Windows 7

Informácie o software, ankety...
Pufo Callo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pufo Callo »

Plasmon napísal:Ja neviem, ale ja si Sedmicku nemozem vynachvalit. XP-cka sa tak zazrali na dlhu dobu, ze z nich vela ludi prechadza len horko tazko. XP je nieco legendarne pre ludi az doteraz. Ked visli Visty, tak boli na celom svete odsudzovane, kazdy nato nadaval aka je to pi*ovina, ze to potrebuje az 1GB (na rok 2007 to bolo "vela" a kupovat pre ludi novy pocitac pre system bolo nemyslitelne (hlupa vec ze?), ale mne to vobec nevadilo, kupil som stroj (nie len pre Vistu) a aj org. Vistu), ze to bol najvacsii omyl a este neviem co. Ked vysli Sedmicky naopak kazdy ich chvali po nete, ze je to dalsi z podarenych systemov a pritom je to iba vyladena ta ich "sku*vena" Vista. Ved Sedmicka ma cely zaklad vratane jadra z Visty. Vista bol iba taky skuskovy prechod pred Sedmickou.
Ja som pouzival Vistu dva roky a nikdy som s nou nemal ziadny problem a rozbehal som tam vsetko. Kazdy novy ope. sys. ma nieco do seba. Teraz bezim uz par mesiacov na Sedmicke a tiez nemam ziadne vyhrady, prave naopak, nasiel som kopu vyladenych much oproti Viste. Rozhodne by som uz XP nenainstaloval. :wink:
mam rovnaky nazor ako ti ludia co ich tak krasne opisujes, Vista bola shit, 7 je v pohode. Je to hlavne HW narokmi, vyladenym celeho systemu,stabilitu a PODSTATNE zlepsenou HW podporou.
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Vista bol shit, Sedem je v pohode. [napísal chalanisko nadomou, aby to bolo jasné, že ho citujem, jo? ;)] No pre mňa momentálne Vista je uber a Sedem neverím, lebo robí caviky na mnohých PC. Čiže opäť vidíš koľko ľudí, toľko skúseností. A to že máte nelegálne Visty a máte ich rozsypané, to je Vaša vec.
Opak napísal:uplink, ako vidím ty si typický hater windowsu..ešte si ho ani nevyskúšal a už naň nadávaš..k šitnému xp by som sa už nevracal..doba pokročila
no ani by som nepovedal, že som typický hater windowsu. Mám origoš XPčka aj Visty a Visty som mal keď si ešte ani netušil že existujú, nápodrobne som uvažoval nad sedmičkami. Čo ma primelo ísť do Víst bol DX 10, som games fan. Pri sedmičkách ten dôvod nemám, bežím už na DX 11, aj keď HW je len DX 10.1. Sedmičiek sa bojím z pár dôvodov. Zákazníci čo ich majú majú neustále problémy s kompatibilitou hardwaru, s kompatibilitou softwaru a rôzne nepredvídateľné crashe. Brácho u ktorého som si "oťukal" Sedmičky ma nijak nepresvedčil, že je ten správny čas prejisť na ne. Kopec vecí čo som mu inštaloval [Nokia PC Suite, Nokia OVi Suite, Trillian Astra a.i.] tak vyhadzovali rôzne chybové hlášky, ktoré som musel riešiť cez google. Ďakujem, ale nechcem systém, kde pri inštalácii každej tretej aplikácie musím ísť na google a doinštalovať ďalších XY iných aplikácií, alebo upraviť registre. Čiže windows hater určite nie som, len sa bojím nových a nie celkom spoľahlivých vecí. Až väčšina ľudí povie že to šlape v poriadku, tak sa do toho odhodlám. Bohu žiaľ, čo čítam fóra, tak je tam každá druhá téma: "Mám Windows 7 a nejde mi...". Myslím že toto hovorí za veľa.

