Windows 10
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Windows 10
na keru p... ti je usb kupovat?
kupim kluc s ebay,stiahnem iso z microsoftu dam to na usb a koniec
-
hojko
Site Admin
Tak, tak, z eBayu kluc za 5 eur a vybavene. Z webu Microsoftu si stiahnes instalacku a cez utilitu ti z toho spravi bootovaci USB kluc. Pocas instalacie vyberies kam sa ma system instalovat, zvolis teda SSD a nainstalujes. Ak sa bojis o data na tych dvoch diskoch, tak odpoj z nich kabel a po instalacii ich opat pripojis.
No keď ide len o kľúč tak ten aj mám. Lenže ja potrebujem platnú licenciu. Práve o tú mi ide predovšetkým. Veľmi si cením že mi chcete ušetriť nejaké euráše, to sa mi často nestáva, ale to o čo mi ide predovšetkým je bezproblémová inštalácia s platnou a legálnou licenciou.
Dobre.
Takže mi radíte stiahnuť si inštalačku a nástroj na tvorbu inštalačného média. To neni problém. Lenže ja potrebujem licenciu. Tá na Microsofte stojí o cca 30€ viac než na Alze. (preto Alza)
https://www.microsoft.com/sk-sk/p/windo ... verviewtab
Samotnú licenciu núkajú aj iné e-shopy. Dokonca ešte za menej než na Alze. Lenže ako mám vedieť či sú naozaj pravé? Dá sa to nejako zistiť?
A k tým ďalším (nesystémovým) diskom:
Mám teda pred inštaláciou odpojiť kábel? Myslíte e-sata na doske? A nestačilo by ich len dočasne nejako vypnúť? (V bedni sa moc hrabať nechcem. Skladal mi to sused ale ten tu už nebýva)
Inak vďaka že sa mojím dotazom zaoberáte.
Dobre.
Takže mi radíte stiahnuť si inštalačku a nástroj na tvorbu inštalačného média. To neni problém. Lenže ja potrebujem licenciu. Tá na Microsofte stojí o cca 30€ viac než na Alze. (preto Alza)
https://www.microsoft.com/sk-sk/p/windo ... verviewtab
Samotnú licenciu núkajú aj iné e-shopy. Dokonca ešte za menej než na Alze. Lenže ako mám vedieť či sú naozaj pravé? Dá sa to nejako zistiť?
A k tým ďalším (nesystémovým) diskom:
Mám teda pred inštaláciou odpojiť kábel? Myslíte e-sata na doske? A nestačilo by ich len dočasne nejako vypnúť? (V bedni sa moc hrabať nechcem. Skladal mi to sused ale ten tu už nebýva)
Inak vďaka že sa mojím dotazom zaoberáte.
-
hojko
Site Admin
Keby si si dal tu namahu a pozrel sa co sa k tomu pise na eBayi, aky je popis predajcu a ze to splna podmienky eBayu, taktiez smernicu Rady EU, tak tu nepises tucnym pismom o platnej a legalnej licencie, ale uz to mas davno kupene. Disk mozes vypnut v biose, pripadne odpojit kabel. Nemyslim si, ze tam mas e-SATA konektor, skor tam bude obycajna SATA. Takze odpojit ten alebo napajaci kabel co ide zo zdroja ku diskom.
Na ebay nechodím ani odtiaľ nenakupujem. Navyše je to v angličtine takže by som si toho moc neprečítal. Na webe som pozeral a dosť často som narazil na výstrahu kde varovali pred nepravými licenciami najmä z Číny. To preto tá opatrnosť. Ale inak díki aspoň za snahu pomôcť mi. Nejako si už poradím.
