Windows 10

Informácie o software, ankety...
jukel
Professional
Professional

Re: Windows 10

Príspevok od používateľa jukel »

DropDead napísal: 24 aug 2020, 21:08 Ak niekto potrebuje antivirák na telefón, tak je niekde veru ale poriadna chyba.
A kde je ta chyba ? Android je otvorený systém a ak pracujem s finančnými appkami tak je jasne že chcem mat zvyšenu ochranu ked snimi pracujem
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa DropDead »

Sťahuješ pochybné súbory? Používaš tonu aplikácii mimo Play store? Ak nie, tak je to skôr o špionáži a tej je by default v Androide aj tak dosť a inak to sú všemožné trackingy. Na to ti skôr pomôže niečo ako Blokada, prehliadač s uBlock Origin (napríklad Firefox) alebo niečo ako Pihole v LANke. A zvyšok aj tak bude používať prehliadač s Google safe browsing DB.

Vieš o malware-och, ktoré ovplyvňujú Android, ktoré nie sú patchované?

Ak áno, ja si rád niečo prečítam, lebo síce viem ako to bolo doteraz ale ak sa veci pomenili, tak je na čase spraviť zmenu. Taktiež pozerám, že žiadna napríklad z
https://www.av-test.org/en/antivirus/mobile-devices/
nie je platená na store (pozrel som Aviru, Bitdefender a Eset), či to je ten klasický štýl, že "Na, teraz sa prihlás a po prihlásení ťa pošleme kade-ľahšie, lebo musíš platiť"?

Tu je ešte také rýchle čítanie z môjho obľúbeného miesta na internetoch r/privacy a pridružených subredditoch
https://www.reddit.com/r/privacytoolsIO ... _software/ .
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

na android som presiel len nedavno, zatial len všetko z google play store. Neviem ako to je dnes ale viem že malware bol dakedy aj tam. ESET je zadarmo, maju premiove funkcie ako Zamknuť priamo aplikaciu, Overovanie Platieb a celkom premakany Anti-Theft mod kde strateny mobil sleduje polohu a foti pachatelov. Ci to bude učinne zaleží na zlodejovi. Stoji to 5e na rok, podla mna za cenu dvoch piv ročne nieje ani nad čim . Nechcem ist offtopic ale ak maš rady na bezpečnost možme sa pobavit o tom v nejakej android téme, rad sa naučim niečo nové
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

wladas napísal: 19 aug 2020, 18:44 ....Problem je ze ak som mal predtym otvorene nejake okna na druhom tak uz tam nic nebude a musim to prehadzovat.

Ak pred prebudenim rucne vypnem druhy monitor, prebudim win a nasledne monitor zapnem tak je vsetko ako pred uspanim.

Da sa s tym daco robit?
FYI
https://github.com/kangyu-california/PersistentWindows
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

napada niekoho ako znizit hlasitost BT sluchadiel? ovladanie na nich priamo meni hlasitost windowsov, ta je vsak uz na 10% a aj napriek tomu si musim vsetky aplikacie davat na minimum (youtube mam na cca 20% a vacsinu hier tiez musim nastavovat na minimum).

je to otrava hlavne ked pustam novu hru/appku samozrejme na mna vzdy v sluchadlach zahuci. no a potom su tu extremne pripady ako xbox applikacia kde ked pozeram trailer na hru tak hlasitost nejde zmenit vobec.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

K antivíru pre Win

Sandbox Windowsu ak sa nemýlim je na len PRO, Enterprise a musí byť v BIOSe zapnuté Hyper-V. Mám Win10PRO a jeho Sandbox sa mi nepodarilo spustiť.

