tiež zdieľam svoj net s dalšími tromi susedmi (skutočne netuším na aké stránky chodia) ale každý platí rovnakú čiastku a nezarábam ani korunu. to by potom nemohlo fungovať veľa ľudí na slovensku, to mi ver... a ak sa ti niekto nabúra do wifi site, vždy sa to dá zistiť (napr. MAC adresa atď..)....

Tak dobre, trebars hodim za hlavu na ake stranky kto chodi, ale stale sa nemozem za nikoho zarucit ze nema nelegalny WIND..
Na routri som sice vyblokoval update win, atd...
Ide mi o to, ci sa mozu hlasit-zalovat aj nejako inaksie windows.
Skratka, aby mi neprisla navsteva zo softwar.policie ako tomu týpkovi.

Na routri som sice vyblokoval update win, atd...
Ide mi o to, ci sa mozu hlasit-zalovat aj nejako inaksie windows.
Skratka, aby mi neprisla navsteva zo softwar.policie ako tomu týpkovi.
roy.. pokiaľ by si si založil živnosť na zdieľaní Internetu a neinformoval o tom svojho providera, by si za zdielanie pýtal peniaze a nejaký Tvoj nespokojný zákazník by Ťa udal, tak by prišli aj k Tebe.
Ak máš takéto rôzne obavy, tak pre Teba bude najistejšie zrušiť celý Internet, pretože aj keď budeš napojený iba sám, aj tak si nájdeš nejaké strachy, že čo ak príde k Tebe polícia..........
Inak tomu sa začína hovoriť paranoja.
Ak máš takéto rôzne obavy, tak pre Teba bude najistejšie zrušiť celý Internet, pretože aj keď budeš napojený iba sám, aj tak si nájdeš nejaké strachy, že čo ak príde k Tebe polícia..........
-
nitrox
Light Star
Každá wifi sieť je legálna, lebo to frekvenčné pásmo je voľné a vyhradené na tieto účely. Takže rádiokomunikácie nehrozia.
Ty v žiadnom prípade nemôžeš zodpovedať za to, čo robia na svojich PC tvoji "susedia" na nete, a aké stránky navštevujú. Čo by sa potom dialo z internetovými kaviarňami, veď ich majiteľov by hneď na prvý deň po otvorení zatvorili.
A ak nebudeš na tom zarábať, tak ani D. U. nehrozí.
Ty v žiadnom prípade nemôžeš zodpovedať za to, čo robia na svojich PC tvoji "susedia" na nete, a aké stránky navštevujú. Čo by sa potom dialo z internetovými kaviarňami, veď ich majiteľov by hneď na prvý deň po otvorení zatvorili.
A ak nebudeš na tom zarábať, tak ani D. U. nehrozí.
-
hojko
Site Admin
Monitorovanie a nemonitorovanie stranok, ktore su navstevovane upresnuje zakon. Monitorovanie je povinne tusim len v pripade, ze siet dosiahne urcity pocet uzivatelov. Tym, ze si blokol Windows Update a ine servre by som povedal, ze ides mimo zakon. Chcelo by to poriadne nastudovat telekomunikacny zakon, ale skor sa priklanam k tomu, ze na nieco taketo pravo nemas.