PS: Prajem príjemné sviatky
PS: Prajem príjemné sviatky
-
hojko
Site Admin
Windows z eBayu sa tu na fore rozoberal za posledny rok minimalne 5x, ak nie aj viac. Len netreba byt lenivy a treba hladat. Ze je eBay v angictine a ty ju neovladas, tak sorry, to uz nie je moj problem. Pouzi nemecku alebo taliansku verziu eBayu aj s popisom, tomu mozno porozumies.
ako-si-zaobstarat-win10-t201914.html
ako-si-zaobstarat-win10-t201914.html
aby ta len nehejtovali, odpoviem ti na otazky ja 
ostatni ti doporucuju ebay, lebo to ozaj stoji za to. ci je licencny kluc platny alebo nie sa dozvies pri instalacii, zadas kluc a ak prebehne aktivacia je kluc ok. pokial by neprebehla, mozes sa skusit hadat s predajcom a asi ti posle novy, alebo v najhorsom kupis druhy kluc za dalsich 5 eur a stale je to vyhodnejsie nez z alzy. ale to je tvoja vec.
z toho by som strach nemal, ked kupis kluc z akehokolvek normalnejsieho obchodu tak bude v pohode. a alzy by som sa urcite nebal, je to celkom fajn, kupis tam kluc, budes ho mat vo svojom profile na alze takze ho nestratis.vald napísal:1. - Odkiaľ kúpiť a na čo si dať pozor pri kúpe aby som nenaletel? (Nerád by som vycáloval prachy za nejakú šmelinu). Stačí tá z alzy?
ostatni ti doporucuju ebay, lebo to ozaj stoji za to. ci je licencny kluc platny alebo nie sa dozvies pri instalacii, zadas kluc a ak prebehne aktivacia je kluc ok. pokial by neprebehla, mozes sa skusit hadat s predajcom a asi ti posle novy, alebo v najhorsom kupis druhy kluc za dalsich 5 eur a stale je to vyhodnejsie nez z alzy. ale to je tvoja vec.
nic netreba pripravovat, ak chces mat istotu vypni tie 2 disky pred instalaciou (vytiahni z nich kabel), potom len spustis instalaciu a priamo tam mas moznost si vybrat disk ktory chces, popripade aj sformatovat. nevyberies si upgrade aktualneho windowsu ale cistu instalaciu.vald napísal:2. - Ako pripraviť disk na čistú inštaláciu? (Pôjde to na 128GB SSD od Intelu. Okrem toho mám v PC ešte ďalšie SSD a HDD).
Ide mi o to aby mi na tích ďalších dvoch diskoch dáta zostali zachované. Len ten systémový chcem nanovo sformátovať aby som na ňom mohol potom previezť čistú inštaláciu. (HW požiadavky spĺňam)
Díki moc aacid! Konečne normálna odpoveď. Takto to má vyzerať! Máš moje sympatie aacid! Boh ti žehnaj! Nech sa ti darí!
Sú ľudia, čo chcú absolútnu istotu, majú na to si to zaplatiť aby neriskovali, tým je perfektné riešenie nákup z alzy. Nulové riziko, stránka zrozumiteľná. Cena je úplne iná ako z ebay - cca. 130 eur vs. 6 eur z ebay ale máš faktúru, doklad o úhrade a všetko čo môžeš potrebovať. Nezanikne to do mesiaca ako profily z ebay. Nie je to zlé riešenie, ba najlepšie možné, len drahšie ale keď na to máš tak nie je čo riešiť. Sú ľudia, čo si kúpia počítače za tisíce eur, tam už stovka hore-dole neznamená nič.
Ja som už kúpil aj windows aj office z ebay a nemal som problém, fungovalo to a funguje to do dnes, bolo to lacné riešenie ale nikoho by som do toho netlačil.
Ja som už kúpil aj windows aj office z ebay a nemal som problém, fungovalo to a funguje to do dnes, bolo to lacné riešenie ale nikoho by som do toho netlačil.