Zmienku majú, len nie výsledok testovania - možno zatiaľ.
https://www.av-comparatives.org/product ... rity-free/
Ono aj DrWeb moc v testoch nevidno, dôvody sa možno iba domnievať.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Čítal som stránku, robí to aj automaticky? Z popisu mi to pripadá, že to funguje štýlom (ulož a obnov), síce je obnova automatická ale že čo sa stane, ak začnem presúvať okná ako mi vyhovuje, niektoré zavriem, niektoré otvorím,...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Nie je to uplne 100% ale ano, robi to automaticky. Niekedy sa "pozabudne" ale staci ak prepnem na otvoreny program a hned sa prehodi na spravny monitor.
chrobak
Star
Star

Príspevok od používateľa chrobak »

Chcel by som sa opytat. Chcem prejst z win 7 na win 10 ale moja doska (Gigabyte Z77A-GD65) nepodporuje Win10, ale cital som vraj ze mozem nainstalovat ovladace co su urcene pre win8 a vsetko pojde ako ma. Je to pravda ? Chcel by som vediet ako to je skor nez preinstalujem windows a nakoniec by som zistil ze to nefunguje. Dakujem za odpovede
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

chrobak: Moze to ist ale aj nemusi, to ti nikto nezarucia. Viacmenej ovladace z Win8 funguju aj na Win10. Proste to treba skusit, idealne na inom disku. Ked to nepojde, tak len vlozis stary disk a budes fungovat dalej na Win7.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Tak ako pise hojko.
Ak maju ovladace iba setup.exe a ten detekuje verziu windowsu a odmietne sa nainstalovat ked zisti, ze to nie je windows 8 ale 10, existuje trik - otvorit setup.exe v 7-zipe a extrahovat jeho obsah, a potom ovladace nainstalovat rucne cez Device manager. U mna to uz parkrat pomohlo, ked som takto rozbiehal starsi hardver.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Na stránke dosky v podpore pre Win10 je iba ovládač audio.Tak tipujem, že všetky ostatné si už Win10 nainštaluje sám a nebude žiadný problém.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pripadne stiahnut z TPB nejaky IObit driver booster a cez ten dat vyhladat ovladace. Najdolezitejsie je najst ovladac na sietovu kartu, aby isiel internet, ale da sa povedat, ze s urcitostou tam bude sietovka s cipom od Realteku/Intelu, pripadne alternativa by mohol byt Atheros, Ralink...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Potrebujem funkcny kluc pre Windows 10 Home, pre kamarata, kupoval som z ebay nedavno, ale v maili mi prislo, ze dany kluc Windows nezoberie a mam ist na nejaku stranku, bolo to cele pochybne, tiez mi vratili peniaze - bez toho aby som o to ziadal, tak zejme to bol podvod.

Ako mam zistit, ktory kluc je spravny, da sa kupit aj inde ako na ebay, alebo mi viete poradit overeneho predajcu, prip. cez SS?

Kluce pre Home su drahsie ako pre Pro verziu, to by nebol problem, iba potrebujem aby to fungovalo, nie je to na firmu, idealne aby bolo mozne platit cez paypal, po zlej skusenosti.

Dakujem.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Nainštaluješ napr.Win10 Pro bez kľúča.Kúpiš na ebay ,zadáš kľúč ,ak prebehne aktivácia, tak je to v poriadku.Ak nie hneď napíšeš predajcovi.Skús na ebay.de
https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R4 ... 26&_sop=15
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Dik, ale dohovorim sa na nemeckom ebay anglicky?

Kamarat uz ma nainstalovany Home a preinstalovat si to nevie, ja nemozem, takze potrebujem kluc na Home, konkretny kluc, nie odkaz na nejaky key-gen.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Mozno sa uz nieco zmenilo, ale pri prechode z Home na Pro som sa vytrapil: post2329078.html#p2329078
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Dreamer napísal: 05 dec 2020, 18:05 Dik, ale dohovorim sa na nemeckom ebay anglicky?

Kamarat uz ma nainstalovany Home a preinstalovat si to nevie, ja nemozem, takze potrebujem kluc na Home, konkretny kluc, nie odkaz na nejaky key-gen.
To čakáš , že niekto kúpi a pošle Ti kľúč ?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ma tam teraz cerstvo nainstalovany Win 10 Home, slo by teda pouzit aj kluc pre Pro verziu? Ked dam Win+Pause, tak je tam Home. Je jedno aky kluc sa pouzije, ak bude o par eur drahsi, nevadi, ak tam bude Home, tiez nevadi, nepotrebuje Pro, len aby to fungovalo a nejak to neposkodilo instalaciu, pretoze on si to nebude vediet preinstalovat.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Vyššie máš návod , ako spojazdniť Pro.Tak to skús.
Napísať odpoveď