Windows 10

Informácie o software, ankety...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows 10

Príspevok od používateľa DropDead »

Pomaly prechádzam čisto na Defender vo Wine (veľmi veľmi sa zlepšil za posledné roky a nevidím už dôvod ďalej živiť šedivky kľúčiky na eBay pre Eset) a jedno, čo si všímam je, že aktualizácie databázy sa distribuujú v rámci Windows aktualizácií a tam mám zakázané automatické a vynútené aktualizácie, tak som dnes našiel tento šikovný návod ako vytvoriť task do Schedulera pre update čisto Defendera, tak zdieľam
https://www.thewindowsclub.com/update-w ... s-disabled
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Ten Defender je fajn,ale najviac zo všetkých ovplyvňuje výkon PC
DropDead
Addict
Addict

Je to "test" z 2018 (to video som nedokázal pozerať dlhšie ako 10 sekúnd), a aj tak to je niečo, čo by ma v dnešnej dobe absolútne nezaujímalo, napríklad
https://www.av-comparatives.org/tests/p ... pril-2020/
ale testovaný systém má 4GB RAM a bližšie nešpecifikovaný Intel i3 a proste SSD.
A potom záleží aj od publikácie, napríklad
https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/
tam je z hľadiska dopadu na výkon vo všeobecnosti Defender ešte lepší ako ESS.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Pouzivam 2 monitory. Ked win prebudim (vypnute monitory alebo spanok) tak druhy pridavny monitor sa spusti o pol sekundy skor co ma za nasledok ze sa z neho stane hlavny a zobrazi vsetky otvorene okna.
Nasledne za par sekund ked sa preberie aj hlavny monitor tak vsetky okna sa presunu nanho a je znova hlavny.
Problem je ze ak som mal predtym otvorene nejake okna na druhom tak uz tam nic nebude a musim to prehadzovat.

Ak pred prebudenim rucne vypnem druhy monitor, prebudim win a nasledne monitor zapnem tak je vsetko ako pred uspanim.

Da sa s tym daco robit?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

tyler91 napísal: 19 aug 2020, 14:26 Ten Defender je fajn,ale najviac zo všetkých ovplyvňuje výkon PC
Ja som kedysi pouzival Avast cca do roku 2018, potom som presiel na Defender a tu zmenu si nemozem vynachvalit. Vykon pocitaca siel vyrazne vysie, ziadne falosne poplachy a po mesiacoch pouzivania ani ziadna infekcia (kontroloval som Esetom).

A po poslednych failoch Avastu by som sa k nemu uz ani nevracal. Mne proste pripada, ze svojim GUI a spravanim len vykazuje cinnost (oznacuje registre patriace skutocnym programom za potecianlne nebzpecne atd.), ale nema pridanu hodnotu (vo free edicii) oproti Defenderu a clovek za to zaplati este vykonom a reklamov v systeme.
tyler91
King
King

Ako ja už takisto som asi 2 roky na Defenderi a odporúčam ho už aj známym :) Tešme sa,že už nie je len do počtu :)
Ale skúsil som prebehnúť noťas s MalwareBytes a ten našiel niečo navyše :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

MalwareBytes riesi trochu ine zvieratka ako free Avast aj Defender.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Preco argumentovat tym, ze nebudeme zivit priekupnikov s klucmi na eBayi? Ten kluc stoji mozno 4 eura na rok za NOD32 radsej ich zaplatim a mam pokoj.
DropDead
Addict
Addict

Malwarebytes je tiež sam o sebe riadny adware. Spomínam si ako to vyzeralo kedysi a tipujem, že teraz to je ešte väčší hnus (ale na Advanced System Care nemá :lol: ). Ja mám na to od Kaspersky VRT
https://free.kaspersky.com/

Inak, heker, nejde o to, ide o to, čo chceš od Esetu, za mňa by som povedal, že minimálne Internet Security (a na eBayi to je aktuálne cenovo narovnako) a tu je problém - ja ako niekto, kto to kupoval posledné 3 roky som si všimol veľký problém - dobré ceny sú fuč a ak chceš nejaké na viac PC a viac rokov, tak sa to rýchlo predraží. Aktuálne vidím kľúčik pre 1 PC na 1 rok za 6€. Za 3-4€ som kedysi kúpil pre 5 PC na dva roky (ESS).