S tým sa nedá nesúhlasiť. Stovka je stovka, ale istota je v tomto prípade cena ktorú rád zaplatím.Cesar napísal:Sú ľudia, čo chcú absolútnu istotu, majú na to si to zaplatiť aby neriskovali, tým je perfektné riešenie nákup z alzy. Nulové riziko, stránka zrozumiteľná. Cena je úplne iná ako z ebay - cca. 130 eur vs. 6 eur z ebay ale máš faktúru, doklad o úhrade a všetko čo môžeš potrebovať. Nezanikne to do mesiaca ako profily z ebay. Nie je to zlé riešenie, ba najlepšie možné, len drahšie ale keď na to máš tak nie je čo riešiť. Sú ľudia, čo si kúpia počítače za tisíce eur, tam už stovka hore-dole neznamená nič.
-
hojko
Site Admin
Cesar: Pockaj, pockaj. Aj na eBayi ti predajca vystavi fakturu, ktoru potrebujes napriklad do uctnovictva. Taktiez su tam profily, ktore maju radovo tisice hodnoteni a funguju roky.
vald: Suhlasis s cim??? S istotou alebo neinstotou, resp. na zaklade coho, ked s tym nemas ziadnu skusenost???
vald: Suhlasis s cim??? S istotou alebo neinstotou, resp. na zaklade coho, ked s tym nemas ziadnu skusenost???
S ebayom skúsenosť nemám, s Alzou áno. Súhlasím s tým čo napísal Cesar - t.j. súhlasím z jeho názorom ak to chceš takto.
Inak, nemusí ťa škrieť že mi Cesar s Aacidom poradili lepšie. Nevidím v tom nič zlého. Nabudúce budeš mať viac šťastia zase ty. Rozhodne si nič nevyčítaj.
Za mňa je otázka zodpovedaná za čo ďakujem všetkým čo sa tým zapodievali a venovali mi chvíľu zo svojho času.
Inak, nemusí ťa škrieť že mi Cesar s Aacidom poradili lepšie. Nevidím v tom nič zlého. Nabudúce budeš mať viac šťastia zase ty. Rozhodne si nič nevyčítaj.
Za mňa je otázka zodpovedaná za čo ďakujem všetkým čo sa tým zapodievali a venovali mi chvíľu zo svojho času.
vald, zbytočne tu dramatizuješ, pokiaľ kupuješ licenciu pre osobné účely, tak nie je najmenší dôvod kupovať licenciu z alzy
Už som objednal. Príde to po sviatkoch. Ďakujem za všetky reakcie.
Ja som včera cez ebay (24.12.) objednal už x-ty kľúč na Win10 + už x-tý login na doživotný Office 365. Za pár minút som mal aj jedno aj druhé v emailovej schránke a dnes (25.12.) už mám nanovo nainštalovaný Win10 + Office 365 bez čakačky na otvorenie obchodu po sviatkoch. Jedna z výhod tohto nákupu cez ebay. 
Ako je to s tým Office 365 a 1TB onedrive? V prípade, že sa po nejakom čase zablokuje licencia pripadne skončí tak tie údaje co sú nahrané vo onedrive sú definitívne preč nie? A keďže nevieš kedy skončí licencia tak ta to môže prekvapiť hocikedy nie?
Viem ze veci vo onedrive sa ti synchronizuju v počítačoch, ale ja mam kopec napr. veci ktoré sú len vo onedrive a nesynchronizujem.
Viem ze veci vo onedrive sa ti synchronizuju v počítačoch, ale ja mam kopec napr. veci ktoré sú len vo onedrive a nesynchronizujem.
Ahoj, mal by som otazku co ak moj notas nema ovladace pre WIN 10?
Tak použiješ od Win7-8, ak si Win10 nestiahne sám.
mikioko.. aj práve preto nepoužívam OneDrive z týchto korporátnych licencií.. využívam ich iba na inštaláciu a aktualizáciu aplikácii z balíka Office v PC. Vytvorené dokumenty stále ukladám lokálne na disk. Ak je náhodou potrebné využiť úložisko OneDrive, použijem svoje súkromné konto. Ale to už sme asi mimo tému.
-
typek61
Darca
ako natrvalo vypnem defender?
mam verziu 1909