P.S.: Bavím sa len v rovine legálnych inštalácií, nelegálne sú splaškové, majú poškodené installatory a.i.
omg2211
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa omg2211 »

Opak napísal:najprv skontroluj či máš ako predvolený prehliadač nastavenú operu.firefox to ma v nastaveniach, mala by mať aj opera
Praveze mam , opera je nastavena ako predvolena ale napr na tom QIP ked kliknem na odkaz tak to otvara v IE netusim preco a lezie mi to na nervy :-D
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Dildogripak »

omg2211 napísal:Praveze mam , opera je nastavena ako predvolena ale napr na tom QIP ked kliknem na odkaz tak to otvara v IE netusim preco a lezie mi to na nervy :-D
C:/Program Files/Internet Explorer << zmaž všetko čo sa dá a už ti nikdy nič neotvorí v IE :D
omg2211
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

:-D to ma tiez napadlo uz , inak ked mi pise everest hardwarovu podporu direct x 10.0 nevadi tomu ked mam naistalovany 11 ?
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

omg2211 napísal::-D to ma tiez napadlo uz , inak ked mi pise everest hardwarovu podporu direct x 10.0 nevadi tomu ked mam naistalovany 11 ?
nevadi
omg2211 napísal:Praveze mam , opera je nastavena ako predvolena ale napr na tom QIP ked kliknem na odkaz tak to otvara v IE netusim preco a lezie mi to na nervy :-D
napodobne umna, a leze mi to na city
icemarek
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa icemarek »

po nainstalovani win 7 a prehodeni bootovania v biose mi pri starte pise toto:
windows did not shut down successfuly.if this was due to the system not responding, or if system was shut down to protect data, you might be able to recover by choosing one of the safe mode configurations from the menu below:

safe mode
safe mode with networking
safe mode with command prompt

start windows normaly

ked dam win normaly tak po hlaske vitajte mi pc zamrzne, motitor scerna a nasleduje restart.no ked dam safe mode tak mi win nabehne..
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Opak toto je to o čom hovorím, nie sú spoľahlivé, chápeš? :roll:
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

ako keby xp niekedy spolahlivé boli :) :)
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

keď sa zastávaš visty a sedmičku nechceš ani videť tak už ozaj neviem..pozri mne ide 7 x64 bez jedinej chyby, nemal som žiaden problém so software-om ani so žiadnym driver-om..proste bez starostí..to že tu niekto píše že mu nejde hento-tamto ma nezaújma..to všetko záleží od toho kto sedí na stoličke..no a potom to tak vyzerá
omg2211
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

plne suhlasim s Opakom (urcite je problem v medzi stolickou a klavesnicou) , sedmicka je podla mna konecne normalny,spolahlivy,stabilny windows. zatial som snim nemal ziadny problem.
icemarek
Light Expert
Light Expert

no pokial viem tak sa tu ma radit a pomahat tym ktori maju nejaky problem... ale vy si tu akurat dokazujete kto ma vacsie gule, a vadite sa kto ma pravdu..
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Dunlop napísal:ako keby xp niekedy spolahlivé boli :) :)
momentálne sú XPčka najspoľahlivejší OS od Microsoftu, samotný Microsoft si to priznal, takže neviem čo presne si sa snažil povedať, ale nevyšlo Ti to.
Opak napísal:keď sa zastávaš visty a sedmičku nechceš ani videť tak už ozaj neviem..pozri mne ide 7 x64 bez jedinej chyby, nemal som žiaden problém so software-om ani so žiadnym driver-om..proste bez starostí..to že tu niekto píše že mu nejde hento-tamto ma nezaújma..to všetko záleží od toho kto sedí na stoličke..no a potom to tak vyzerá
sorry, ale s argumentom "mne to ide a ostatní ma nezaujímajú" Bohu žiaľ neobstojíš. Taký argument má váhu dvoch pierok chorého mestského holuba po lobotómii. Možno si jeden z 1000 ľudí čo na PC hrá len míny a solitare, či šach a pozerá si péčko na webe, ale človek čo používa PC s bežnými aplikáciami [iCQ, trillian astra, miranda, msn, skype, photoshop, illustrator [celý CS], corel, 3ds max, games, a nevlastní najnovší HW atď.] tak nemá evidentne také dobré skúsenosti ako Ty. To že slepo prehliadaš trápenie sa mnohých užívateľov Sedmičiek je Tebe na škodu a hanbu.
omg2211 napísal:plne suhlasim s Opakom (urcite je problem v medzi stolickou a klavesnicou) , sedmicka je podla mna konecne normalny,spolahlivy,stabilny windows. zatial som snim nemal ziadny problem.
lebo Ty a Opak určujete spoľahlivosť systému, nikdo iný. Všetci ostatní sú moroni a Vy dvaja ste osvietení. Patríte do nadnárodnej organizácie "Army of Two Enlightened" a určujete ktorý OS je ten správny a pravý 8)
icemarek napísal:no pokial viem tak sa tu ma radit a pomahat tym ktori maju nejaky problem... ale vy si tu akurat dokazujete kto ma vacsie gule, a vadite sa kto ma pravdu..
Toto je diskusné fórum a ak si si nevšimol, diskutujeme tu. Téma sa volá Windows 7 a nie "Pomoc ohľadom Windows 7", alebo "Windows 7 hotline". Tzn. že téma zahŕňa všetko počnúc pomocou, končiac konštruktívnou kritikou a názromi druhých.
icemarek
Light Expert
Light Expert