Toť aj dôvod, prečo som znovu začal pozerať ako sú na tom všetky ponuky a keď na ostatných PC u mňa skončí licka Esetu, tak to pôjde čisto na Defenderi.
tyler91
King
King

Trocha bezpečnostná otázka,je možné sa dostať do notebooku so zaheslovaným UEFI admin heslom,zapnutým secure boot a heslom do Microsoft účtu ?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Je - ak ich vieš :D
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Eset som teraz kupoval ten : ESET Family Security Pack 4 lic. 18 mes. za 46 euro, je to na všetky zariadenia od windows až po android či iOS, takže asi si to rozrátaš, tak to vyjde tuším 11,50 / licencia čo je podla mne celkom prijateľná cena na 18 mesiacov.
DropDead
Addict
Addict

Ak niekto potrebuje antivirák na telefón, tak je niekde veru ale poriadna chyba. A aj tak, skoro 12€?
Za niečo, čo ti v podstate je v rámci odchýlky merania alternatívne účinné ako Defender alebo trebárs Avira Pro? 2-3€? Budiš, viac? V dnešnej dobe to je už vyhadzovanie peňazí von oknom.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Neviem či je to vyhadzovanie peňazí, podla mňa ako pre koho, niekto sa môže cítiť lepšie ak to má v PC, ale aj tak si myslím, že najlepší antivirus je užívateľ zariadenia. Defender som ešte neskúšal, ale asi to skúsim na notebooku, Avira bola kedysi super, aj keď som používal len free verziu ale tam ma otravovali tie reklamy(ale z niečoho to musia financovať), to isté aj Panda či aj AVG to malo ak sa dobre pamätám.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

DropDead: Ze prave ty pises o vyhadzovani penazi, ved neraz tu radis skrinky za 80 eur do noveho PC, kde rovnaky ucel splni skrinka za 40 eur. Pripadne drahe dosky atd... Takze tych par eur za antivirus je podla mna vhodna investicia. Ked sa niekomu zda NOD32 drahy, moze skusit nieco ine, napriklad BitDefender sa da kupit 1 PC na 3 roky za 10 dolarov, na 3 PC a 3 roky je to 15 dolarov. To je v prepocte 1,67 dolaru/PC/rok.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

otazka je co za tie peniaze ziskas. lebo microsoft defender je vzhladom na bezpecnost rovnako dobry ako platena konkurencia. konkurencia ti mozno prida nejake nastavenia naviac... ja uz od windows 8 pouzivam iba defender a problem som nikdy nemal.
DropDead
Addict
Addict

Presne tak. Hojko, ty to berieš z nesprávneho uhla a porovnávaš jablká s hruškami:
- 12€ za 18m licenciu pre Eset = pridaná hodnota v rámci odchýlky merania (z objektívneho hľadiska)
- X€ doplatok za drahšie skrinky = rozdiel v hrúbke plechov, modulárnom dizajne, dodatočnej výbave (prachiové filtre, sklá a iné lakocinky), v množstve (a prípadne aj kvalite) predinštalovaného chladenia a celkový výkon chladenia skrinky, prípadne množstvo tlmenia hluku.

Priplácajme si tam, kde to zmysel má.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Comodo Internet Security. Zadramo, s kopou možností vrátane Secure Shoping, Sandboxu atd.
Kto neverí Defenderu alebo chce viac a nechce platiť.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

starysomar napísal: 25 aug 2020, 15:59 Comodo Internet Security. Zadramo, s kopou možností vrátane Secure Shoping, Sandboxu atd.
Zaujala ma ten Secure Shopping a to co mi da oproti standardnemu rieniu vo Windowse (Edge APplication Guard).
Mozno ma navyse prevenciu keylogra (je mozne, ze proti tomu Application guard pomaha tiez, lebo ti spusti nove okno prehlidaca vo virtualke) a zabranenie screenshotov. No na druhej strane ma trochu desi, ze sa samotne Comodo ti spravmi Man in the middle utok na tvoje bankovanie.

A sandbox ma Windows 10 uz v sebe davnejsie (Windows sandbox).
DropDead
Addict
Addict

starysomar napísal: 25 aug 2020, 15:59 Comodo Internet Security. Zadramo, s kopou možností vrátane Secure Shoping, Sandboxu atd.
Existuje nejaké testovanie a porovnávanie s konkurenciou? Av-comparatives ani av-test nemajú o Comodo ani zmienku.
Napísať odpoveď