si sa nejako rozpisal. sa ukludni a daj si nieco sladke
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Sme na fóre, tak píšem. Som kľudný a sladké žeriem už asi pol hodinu. Ďakujem za rady, ale sú OT ;)
Opak
Addict
Addict

uplink napísal:Vista bol shit, Sedem je v pohode. No pre mňa momentálne Vista je uber a Sedem neverím, lebo robí caviky na mnohých PC
jak si dospel k takémuto prevratu?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Opak to som odcitoval príspevok nadomnou. Mal som tam dať úvodzovky, aby to doplo každému, my bad ;)
Opak
Addict
Addict

Nevšimol som si..sorry..Ja určite nepatrím medzi tých userov čo hrajú na kompe míny..tak isto som gamer, hrám všeky možné hry, programov mam plnú kopu..hrabem sa v kade čom...a nemal som s ničím najmenší problém..tak mi vysvetli ako je to možné?už mám ako takú predstavu o luďoch čo sedia na druhej strane..či už z warez for alebo aj z hojka..a vidím čo tí ľudia dokazujú..tak aké môžeš mať problémy? no jedine problémy typu že mám win x86 a stiahnem nejakú blbosť čo je na x64 a potom sa budem čudovať že čo to nejde..veď na starom mi to išlo..a samozrejme na vine je windows..a podobné somariny..všetko som vždy rozbehal cez pascal až po tvoj photoshop..dokonca na viste mi nechcelo zobrať driver na moj monitor..(starý crt) a čuduj sa svete 7 ho krásne detekovala..tak ozaj už nepochopím aké môže mať normálny user problémy..
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Štastná kompatibilita hardwaru, alebo dobré codecy a drivery? Neviem. Každopádne keď som u brácha na Win 7 x64 Ultimate original chcel rozbehať také neobvyklejšie veci, tak to zahučalo. Ale tak neriešim. Ja prejdem na Win 7, len neviem či pred, alebo po SP1. Napríklad teraz hrám Divinity II Ego Draconis a na Win 7 robí problémy, padá :? a dawn of war II ditto. Takže netuším prečo. Pod Hlístami ide bezchybne.

Netvrdím že je to zlý OS, to by som si nedovolil. Len mi ide o to že momentálne na XPčkach šlape všetko, Vistách skoro všetko, aj keď s katastrofálnym manažmentom systémových prostriedkov a na Win 7 skoro všetko s lepším manažmentom systémových prostriedkov. A mne osobne ide na Vistách všetko, čo som sem dal. Ale keď mi výjde kúpa nových dvoch HDD, tak vyskúšam tie Sedmičky, ale ako primárny OS sa ich úprimne zatiaľ trochu bojím.
helicos
Darca
Darca

Príspevok od používateľa helicos »

neviete ako zapnem miniatúri IBA pre obrázky? a nie pre všetky súbori lebo pri avi filmoch je to dosť zbytočné a len to spomaluje ale pri obrázkoch je to podla mna celkom užitočné.
Napísať odpoveď